Jeg har lovet mine barn pannekaker i dag. Jeg liker ikke pannekaker selv, og det er på lykke og fromme om jeg får dem til. Har kjøpt meg ny steikepanne og satser på at det skal hjelpe litt, men hvordan er det; lager du pannekaker på gefühlen eller har du en bankers oppskrift som du følger slavisk? Og som du kunne tenke deg å dele? :)
På gefühlen, men har sånn ca oppskrift i hodet.
Lykke til med middagen! Det blir sikkert godt :)
Og her er min ca oppskrift:
1 liter melk
2-3 egg
1 ts salt
1-2 ts sukker
1 ss smeltet margarin
Mel (hvetemel og kanskje litt grovmel) til passe tykk røre.
Jeg bruker 4 egg til 1 liter væske. Såpass må du iallfall ha, men det er antagelig ikke spesielt mye.
Jeg bruker forøvrig en modifisert variant av oppskriften i Mikke Mus Kokebok :flau: .
Hvis du skal ha kesam oppi må du selvsagt justere med melk etter behov da. Jeg liker pannekakene litt tykke, andre foretrekker dem tynnere og da trengs mer melk. De oppfører seg litt rart når de inneholder så mye egg, de løfter seg gjerne litt og blir ikke helt jevnt stekt. Bare sånn at du vet det, liksom. :)
skal og ha pannekaker i dag.:nikker:
bruker 4 egg og en liter melk, litt salt, litt vaniljesukker, halvt om halvt med sammalt og hvetemel. (blir ca en "sikt-full" av hver)
Liker tynne pannekaker vi, så vi spiser mange hver (3-6 stk...)
Så steker jeg litt bacon og lager tomat- eller blomkålsuppe ved siden av.
heldigvis husket jeg å ta opp jordbær og blåbær syltetøy fra fryseren i går :)
Lager det på slump. Ca 7-8 egg, en liten dæsj sukker, melk og mel til ca 1,7 - 1,8 liter røre. Bruker også litt smør og litt bakepulver i. Lar den stå og svelle en stund for da er det enklere å steke pannekakene selv om røra er litt tynn. Bruker litt forskjellig typer mel, havremel, byggmel blandet med hvetemel eller bare hvetemel innemellom.
Her skal det og stekes pannekaker i dag, de to største skulle ha med venenr hjem, og da er pannekaken standardmiddagen. Jeg må ha oppskrift forann meg, men etter inspirasjon her skal jeg jammen hive kesam oppi. Ser jeg har bacon som gikk ut for 4 dager siden, der kan ikke brukes overhode nå eller? (prøver å slutte å hive mat).
Minner meg om min meget gode venninne som unnskyldte seg for at hun ikke hadde bakt kake til klubbkveld. Hun manglet noen ingredienser. En av oss spurte hva hun manglet, og svaret var Toro-posen... :)
Jeg klarer ikke å lage pannekaker. Jeg må si jeg stort sett er flink på kjøkkenet, men akkurat med pannekaker sliter jeg. Så det har jeg overlatt til mannen.
Mange egg, lite melk, det burde jeg da klare å få til.
Pannekaker til middag veldig snart så jeg får prøvd på slumsern jeg også.
Jeg får ikke til å steke de jeg da, så svigermor har kjøpt pannekakejern til meg. Supert. Da blir ikke pannekakene: svidde, ødelagte og helt uformelige og uspiselige.
Jeg liker best å ha oppskrift på det meste av bakegreier. Da får jeg det likt hver gang.
Middager tar jeg alltid på gefühlen.
Jeg kjøpte forresten disse ferdige pannekakene fra Åmdal eller hva de heter, de i gjennomsiktig pose i butikken. De var så jævlige at jeg måtte kaste hele posen etter å ha smakt en halv pannekake.
Jeg har vært litt nervøs for å ha i for mye egg. Det er vel fordi jeg har vært på lavkarbo så lenge (med opphold) at jeg er vant med at alt jeg lager av lapper, pannekaker og lignende av lavkarbo-varianter smaker mer eller mindre omelett. Pannekakene smaker altså ikke for mye egg når man bruker mye av det?
Mamma sa alltid at man ikke kan lage pannekaker med mindre man bruker minst 4 egg.
Jeg tar det på gefühlen nå, men brukte oppskriften i begynnelsen. Jeg lager ganske grove pannekaker med fint sammalt mel og havregryn i. Mener bestemt at oppskriften ligger på FP et sted.
Eg er som Manga flink til å lage mat og lagar ofte ting frå botnen av. Men pannekaker får eg virkelig aldri gode, så dermed Toro. Men tar med meg denne tråden til et forsøk i morga. :o
Jepp. Lager nå og hadde 7 egg til litt under en liter melk. Bruker også havregryn og noe grovt mel. Jeg liker pannekaker mye bedre nå som jeg lager de grove, er ikke noe glad i fine pannekaker.
Nei, det smaker bare bedre og det blir mindre melsmak.
Jeg dristet meg til å bruke fem egg på en liter melk/kesam. Blandet inn litt grovt mel, og voila! Jeg klarte det! :) De ble veldig fine og gode! Og de var definitivt ikke omeletter!
Ja, men skal jeg ha omelett lager jeg heller det, jeg lager heller ordentlige pannekaker som smaker litt søtt og godt (som jeg liker dem) og spiser det sjeldnere. :p
Takket være denne tråden har vi hatt pannekaker 2 ganger på 3 dager :D
Første røre var inspirert av lite-melk-mye-egg prinsippet, men det fallt ikke i smak her i huset, gitt. Pannekakene ble for tykke mente sambo, og de smakte ikke slik som han helst ville... Jeg måtte igrunnen si meg enig, selv om jeg i utgangspunktet var fast bestemt på at dette måtte bli De Beste pannekakene ever. (Man har da god erfaring med matråd på FP)
Dag nr 2 ble røra spedd ut med mer melk og mel, og alle smattet fornøyd. Såh nymotens røre passer ikke for alle :p
Jeg er ikke nøye på rekkefølger her i verden, menneh, er det ikke eggene som får røren til å svelle? Er det ikke de som er "hevemiddelet"? Eller... :blond:
Det kan godt være. :fnise: Men det er jo en del oppskrifter hvor man skjærer inn egg til slutt i kaker og sånn, er det ikke? Det funker i alle fall. :sta:
Værsåsnill, ikke få meg til å revurdere min fremgangsmåte som jeg har tviholdt på i tjue år da. :knegg:
Nei, nei, ikke endre på noe som funker. Jeg bare lurte jeg :) ..og nå så jeg i en annen tråd inne på oppskriftsforumet at Iset også lar melk og mel svelle før eggene has i. Så da sveller det nok uten egg :D
edit: ..og så så jeg at Iset refererte til din oppskrift. Men altså, det sveller sikkert uten egg. :)
Jeg bruker ikke oppskrift. Og lager gode pannekaker :)
Da jeg var i Paris spiste jeg pannekaker hver eneste dag, opptil flere ganger om dagen ;) I alle fall på kvelden når vi var ute og gikk. Slike crepès er snadder med nougatfyll :D
Spiste også til frokost en dag.
Så man kan vel egentlig leve på pannekaker om man bor der :)
Jeg gjør det på gefühlen. Men jeg bruker mange egg, ellers er det jo null næring i dem. Mel og melk er jo ikke annet enn lim. Ett egg pr person, + ett for røra. Vispes sammen med en klype salt, så sper jeg med melk og mel til ønsket konsistens. Jeg pleier også å rive en gulrot oppi og tar i enliten klunk vann, da blir de sprø i kantene.