Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterdekk og alder

#1

Polyanna sa for siden:

Et litt blondt spørsmål, men:

Er det sånn at det bare er mønsterdybden som avgjør når vinterdekkene bør byttes, eller bør de uansett byttes etter en visst tid (stiv gummi???)?


#2

Teofelia sa for siden:

Blonder sammen med Polyanna. :blånn:


#3

mrc sa for siden:

Egentlig er det flere faktorer som avgjør, men vinterdekk bør ikke brukes mer enn 4-5 år sesonger på det meste, med normal kjørelengde. Kan være at mønsterdybden er OK og at dekkene ikke er så gamle, men at dekkene strukturmessig kan slites hvis kjørelengden er veldig høy.

Har man i tillegg brukt piggfrie dekk ut over sommeren er det noe som fører av dekket praktisk talt skades av temperaturene. Selv mener jeg at piggfrie dekk burde vært helt forbudt å bruke om sommeren pga. de egenskapene de har på sommerføre, samt at dekkene tar skade av det, hvilket fører til at folk starter vinteren med dårlige dekk igjen.


#4

Kanina sa for siden:

Ja, gummien blir hard med alderen. De skal vel dessuten ha datostempling? Vi kjører veldig lite, så vi må nok bytte ut vinterdekkene neste sesong pga alder og ikke mønsterdybde.


#5

Polyanna sa for siden:

Finnes det kilder på dette med "datostempling"? Vil gjerne overbevise mannen...


#6

Kanina sa for siden:

Prøv å sjekke nettsidene til NAF, kanskje?


#7

Carrera sa for siden:

Hvor fort gummien taper seg, avhenger alt av dekktypen.

Vi hadde et sett vinterdekk på en Volvo V50 en hel vinter, og da neste vinter kom, så viste dekkene seg totalt ubrukelige. I hvert fall til den bilen.

Jeg skled avgårde med null kontroll, på godt vinterføre. Husker ikke dekktype nå, men det var et av de dyrere merkene som gikk best ut i test, og de var veldig gode den første vinteren.


#8

Erica sa for siden:

Vi kjører på 3. vinteren nå med disse piggfriene dekkene, og vi merker at de definitivt ikke er så gode lenger. Nye skal kjøpes til neste sesong, om vi ikke bytter bil innen da.
Særlig på piggfrie er alderen viktig, for gummien blir hardere og da blir veigrepet dårligere, åff kårs. Det er forøvrig forskjell på dekk, noen "eldes" mye raskere enn andre, det har med gummiblandingen å gjøre.


#9

Merete sa for siden:

Dekk er "ferskvare" så de er ikke like gode 2 året, men etter det jeg vet skal det være datostempling på dekk, iallefall i følge min bror som har jobbet på dekkverksted:)


#10

Irma sa for siden:

Vinterdekk skal skiftes omtrent etter hver tredje år har jeg hørt. Det har noe med at dekkene blir mer porøse tror jeg? Vi fikk ikke våre dekk godkjent i EU-kontrollen nå på grunn av mønsterdybden på vinterdekkene, bilen er fra 2005 og har kjørt 30 000 eller noe sånt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.