Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekake med kesam ?

#1

Muad'Dib sa for siden:

Kjøpte sådan en ostekakeblanding. For at gjøre kaken litt mere fedtfattig, byttet jeg kremfløten ut med kesam. Blandingen stivnet bare ikke da jeg pisket - ble helt flytende.

Jeg heldte nå likevel osteblandingen over bunden og stilte det hele i kjøleskapet.

Er det hele bare til å hive ut, eller er det håp om stivning ennå ?


#2

Kaz sa for siden:

Går det an å stivpiske kesam da?


#3

Muad'Dib sa for siden:

Den er da rimelig fast av seg selv ? Når jeg lager "grønn bløb" (kesam med avokado som er blitt presset igjennem en sigte) er blandingen fin og fast.


#4

Kaz sa for siden:

Jeg vet nok ikke hva jeg snakker om her jeg.:sparke:

Jeg ville ventet og sett, og eventuelt prøvd med ekstra gelatin neste gang for å kompensere.


#5

Muad'Dib sa for siden:

Johoo ! Etter et par timer i kjøleskapet ble hele herligheten stiv og fin. Og jeg som allerede hadde kjøpt inn ny blanding samt KREMFLØTE på vei hjem fra trening... :)


#6

tinkadott sa for siden:

tilig! Smakte den godt og elleR? Legger til at i stedenfor smør i gjærbakst kan alt smør byttes ut med en boks kesam: resultat=mager bakst, som faktisk ikke smuler heller!!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.