For første gang har jeg selv prøvd meg på en av mine bardoms favorittretter; ostesuffle. Jeg laget i porsjonsformer, de står i ovnen nå. 70-talls; ja! Men så utrolig godt.
3 ss smeltet smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 ts salt
Lag hvit saus av dette
3-4 egg skilles
Plommene has over i sausen når denne har kjølnet litt
Eggehvitene stivpiskes
200 g jarlsberg eller annen ost rives eller skjæres i terninger. Jeg syns det godt med osteklumper, så jeg skar i terninger.
Skjær den stivpiskede eggehviten inn i ostesausen, forsiktig så luften ikke slås ut.
Hell alt over i en godt smurt ildfast form med høye kanter. Helst suffleform.
Strø revet ost på toppen hvis du vil ha crispy topp.
Ja! Gammelmat. Vi snakket om det i syklubben tidligere i uka. Dvs. at vi mimret om rettene vi serverte i syklubben på åttitallet, og da ble ostesuffle' nevnt. Husker at det var viktig at gjestene venter på suffleten, ikke at suffleten venter på gjestene. poff
Nei du trenger ikke suffleform. Jeg laget i hjerteformede Le Creuset porsjonsformer. Mamma pleier å bruke ildfast glassform. Det viktigste er at det er litt høyde på formen.
Jeg elsket det da jeg var barn! Har aldri laget det i voksen alder, uvisst hvorfor. Må lages! Men kan tenke meg mye mer ost i? Og mer smakssterke oster?