Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostesufflé

#1

daffy sa for siden:

For første gang har jeg selv prøvd meg på en av mine bardoms favorittretter; ostesuffle. Jeg laget i porsjonsformer, de står i ovnen nå. 70-talls; ja! Men så utrolig godt.

3 ss smeltet smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 ts salt
Lag hvit saus av dette

3-4 egg skilles
Plommene has over i sausen når denne har kjølnet litt

Eggehvitene stivpiskes

200 g jarlsberg eller annen ost rives eller skjæres i terninger. Jeg syns det godt med osteklumper, så jeg skar i terninger.

Skjær den stivpiskede eggehviten inn i ostesausen, forsiktig så luften ikke slås ut.

Hell alt over i en godt smurt ildfast form med høye kanter. Helst suffleform.

Strø revet ost på toppen hvis du vil ha crispy topp.

170 grader 50 min


#2

Trixie sa for siden:

Det er skikkelig godt!! :nam:


#3

Che sa for siden:

Sufflé ja. Husker det var litt greier med at den ikke skulle falle sammen.

Hva serverer man til ostesufflé da?


#4

Agurke sa for siden:

Ostesuffle bruker vi også å ha. :nam:

Vi pleier å ha fint brød eller loff til, samt purre og paprika.


#5

Trixie sa for siden:

Poteter er også godt til. '
Kansje salat også?


#6

Smash sa for siden:

Å, det var favoritten min da jeg var liten, Kanskje vi skal ha det i dag. Planen var taco, men det gjør jo ingenting.


#7

Luddi sa for siden:

ååå det er godt :ja:


#8

daffy sa for siden:

Det var supergodt! Jeg syns loff med meierismør på er det beste følget. Eller bare mumse suffleen som den er.


#9

pulverheksa sa for siden:

Dette fikk jeg lyst på.
Men må en ha sufflè-skål? Kan en rund skål duge?


#10

vimjer sa for siden:

Ja! Gammelmat. Vi snakket om det i syklubben tidligere i uka. Dvs. at vi mimret om rettene vi serverte i syklubben på åttitallet, og da ble ostesuffle' nevnt. Husker at det var viktig at gjestene venter på suffleten, ikke at suffleten venter på gjestene. poff


#11

Canisa sa for siden:

Det er nydelig, og ungene elsker det. Vi har loff og salat til. Rødvin er heller ikke så verst til ... :nam:


#12

daffy sa for siden:

Nei du trenger ikke suffleform. Jeg laget i hjerteformede Le Creuset porsjonsformer. Mamma pleier å bruke ildfast glassform. Det viktigste er at det er litt høyde på formen.


#13

Smash sa for siden:

Det ble ostesouffle til middag i dag. Det var godt. :nam:


#14

Stompa sa for siden:

Jeg tenkte å lage ostesouffle men vil helst lage i en stor form istf porsjonsformer. Funker denne oppskriften da, tro?


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsket det da jeg var barn! Har aldri laget det i voksen alder, uvisst hvorfor. Må lages! Men kan tenke meg mye mer ost i? Og mer smakssterke oster?


#16

Tilde sa for siden:

Det er kjempegodt. Jeg serverer skinke og hvitløkbrød til + ananas.


#17

Najade sa for siden:

Kan ikke se for meg hvorfor den ikke skulle fungere til det, for meg ser det ut som om oppskriften viser til stor form?


#18

Tilde sa for siden:

Jeg lager alltid i stor ildfast form, det går kjempefint.


#19

Stompa sa for siden:

Jeg tenker mest på steketid (og evt. -temperatur), for det kan vel ikke være det samme for stor og liten form?


#20

Tilde sa for siden:

Jeg steker den på 200 gr i 40-45 min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.