250 g mandler
250 g melis
1 dl vann
En god porsjon tålmodighet.
Alle ingrediensene has i en kjele. Sett plata på fullt, rør innimellom, mens vannet damper bort. Deretter er det bare å vente mens man rører med jevne mellomrom. Mandlene og melisen skal bli helt tørre før alt plutselig smelter. Da gjelder det å røre kontinuerlig til alle mandler er dekket av smeltet melis. Så tar man alt ut av kjelen, og legger på bakepapir.
Pepperkaker:
Kjøp glutenfri pepperkakedeig på helsekost, Smartclub, Ica eller lignende.
-Blandes, og la hvile noen timer i kjøleskapet.
-Trill deretter ut små kuler som trykkes flate.
-Kakene pensles med litt eggehvite og strøs med hakkede mandler og perlesukker.
-Stekes ved 180 grader i ca 10 min.
50 gram melkefri margarin
2 dl glutenfri havregryn
1/2 dl sukker
2 ss Semper mix
1 ts bakeepulver
1 egg
Smelt margarin, og bland i det øvrige - egget til slutt.
Settes med t-skje på bakepapir NB: god avstand mellom kakene!
Stekes ved 160 grader, følg godt med...er ferdige når de er løvtynne og gyldne.
Margarin og sukker røres hvitt.Ha i det brune sukkeret., og rør inn egget.
Bland kakemiks og bakepulver - siktes deretter inn i røren.
Peanøtter hakkes g røres inn.
Settes med t- skje
Stekes ved 180 grader i ca 10 min
Ca 1 1/2 dl skåldede mandler, som deretter er ristet og grovhakket
1 egg
1 1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 sitron
1 1/2 ts bakepulver
2 dl Finax Naturlig gl.fri Italiensk melmix (120 gram)
-Finriv skallet av sitronen
-Rør sammen egg og sukker,tilsett vaniljesukker,salt og finrevet sitronskall
-Bland sammen bakepulver og mel i deigen.Tilsett mandlene
-Del deigen i to like store deler, trill ut til to pølser som settes på bakepapir
-Stek kakene på 175 grader i 15-20 min
-Skjær kakene i ca 3 cm store biter med en gang de tas ut av ovnen
-Oppbevar kakene i lufttett kakeboks
1/2 kg. melis
1 eggehvite
en knivsodd Tragant (fås kjøpt på apoteket)
4 dråper peppermynteolje.
Knas sammen, deles i passe stykker, og dyppes evt. i smeltet sjokolade før de settes til kjøling.
Oppbevares kjølig og i en tett boks. Det kan være lurt å legge papir mellom lagene.
Skåld, tørk og mal mandlene. Pisk eggeplommer og melis, tilsett mandelmelet litt etter litt. Kjevl ut til ca 1/2 cm tykkelse på melisstrødd bakepapir - stikk ut hjerter. Stekes 8-10 min ved 175 grader. Avkjøl kakene på rist.
Jeg har en god oppskrift som inneholder bittelitt mel. Det går fint an å bake dem uten melet. :nikker:
Nøttetopper
250 gram hasselnøtter
250 gram melis
(2 ss hvetemel)
2 egg
Hele hasselnøtter eller sjokoladebiter.
Finmal nøttene og bland dem med egg, melis og mel. Sett deigen på bakeplate med to teskjeer. Pynt evnt. med nøtter. Stekes i 15-20 minutter ved 185 grader. Legg evnt. en liten sjokoladebit på hver kake når de tas ut av ovnene. Avkjøl på rist. Oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Legg et stykke brød oppi da holder de seg seige. Kan fryses.
Genial tråd! Her skal jeg følge med.
Noen som vet om det er mulig å bake gode glutenfrie hvite kakemenn? Jeg prøvde for et par år siden, og de ble helt uspiselige :skuffet:
Kransekakestenger laget av Odense kransekakemasse, dyppet i kokesjokolade i begge ender, og dekorert med melis er en favoritt hos oss. Godt, enkelt og delikat :nam:
Kle en rund glassbolle innvendig med plastfolie.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du pisker hele tiden.
Kok opp vann og trekk kjelen tilside. Rør inn en og en gelatinplate til alt er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske hardt i 5 minutter til.
Fyll bollen med marengsmassen og glatt ut overflaten. Sett bollen i kjøleskapet i 3-4 timer, til massen er helt stivnet. Snu bollen opp-ned på et fat og ta bort bollen. Fjern plastfolien forsiktig. Stikk biter av bakepapir eller lignende under sidene på hele kaken så det ikke blir søl på fatet når glasuren skal helles over.
Lag glasuren: smelt sjokoladen og kokosfettet og rør det glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Glasuren skal være flytende, men litt tykk så den ikke bare renner "bort" fra kaken. Hell den over kaken fra toppen og glatt til med en slikkepott eller skje. Det som renner ned på sidene samles opp med en skje og fordeles på kaken der det mangler glasur. Hell over kokosmasse og sett kaken til avkjøling til glasuren er stivnet.
Jeg har ikke bilde av dem, og de er ikke spesielt pene å se til. Men GURI så godt de smaker! Det blir vel en 40 stykker av denne oppskriften, småkaker ja, og de egner seg godt til å fryses. De tiner på vei til kakefatet. :stønn: Jeg må visst bake snart jeg.
I fjor bakte jeg serinakaker, og byttet da ut vanlig mel med glutenfritt mel (ikke bruk jyttemel, det smaker ikke så godt.. :o ). Hvis man da bruker melkefritt margarin også, så blir de både melke- og glutenfrie! (Har ikke oppskriften her, men fant en "vanlig" på nettet).
Disse små, tørre kakene ble overraskende gode. Byttet ut hvetemel med glutenfritt. Og man kan kanskje bruke melkefri margarin? :vetikke:
VANILJEDRØMMER
En stor, deilig porsjon tradisjonsrike småkaker som er greie å bake. Her er mye potetmel i deigen. Dette gjør dem til lette ”vaniljeskyer” som smelter på tungen.
Drømmene passer til te- eller kaffekosen alene, men er ekstra gode med myk vaniljeis og friske eller tinte bær til.
250 g smør eller margarin
250g sukker
1 egg
500 g potetmel
125 g (hvetemel) glutenfritt mel
2 ss vaniljesukker
Rør smør og sukker lett og lyst. Tilsett egget, så vaniljesukker og siktet mel begge sorter). Trill deigen ut til lange tykke pølser og del dem i små biter med en skarp kniv. Form bitene til små nøtter som settes på smurt eller papirkledd bakeplate. Stek drømmene i 200 C varm ovn, Det tar 7-8 minutter før de er gyldne.