Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder brownies seg i kjøleskap?

#1

DM sa for siden:

Jeg glemte den i kjøleskapet i halvannen uke. Er den uspiselig, eller er det som med andre sukkervarer i butikken, at den varer i evigheter? :sparke:


#2

Jinx sa for siden:

Glemt?????Smak på den,så finner du ut det.


#3

DM sa for siden:

Grunnen til glemt: Omgangssyken. Det frister ikke å ta sjanser som risikerer å fremkalle brekninger igjen heller, så da tenkte jeg at kanskje noen andre hadde glemt kaken så lenge og hadde erfaring. Men godt poeng. Alle spiser den selvfølgelig opp.


#4

Kanina sa for siden:

Hmm. Halvannen uke er jo litt lenge, kanskje. Men en uke hadde jeg nok ansett som trygt, den blir jo bedre av å stå litt. For fremtiden kan du få noen friske til å fryse den ned hvis du blir syk, kanskje... (med mindre alle ligger flate).


#5

Acsa sa for siden:

Det er ikke farlig, det eneste er at fettet i den kan ha harsknet, men det har det neppe i kjøleskap.


#6

DM sa for siden:

Ja, det er jo fryse jeg pleier å gjøre. :ja: Og ja; den var fantastisk mye bedre på dag en og to enn dag en. :tilber: Det har jeg faktisk aldri opplevd før. :knegg: Egget da? Det er vel det jeg er mest bekymret for ...

#7

Kanina sa for siden:

Ja, det var det jeg også bekymret meg for, siden den jo er nokså rå inni...?

Hvah? har browniesene dine aldri overlevd til dag 2 før?? Her i huset er det nesten bare meg som liker, og det skal godt gjøres at jeg klarer å fortære en hel langpanne på en kveld alene. :p Men hvis man har gjester eller har med i selskap blir det jo noe annet, ja.


#8

Interference sa for siden:

Det har gått helt fint her i huset. :datapunkt:


#9

Acsa sa for siden:

Egg koagulerer ved 70%, så selv om brownien er myk inni er eggene neppe rå. Og f.eks hardkokte egg holder nesten evig.


#10

Kneazle sa for siden:

Sukker konserverer vel, såvidt jeg har forstått? Tenk på hjemmelaget marsipan og sånne risboller med sjokolade som man lager til jul: Det er egg i begge deler, og det varer da lenger enn halvannen uke.
Jeg tror du trygt kan spise den. Hvis den smaker godt, vel å merke. ;)


#11

Schnuppa sa for siden:

Jeg er vanligvis veldig hysterisk med å spise ting som har ligget lenge i kjøleskapet men jeg tror faktisk at browniesen din er safe å spise. Vet at det er flere som til og med har browniesen liggende i kakebokser ute i romtemperatur i evigheter uten at de blir dårlige.

Spis og nyt de du. Skulle ønske jeg plutselig oppdaget noen brownieser i kjøleskapet vårt.


#12

DM sa for siden:

Jeg får mensen i dag, så det hadde vært så deilig med litt lindrende varm brownies og is ... :vann i munnen:


#13

Mirasol sa for siden:

Hvor bor du sa du? :nam:

1,5 uke er nok helt greit i min verden hvertfall! Som om noe noensinne skulle vare så lenge her! :mumle:


#14

DM sa for siden:

Bergen, det er bare å komme på besøk om du vil ha halvannen uke gammel brownies og premenstruell dame, omgangssyk mann og trøtte unger til selskap. :knegg:


#15

Karamell sa for siden:

Jeg hadde ikke spist den etter 1,5 uke. Jeg har i kjøleskapet nå, laget i forgårs og lurte på om den holdt til i morgen.


#16

Tuppen sa for siden:

Det eneste måtte kansje være at det har satt seg "kjøleskapsmak" i den. :vetikke:


#17

Mirasol sa for siden:

Nei, da frister det brått ikke så mye lenger! ;) Litt langt også forøvrig!


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg har aldri opplevd at brownies har blitt så gamle her i huset, men jeg syns de taper seg ganske mye etter 4-5 dager. Etter halvannen uke ville jeg nok kastet dem, ikke fordi jeg tror de er farlige å spise, men fordi de ikke er like gode.
Kaker som man kjøper i butikken har jo lang holdbarhet fordi de er tilsatt all slags uhumske konserveringsmidler. :)


#19

Kanina sa for siden:

De holder garantert til i morgen, ja!


#20

DM sa for siden:

De luktet ikke så mye. Ikke akkurat dårlig, men ikke innbydende heller. Jeg kunne forsøkt å varme dem, men ... Jeg tror jeg står over. Tar is med sjokoladesaus på istedet jeg. :glis:

Karamell: Du kan fint spise dem ja. Om du varmer dem litt i ovnen, så blir de veldig gode! (Hvertfall med min oppskrift, og jeg lager en gluten og melkefri variant av Maximilla sin. )


#21

Kanina sa for siden:

Nigella-oppskirften? Den bruker jeg også. Nammenamm!


#22

Stikka sa for siden:

Drar opp denne jeg. Skal servere brownies på lørdag tenkte jeg. Kan jeg bake dem i kveld, skjære opp og putte i kjøleskap fram til lørdag?


#23

Kanina sa for siden:

Definitivt! De er mye bedre på lørdag enn i kveld, i alle fall. :ja:


#24

Stikka sa for siden:

Takk for svar. Ja den blir jo bare bedre og bedre i kjøleskap, en stund ihvertfall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.