DM sa for siden:
Jeg glemte den i kjøleskapet i halvannen uke. Er den uspiselig, eller er det som med andre sukkervarer i butikken, at den varer i evigheter? :sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
DM sa for siden:
Jeg glemte den i kjøleskapet i halvannen uke. Er den uspiselig, eller er det som med andre sukkervarer i butikken, at den varer i evigheter? :sparke:
Jinx sa for siden:
Glemt?????Smak på den,så finner du ut det.
DM sa for siden:
Grunnen til glemt: Omgangssyken. Det frister ikke å ta sjanser som risikerer å fremkalle brekninger igjen heller, så da tenkte jeg at kanskje noen andre hadde glemt kaken så lenge og hadde erfaring. Men godt poeng. Alle spiser den selvfølgelig opp.
Kanina sa for siden:
Hmm. Halvannen uke er jo litt lenge, kanskje. Men en uke hadde jeg nok ansett som trygt, den blir jo bedre av å stå litt. For fremtiden kan du få noen friske til å fryse den ned hvis du blir syk, kanskje... (med mindre alle ligger flate).
Acsa sa for siden:
Det er ikke farlig, det eneste er at fettet i den kan ha harsknet, men det har det neppe i kjøleskap.
DM sa for siden:
Ja, det er jo fryse jeg pleier å gjøre. :ja: Og ja; den var fantastisk mye bedre på dag en og to enn dag en. :tilber: Det har jeg faktisk aldri opplevd før. :knegg: Egget da? Det er vel det jeg er mest bekymret for ...Kanina sa for siden:
Ja, det var det jeg også bekymret meg for, siden den jo er nokså rå inni...?Hvah? har browniesene dine aldri overlevd til dag 2 før?? Her i huset er det nesten bare meg som liker, og det skal godt gjøres at jeg klarer å fortære en hel langpanne på en kveld alene. :p Men hvis man har gjester eller har med i selskap blir det jo noe annet, ja.
Interference sa for siden:
Det har gått helt fint her i huset. :datapunkt:
Acsa sa for siden:
Egg koagulerer ved 70%, så selv om brownien er myk inni er eggene neppe rå. Og f.eks hardkokte egg holder nesten evig.
Kneazle sa for siden:
Sukker konserverer vel, såvidt jeg har forstått? Tenk på hjemmelaget marsipan og sånne risboller med sjokolade som man lager til jul: Det er egg i begge deler, og det varer da lenger enn halvannen uke.
Jeg tror du trygt kan spise den. Hvis den smaker godt, vel å merke. ;)
Schnuppa sa for siden:
Jeg er vanligvis veldig hysterisk med å spise ting som har ligget lenge i kjøleskapet men jeg tror faktisk at browniesen din er safe å spise. Vet at det er flere som til og med har browniesen liggende i kakebokser ute i romtemperatur i evigheter uten at de blir dårlige.
Spis og nyt de du. Skulle ønske jeg plutselig oppdaget noen brownieser i kjøleskapet vårt.
DM sa for siden:
Jeg får mensen i dag, så det hadde vært så deilig med litt lindrende varm brownies og is ... :vann i munnen:
Mirasol sa for siden:
Hvor bor du sa du? :nam:
1,5 uke er nok helt greit i min verden hvertfall! Som om noe noensinne skulle vare så lenge her! :mumle:
DM sa for siden:
Bergen, det er bare å komme på besøk om du vil ha halvannen uke gammel brownies og premenstruell dame, omgangssyk mann og trøtte unger til selskap. :knegg:
Karamell sa for siden:
Jeg hadde ikke spist den etter 1,5 uke. Jeg har i kjøleskapet nå, laget i forgårs og lurte på om den holdt til i morgen.
Tuppen sa for siden:
Det eneste måtte kansje være at det har satt seg "kjøleskapsmak" i den. :vetikke:
Mirasol sa for siden:
Nei, da frister det brått ikke så mye lenger! ;) Litt langt også forøvrig!
Filifjonka sa for siden:
Jeg har aldri opplevd at brownies har blitt så gamle her i huset, men jeg syns de taper seg ganske mye etter 4-5 dager. Etter halvannen uke ville jeg nok kastet dem, ikke fordi jeg tror de er farlige å spise, men fordi de ikke er like gode.
Kaker som man kjøper i butikken har jo lang holdbarhet fordi de er tilsatt all slags uhumske konserveringsmidler. :)
Kanina sa for siden:
De holder garantert til i morgen, ja!
DM sa for siden:
De luktet ikke så mye. Ikke akkurat dårlig, men ikke innbydende heller. Jeg kunne forsøkt å varme dem, men ... Jeg tror jeg står over. Tar is med sjokoladesaus på istedet jeg. :glis:
Karamell: Du kan fint spise dem ja. Om du varmer dem litt i ovnen, så blir de veldig gode! (Hvertfall med min oppskrift, og jeg lager en gluten og melkefri variant av Maximilla sin. )
Kanina sa for siden:
Nigella-oppskirften? Den bruker jeg også. Nammenamm!
Stikka sa for siden:
Drar opp denne jeg. Skal servere brownies på lørdag tenkte jeg. Kan jeg bake dem i kveld, skjære opp og putte i kjøleskap fram til lørdag?
Kanina sa for siden:
Definitivt! De er mye bedre på lørdag enn i kveld, i alle fall. :ja:
Stikka sa for siden:
Takk for svar. Ja den blir jo bare bedre og bedre i kjøleskap, en stund ihvertfall.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.