Nasse sa for siden:
Her er 2 oppskrifter på lompe som jeg fant på nett. Min firmenning i USA ble så begeistret for lomper at hun ville ha oppskrift. jeg fant da disse. Hun har laget den første med stor suksess visstnok.
Raske potetlomper
1 kg poteter (ca. 8-9 stk.)
1 ts salt
2-3 dl hvetemel
Potetene kokes med skallet på før de skrelles og moses sammen med 1 ts salt. Bland inn 2-3 dl hvetemel. Jo mindre mel som brukes, jo bedre blir lompene. Del opp i 12-14 emner som kjeles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle.
Potetkaker
1/2 kg kokte, skrelte poteter
1/2 ts salt
ca 1 1/2 dl mjøl (kveitemjøl eller 1 dl rugmjøl + 1/2 dl byggmjøl
eller 1/2 dl kveitemjøl + 1/2 dl rugmjøl + 1/2 dl byggmjøl
1 Mos potetene saman med saltet.
2 Avkjøl massen.
3 Elt inn mjøl.
4 Del deigen i emne.
5 Kjevl ut til tre millimeter tjukke leivar, omtrent 15 centimeter i diameter.
6 Steik leivane i tørr steikjepanne. (For å prøve om steikjepanna er varm nok, kan du leggje litt mjøl i ho. Dersom det blir lysebrunt etter eitt minutt, er panna passe varm.)
7 Snu lompene fleire gonger under steikinga. Dei skal vere mjuke med lysebrune flekker