Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barne- og familiebursdag samme dag

#1

Tjorven sa for siden:

Snuppas bursdag nærmer seg. Jeg er litt rådvill med tanke på alle selskapene.

Vi har kommet frem til at det får holde med et barneselskap (da med både naboer og barnehagevenner) og et familieselskap. Nå vurderer jeg å putte begge selskapene på samme dag. Barnebursdag fra 12 til 14 og så familieselskap fra 16 til 18.

Dere som har erfaring med slikt: er dette lurt eller bare et tilfelle av galskap? Snuppa har bursdag på en lørdag i år.

Snuppa har bursdag samme dag som mannen sin, så håpet er at svigermor kan bli igjen etter familieselskapet slik at jeg og mannen kan gå ut å feire ham. Eller kanskje ikke?

Vi overtok ny leilighet på denne dagen i fjor, så da ble det ingen barnebursdag, så jeg er helt novise på dette.


#2

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg synes det høres ut som en god plan, egentlig. Alt sammen.
: også novise:


#3

Isa sa for siden:

Vi har gjort dette flere ganger og synes det har vært hektisk, men veldig ålreit. Og vi kommer til å gjøre det flere ganger. :) Lurt å ta et godt mellomrom mellom sånn som dere har tenkt, så man rekker å ordne til neste selskap. Vi bommet litt et år, og det ble sånn at gjestene overlappet hverandre. Ingen krise da, men det lærte vi det til neste gang.


#4

Benzo sa for siden:

Vi gjorde det slik med storesøsters 4-årsdag i desember. Det gikk veldig bra og kommer til å gjøre det igjen.


#5

IOA sa for siden:

Jeg har ikke hatt begge feiringene på en dag, men i fjor brukte jeg endel tid på å rydde og vaske etter barnebursdagen. Det var leker overalt, og mye smuler og sånt rundt bordet. Dessuten merket jeg ganske godt hvor rolig det ble da alle de små gjestene forsvant ut av døra. To timer er ikke så lenge, så hvis du skal forberede ting til familiebursdagen kan det bli ganske hektisk. Dessuten kan det vel hende at bursdagsbarnet blir litt sliten av barnebursdagen også? Hva med å ta et selskap på lørdag og det andre på søndagen? Da får dere litt mer tid å puste på.


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker bedre å fordele det på to dager, syns det blir litt mye på en gang. Men det har vel hendt at vi har gjort det sånn, hvis det har passet best. Går sikkert bra! :)


#7

Nenne sa for siden:

Det er lurt. :nikker: Jeg pleier å ha barnebursdag på nærmeste lørdag fra 12 til 14 og be familien komme ved 14.30-tida. Da måker vi unna det verste før familien komer, serverer rester av både pølser og kaker, samt at vi har én ny kake til lysene som skal blåses ut, som er fin til selskap nummer to. Funker fint som snus og så har vi søndagen i fred og ro, der ungene leker med nye ting og vi voksne er ferdige. :knegg:

#8

Tuppen sa for siden:

Vi har ofte barneselskap på formiddagen og familieselskap på ettermiddagen. Vi har prøvd mange varianter, men for oss fungerer det best - hvertfall når det er barnebursdag som bare varer til et bestemt klokkeslett, slik at man er sikker på at gjestene faktisk forlater når de "skal".

Men jeg tror ikke jeg hadde hatt lyst til å gå ut på kvelden etter en slik dag. Da har vi hatt mer lyst til å synke sammen i sofaen med et glass vin.


#9

tinkadott sa for siden:

Vi holder på med det i dag ;)

12-14; barnehagebursdag (7 stykk pluss mine tre)

15-og utover: venner med barn, naboer med barn (111-13 barn, og noen foreldre).

I hele morgen*: åpent hus pfor slekta fra 14 og utover.

Synes det er helt greit slik. Det blir intenst. I fjor hadde vi alle barnehagebarna og venner samtidig, da stresset jeg rundt og fikk ikke pratet med noen følte jeg. I år kom ingen av bh barna med forledre, så med tanke på det kunne vi egentlig hatt alle samtidig i år, men np ble det slik, og jeg er veldig fornøyd med det:)

I morgen; sambos side av slekta (de er 6 søsken, og en del mine, dine og våre barn, så det blir rimelig fullt....)


#10

Tjorven sa for siden:

Eh ..... jeg ser poenget ditt IOA. Men jeg er sentralstyremedlem i sjuskeklubben. Jeg hater å vaske og styre. Hvis jeg har begge selskapene samme dag så vet de som kommer i familiebursdagen at det har vært en bursdag til bare noen timer tidligere, og forventer ikke at det skal være helt skinnende rent. Siden jeg hater å gjøre rent, så ville det vært greit om jeg bare trengte å gjøre det en dag.

Altså vil det bli veldig hektisk den ene dagen istedenfor ganske hektisk i to.


#11

Skytte sa for siden:

Vi hadde det i fjor. Var rimelig pumpa da dagen var over kan man si.... Om vi gjør det igjen? Usikker.... Hadde akkurat de samme tidene som du har satt opp.


#12

tinkadott sa for siden:

vi trengte en time mellom selskapene for å klargjøre før neste dose selskap ;)


#13

Gri sa for siden:

Vi har snart bursdag her i huset også, og eg kjem til å ha familie- og barne-bursdag på to dagar. Familieselskap laurdag og barnebursdag søndag tenker eg. Trur eg ville vore ganske sliten om begge selskapa var på same dag, og ikkje minst ville bursdagsbarnet (som blir 3 år) vere veldig sliten etter det første selskapet. Har vore i 3 årsdag med henne i dag, og etterpå var ho heilt utslått av inntrykk og aktivitet.


#14

Tuppen sa for siden:

VELDIG godt poeng! :styreleder i samme klubb:


#15

IOA sa for siden:

Jeg er også med i sjuskeklubben altså, bare så det er sagt. Men etter sjokoladekakespisingen i fjor ble det så mye gris rundt bordet at til og med jeg følte et akutt behov for å vaske gulvet.


#16

Lizzie sa for siden:

Vi var i 5-års-dag i leid barnehagelokale i dag, der de skulle ha nytt selskap etterpå. Tror foreldrene her syntes det var helt optimalt, ikke minst fordi de kunne gå hjem til seg selv og ha fred og ro og visshet om at barnehagens vaskefasilitet ville ta unna resten. Sistnevnte hadde ikke vært der etter barnehageuken...

Syns det høres bra ut å få alt på én dag.


#17

Lille Blomst sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det sånn. Egentlig mest med tanke på ungen, som blir sliten etter et sånt selskap ;)


#18

Kaija sa for siden:

Vi pleier å gjøre det slik. Vi har barnebursdagen først, og inviterer familien en times tid etter at barneselskapet er over. Da har vi fått tid til å rydde unna det verste griset etter ungene, og så har vi masse kaker, og evt. pizza, pølser e.l. igjen fra barnefesten. Det eneste ekstra vi gjør er: ny papirduk på kakebordet, sette på første runde oppvaskmaskin, moppe kjapt over gulvet etter gele, brus og sjokoladekakegriseriet og å sette på kaffen. Veldig greit.


#19

pulverheksa sa for siden:

Jeg tar meg selv i å undres over om dere er suicidale. Jeg tviler sterkt på at jeg ville overlevd en slik dag.


#20

Kaija sa for siden:

Det kommer vel an på hva slags familie en skal ha på besøk, gjør det ikke. Min familie er serdeles rot- og skittolerante, og de er i tillegg ganske selvdrevne når det kommer til å forsyne seg med kaker og kaffe. Ungene leker seg gjennom voksenfesten. De trenger jo ikke å delta så voldsomt der, så de får egentlig roet greit ned etter barnehaloien tidligere på dagen. Hadde det vært en gjeng snerpete vaskemanikere tror jeg ikke de kunne ha kommet på besøk i det hele tatt. Verken samme dag som barneselskapet eller noen annen dag.


#21

Obelix sa for siden:

Vi har hatt barnebursdag og familieselskap på samme dag.
Det ble med den gange.
Fy flate vi var helt skutt utpå kvelden og bestemte da at det var siste gang.
Selv om det var deilig å bli feridig med det foretrekker jeg å fordele over flere dager.


#22

Turte sa for siden:

Vi har hatt barne- og familieselskap samme dag flere ganger, det har gått helt fint det. :jupp: Vi gjør det sånn hver gang en av ungene har bursdag lørdag eller søndag.


#23

C3PO sa for siden:

Vi hadde en slik dag i fjor, og funket bra - bortsatt fra et område. Bursdagsbarnet ble uvel under den første festen (barnefesten), og begynte å kaste opp. Vi fortsatte likevel med feste, og gjestene kom til fest nr. 2 (familiefesten). Bursdagsbarnet var med, men dog under teppe, på gulvet. To timer mellom funket veldig bra. Jeg hadde jo laget all maten på forhånd. Det var to forskjellige bursdagskaker, og ellers kunne maten gjenbrukes.

Jeg må forresten si at dette var del av en bursdaghelg. Vi hadde hatt en annen vennefest også dagen i forvei. I år blir det kun to fester. Familiebursdag lørdagen etter bursdagen hans og vennefest på lekeland dagen etter.

I år skal vi ha venne- og familiefest samme dag for lillesøster. Det blir faktisk middag til fest nr. 2, men jeg regner med at det går bra.


#24

bina sa for siden:

Dette har vi også gjort noen ganger, og jeg syns det er veldig greit. Alle som kommer i familieselskapet vet at det har vært barneselskap først, og har stor toleranse for ballonger og kakesmuler. Vi har da også gjort det klart at det er "kaffe-bursdag" uten middagsservering, og da syns jeg ikke det er så mye styr heller. Vi baker noen kaker ekstra, og serverer sammen med restene fra barneselskapet.

Forøvrig har det vist seg at flere av de voksne syns det er helt OK å naske seg en pølse fra kjelen på kjøkkenet. :D

Enkelt og greit, og overstått på en dag.


#25

Honda sa for siden:

Vi har nesten bestandig hatt alt på en dag.
Vi har brukt å låne bhg til turbo til hannes dager. Så har han de fra bhg kl 12-14 og så familie kl17 og ut. Turbo har nesten best hatt bursdag på en torsdag-fredag-lørdag å da bruker vi å ha det lørdag. Men i år vet jeg ikke. han har da bursdag en tirsdag,og den uka er jeg i Bodø på samling og helga før er 1 mai..

Så har vi et vennepar med deres unger en ettermidag noen dager etter resten.



#27

Minerva sa for siden:

Denne løsningen hadde ikke fungert for storebror, han får lett feber av for mange inntrykk og en slik dag ville sendt ham rett til sengs stakkar. :knegg:

Da syns jeg mannen til snuppa burde steppe inn å ta litt ansvar altså!:kjevle:

:p


#28

Macky sa for siden:

Jeg skulle også til å kommentere akkurat den biten :knegg:


#29

Macky sa for siden:

Jeg tror forresten at jeg hadde gått for 2 selskaper på forskjellige dager. Sett av helgen til selskapene. Selv kommer vi til å feire dagen til snuppa dagen før med venner (hun har bursdag den dagen mange reiser på påskeferie i år), også tar vi familie på selve dagen.


#30

sannereg sa for siden:

Vi samkjører stortsett altid med barnebursdag fra 12-15 og voksen selskap fra 15.30 og utover, det funker kjempe bra, da blir alle kaken spist.
Ellers så har vi altid besteforeldrene på kaffe på selve dagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.