Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syden for dummies

#1

Divine sa for siden:

I og med at jeg ikke har vært på chartertur siden 1989, så er jeg helt grønn når det gjelder konseptet syden.

Mannen og jeg begynte så smått å snakke om å kanskje dra til syden til sommeren. Vi skal spare til en større utenlandstur neste år, så vi har ikke råd til noe ekstragavansa.

Så spørsmålet er: Hvor er det billigst å reise i juli for to voksne, en seksåring og en femtenåring?

Og hvor mye pengermå man regne med å bruke i syden? Jeg tenkte at det nesten blir like billig som å være hjemme, siden en hjemmeferie sikkert betyr at vi synes synd på oss selv som ikke skal reise noe sted, og derfor skeier ut med Tusenfryd, kino, restaurantbesøk, shopping ++++. Vil en nøktern sydenferie bli like billig? :vetikke: Eller er jeg fryktelig naiv når det gjelder utgifter forbundet med en sydenferie?


#2

Sitron sa for siden:

Bulgaria, Kroatia og Tyrkia. Dere må regne med minst 25 -30 K i selve reisen. Velger dere et billig land, så trenger dere ikke stort mer enn en tusenlapp pr dag til mat og shopping.


#3

løve70 sa for siden:

Anbefaler Kroatia. Flott land og som Sitron skriver, forholdsvis rimelig.


#4

Niobe sa for siden:

Bulgaria, Kroatia og Tyrkia må være blant de billigste alternativene, ja. Jeg tror det vanskelig lar seg gjøre å få en sydentur like billig som å være hjemme. Ville dere virkelig brukt 1000 kr pr dag hjemme?

(Er det ikke ekstravagansa? Ekstragavansa skurrer litt...)


#5

007 sa for siden:

Må dere reise charter?
Vi drar til Italia i sommer og betaler 17 000,- for 5 personer i 2 uker. Leiebil kommer i tillegg, så jeg tipper ca 20 000,- totalt.


#6

Zip sa for siden:

Me var på Kanariøyene i mars og totalt gjekk det nesten 50 000. 31 000 for turen (er nok litt billigare i middelhavet men juli er jo ikkje billig tid så veit ikkje heilt ang pris). Me brukte 1000 kr dagen + litt ekstra (18 000 i lommepeng). Heldigvis var første veka sponsa av mine foreldre pga bursdagsfeiring ellers hadde det ikkje blitt tur på oss, syns det er mega mykje peng for berre ein tur.


#7

Divine sa for siden:

Oops! :flau:

Og nei, vi ville vel ikke ha brukt 1000 kroner om dagen her hjemme. Men jeg betaler jo gjerne LITT mer for å være på en fin tur, da, enn å sitte hjemme og henge.

Nei, vi MÅ ikke. Men jeg trodde at charter som regel var billigst uansett. Jeg tar gjerne imot tips om andre måter å feriere på.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville kjøpt billige flybilletter (i god tid) med Ryan Air til et "Sydensted" og funnet hotell/leilighet/sommerhus på egenhånd. Charter er dyrt i sommerferien.


#9

Storm sa for siden:

At det blir billigere å reise med rutefly er min erfaring også. Dere er vel ikke så opptatt av bamseklubber og sånt. Billigfly til Italia og en uke eller to på en vingård kan gjøres billig og molto bene. :D


#10

Sitron sa for siden:

Travellodge har hoteller i Spania. Det, pluss Norwegian, kan jo alltids sjekkes ut.


#11

Divine sa for siden:

18 000 i lommepenger? I syden? Trenger man det? :eek:

Vi er ikke shoppingmennesker, så vi tenkte mer penger til en og annen is og litt minigolf og sånn ....


#12

007 sa for siden:

Jeg hørte på Maximillia, og bestilte med Ryan Air til Bologna i juli. Vi leier leilighet ved kysten, noen mil nord for Rimini. 6500,- for fly 11 000,- leilighet i 2 uker

#13

Divine sa for siden:

Har dere noen linker til sider hvor man kan finne sommerhus? Vi vil helst et sted hvor det går an å bade.


#14

Zip sa for siden:

No er ikkje kanariøyene så billig men me shoppa ikkje noko særlig nei, var aldri på shopping. Kun litt småtteri/juggel og tax free heim. 1000 kr dagen gikk det fort. Me var 5 stk, men minste var under 2 år så gjekk ikkje så mykje peng på ho. Frokost hadde me inkludert.
Sjekka rundt på nettet ang lommepenger før me reiste og 1000 kr dagen var sånn akkurat. Hadde me hatt med 14 000 hadde me hatt berre akkurat med peng.


#15

Divine sa for siden:

:ser for seg ferie i hagen:


#16

løve70 sa for siden:

Det går også an å få billige billetter med KLM (gikk ihvertfall for kort tid siden). Vi betaler ca 1500,- per person, tur-retur Roma.


#17

007 sa for siden:

Vi klarer aldri å holde oss under 1000 kr dagen med 3 barn. Da regner vi med alt av mat, drikke, is, snop, minigolf, biljard, små duppeditter på automater :gal:, karuseller på alle gatehjørner :gal:, rastafletter, fixing av ødelagte rastefletter etter noen dager, svømmebriller, nye og bedre svømmebriller, leie av baskeball, leie av solsenger og hva_har_du.


#18

Elisabet sa for siden:

Chartertur i juli blir ikke billig uansett. Kommer aldri til å dra med hele familien på det midt i juli. Bestill heller flybilletter sydover og lei sommerhus. Ikke prøvd det selv, men hvis vi skal reise i juli noen gang, så er vil det bli det. Jeg synes det er helt ville priser på charterturer i juli. Jeg synes det er dyrt i juni når vi har reist med hele familien, men når jeg begynte og sjekke juli skjønte jeg at det var det jo ikke i det hele tatt i forhold.

Og skal en reise på chartertur så lønner det seg i alle fall for oss og bestille med frokost og middag på hotellet siden vi da ikke betaler for ungene. På resturant hver dag blir det fort litt når en er både store og små.


#19

Filifjonka sa for siden:

Veldig greit å ha leilighet/sommerhus, så man slipper å spise hvert eneste måltid ute med hele familien ja.


#20

tinkadott sa for siden:

tyrkia i fjor på charter: 33 000,-
Spania på egenhånd med ny leiebil og stort rekkehus i 2 uker: 20 000,-

Skulle vi valgt igjen hadde vi uten tvil tatt reprise på den Spaniaturen fremfor hotellcharter!


#21

Sitron sa for siden:

Jeg har også kikket på diverse leiligheter og sånt tidligere. Til felles for de jeg fant iallfall, var at man måtte ha bil. Noen som vet om slike steder som ligger kjempesentralt?


#22

allium sa for siden:

Vi låner hus og det er veldig greit. Da regner jeg omtrent det samme matbudsjettet som hjemme. Maten er billigere, men vi unner oss mer siden det er ferie.

Flyreisen blir dyrere for hvert år, i år kom jeg opp i 9500. Så må vi ha leiebil, det kommer på ca. 2000 for to uker.


#23

Divine sa for siden:

Takk for tips. Da vet jeg at jeg skal styre unna charterkatalogene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.