Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit lang brudekjole - oppad til hvilken alder?

#1

GinaK sa for siden:

Jeg er ikke gift men har alltid tenkt at jeg ville giftet meg i kirken med hvit brudekjole. Ikke noe stort og flott bryllup men iallefall sånn.

Venninnen min hadde et opprivende brudd for 2 år siden og flyttet til hjembygda si. Hun var selvfølgelig lenge helt knust av dette som hadde skjedd. Så helt tilfeldig traff hun en type i slutten av oktober og sier nå at de skal gifte seg... det er flere uker siden han fridde...
Det er jo kjempehyggelig dette som nå skjer selv om alt dette går utrolig fort. Hun sier det selv.

Men altså, hun sier at de vil ha et stort bryllup i hjembygda hennes og at hun skal ha hvit brudekjole. Jeg ble litt paff og fikk en slags vekker her.
Er det "helt greit" å gifte seg i hvit lang og flott brudekjole i en alder av 45 år? Jo mer jeg tenker på det jo mer tenker jeg på å justere mine egne drømmer om denne spesielle dagen.. jeg nærmer meg visst dette 40-tallet selv snart og vi har drøyd og drøyd med bryllup selv..

Ville dere giftet dere i hvit lang brudekjole og ha "full pakke" om dere hadde vært over 40 år? :confused::o


#2

Niobe sa for siden:

Nei, jeg hadde nok ikke det, men så tror jeg så absolutt jeg fikk behovet tilfredsstilt i det første bryllupet. Jeg har allerede tenkt flere ganger at om ikke jeg og gubben allerede var gift, så skulle vi tatt på en strand nå, med bare de aller nærmeste til stedet. I den hvite sommerkjolen min.
Jeg angrer for all del ikke på det store "kirkebryllupet", men jeg hadde nok ikke giddet ståheien en gang til.


#3

Carrera sa for siden:

Aldri tenkt på at det skulle være noen øvre aldersgrense for slikt jeg...

Jeg giftet meg i sommer, i en alder av nesten 39 år, og jeg stilte i hvit kjole og full pakke. Noe annet var uaktuelt for meg, når vi først skulle gifte oss.


#4

Tinka sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det, men alle er vi forskjellige.


#5

Nenne sa for siden:

Nei, det ville jeg ikke. Jeg giftet meg rett før jeg fylte 30 og valgte bunad i stedet. Den store, hvite kjolen synes jeg ble litt voldsomt allerede da.

#6

Carrera sa for siden:

Hvorfor ikke?

Jeg er bare nysgjerrig, for dette var for meg en helt ukjent problemstilling.


#7

Tinka sa for siden:

Hvis jeg ikke hadde vært gift fra før av, ville jeg gjort det stille og rolig med bare de nærmeste på en strand og i penklær, men ikke brudekjole, kirke mm.


#8

Lykken sa for siden:

Tja, hver sin lyst. Men hadde det vært mitt andre bryllup i en alder av 45 år, så hadde jeg nok prøvd noe litt annet. Kjolen kan jo være flott og fantastisk, selv om den ikke er hvit. Det er noe med at det lizzom signaliserer uskyld og jomfruelighet, noe de fleste som gifter seg nå, uansett alder, egentlig ikke kan stå for. Men i mitt hode er det bedre med hvit bryllupskjole på en 30-åring som gifter seg første gang.


#9

007 sa for siden:

Jeg hadde heller ikke valgt hvit kjole, men jeg vet ikke om det har med alder eller smak å gjøre.
Jeg liker ikke hvitt og jeg kler det heller ikke. Jeg hadde nok sikkert valgt en blå eller brun kjole, tror jeg.
(Jeg bør vel legge til at jeg giftet med i kritthvit marengs med perler, bonder, sløyfer og slør en gang i min pure ungdom. :rolleyes:)


#10

Maverick sa for siden:

Hva er problemet? Folk kan få gifte seg i hva pokker'n de vil for min del, samme hvor gamle eller unge de er, hvor mange ganger de har vært gift før eller what not. HVORFOR BRY SEG? :gaah:


#11

Mjau sa for siden:

Om det var det første bryllupet mitt så ville jeg kanskje ha hatt hvit kjole, for det er vel nesten ingen som egentlig kan ha hvit kjole på bryllupsdagen sin uansett om man skal følge "tradisjonen".
Men om jeg skulle giftet meg for andre gang så ville jeg nok tatt på meg noe litt enklere. Ikke fordi bryllupet ikke betydde noe, men fordi jeg ville ha gjort det annerledes enn første gangen kanskje....

Ellers så syns jeg nå man må få gjøre som man vil da. Mange gifter seg jo i andre kjoler enn brudekjoler når de er unge også, så hvorfor ikke hvit brud som 40åring.


#12

Carrera sa for siden:

Jo, hvis vi snakker om bryllup nr to, så er jeg med. Da hadde nok jeg også gått for en roligere markering.

Forsto det som om det gjaldt alderen, uansett om det var bryllup nr en jeg.


#13

Nooria sa for siden:

Jeg følte at jeg kanskje var litt for gammel for det da jeg giftet meg drøye 2 mnd før jeg ble 30 (gjorde det likevel). Nå, i en alder av 38 tror jeg at jeg ville hatt mindre skepsis til det.

Jeg tror det varierer veldig om man føler seg vel i veldig feminine, sarte, romantiske plagg... inkl hvit brudekjole. Det kan variere mellom kvinner og for samme kvinnen til ulike tider. Dette kan ha betyding for om man føler det er naturlig feks i godt voksen alder.


#14

Aminta sa for siden:

Folk må da få gifte seg i hva de vil!
Jøss, "aldersgrense" liksom. Hørt noe så dumt.


#15

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er enig i det, men jeg må innrømme at jeg sikkert hadde kikket to ganger dersom jeg hadde sett brudebilde av et par i 70-åra, der hun var iført tradisjonell brudestas. :snill: Når det er sagt har jeg aldri tenkt på dette før.


#16

Trois sa for siden:

Folk kan gifte seg ti ganger i hvit kjole og de kan være 70 for min del.
Jeg var 30, hadde halvhvit kjole, giftet meg på tinghuset og tok en pølse på bensæ'n:D


#17

Guava sa for siden:

Jeg synes folk kan gifte seg i hva de vil og jeg reagerer ikke på noe vis om folk godt opp i årene bruker hvit brudekjole. Selv valgte jeg ikke hvit kjole, men det har med smak å gjøre ikke ut i fra tanker om hva som passer seg eller ikke. Jeg har sett godt voksne bruder i hvit kjole har aldri tenkt tanken på at det skulle være noe i veien med det. Ei heller om de har vært gift før.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde tenkt at det var søtt. Jeg ser ikke problemet.
Tenker dere på det tradisjonelle? For jeg mener, så og si ALLE har jo allerede pult når de vandrer opp mot alteret i dag. Enten de er 18 eller 90.


#19

Aminta sa for siden:

Jeg hadde tenkt at det var det de ville, og fint for dem. Og sikkert heller tenkt noe ala "Så koselig at noen gifter seg når de er 70!".


#20

Niobe sa for siden:

Altså spørsmålet i hovedinnlegget var "Ville dere giftet dere i hvit lang brudekjole og ha "full pakke" om dere hadde vært over 40 år?"
Svaret for min del er at det ville jeg mest sannsynlig ikke. Hva andre måtte gjøre er selvsagt just det samme for meg!


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jada, jeg skjønte bare ikke hva alder hadde med dette å gjøre.


#22

Guava sa for siden:

Jeg skjønner heller ikke hvorfor alder skulle spille inn her. De fleste kvinner som gifter seg nå til dags er jo gamle kjerringer sammenlignet med de hvite brudene for 30-40 år siden.

#23

Skilpadda sa for siden:

Nei, men det ville (og gjorde) jeg ikke da jeg var 25 heller. :knegg:


#24

007 sa for siden:

Bortsett fra sånne som meg, som gifter seg rett etter konfirmasjonen. :p (Og det er ikke 30-40 år siden!)

#25

Joika sa for siden:

Jeg syntes dette er et helt ok spørsmål å svare på. At man tenker man ville gjort anderledes enn andre betyr ikke at man gnir meningene sine i ansiktet til vedkomne. :niks:

Jeg ville nok ikke vært sånn bløtkakebrud i en alder av 40+ nei. Tror faktisk jeg er usikker på om jeg ville vært det nå til og med.. og jeg er såvidt over 30. Syntes det ser snodig ut nå "gamle damer" går i den jeg forbinder med ungpikekjoler.. dvs de fleste bløtkakekjolene. :fnise:


#26

Lykken sa for siden:

Nå er det vel ingen som velger bløtkakekjoler mer, det var i de glade 1980-årene. :D


#27

Niobe sa for siden:

Ang. alder så dreier det seg en del om (for meg) at prinsessebehovet synker i takt med stigende alder. Jeg er 28 år, og det har minket kraftig siden bryllupet i 2004. Jeg tviler på det er mye igjen av det innen jeg når 40-årene.


#28

Niobe sa for siden:

Bløtkakekjolene er vel på full fart inn igjen.


#29

Joika sa for siden:

Syntes dette er litt bløtkake jeg da, selv om det ikke er ala prinsesse Diana liksom...
Ser ikke for meg ei på 50 år i denne.... eller la meg si det sånn. Jeg ser ikke for meg MEG som femtiåring med denne. :knegg:


#30

007 sa for siden:

Marengs var veldig in på begynnelsen av 90-tallet. :erfaren marengsbrud fra 1992:


#31

Lykken sa for siden:

Ok, 80-og begynnelsen av 90-tallet. :nikker:
Det stemmer det de sier her, det er på vei inn igjen, som en del annet fra "gamle ungdomsdager", men dog litt bedre stil, synes jeg.


#32

Turban Smukk sa for siden:

Jeg var i et bryllup for ikke lenge siden hvor bruden hadde en lignende kjole som den vist over og var over femti. Det har jeg faktisk vært tidligere også. Jeg er ikke sikker på hvor uskyldsrene de var, men jeg ville ikke akkurat funnet på å spørre om det heller. :knegg:

Så, samme for meg. Om jeg ville ha gjort det selv aner jeg faktisk ikke. Kanskje?


#33

Mjau sa for siden:

Benytter sjansen og viser frem kjolen min jeg :D

www.weddingworld.freeuk.com/golden.jpg

Syns den er så fiiiiin! Ganske vanlig kjole da, men jeg elsket de stroppene som var transparente, og snittet var kjempefint til meg.

SYns vel egentlig hvordan kjolen sitter på vedkommende er viktigere enn fargen...


#34

Lykken sa for siden:

Den var lekker!


#35

Joika sa for siden:

Kjempefin kjole Mjau. :ja:

Jeg syntes det er snittet som er viktigst jeg og... syntes litt mer "drakt" er penere på litt godt voksne damer. Finnes mye fint.


#36

Joika sa for siden:

Spørs om du er enig i det om en femten-tjue år. :knegg:


#37

Lykken sa for siden:

Da er sikkert min egen fæl. :D Enda så enkel og elegant jeg synes den er.


#38

Mjau sa for siden:

Takk :) Var veldig fornøyd selv i alle fall.

Apropo 90-tallet så giftet broren min seg da. Kjolen til svigerinnen min var jo så utrolig vakker!! Men stoooooor sløyfe på rompa! :knegg:
Tror ikke hun hadde valgt den i dag akkurat, det er mye mote i de kjolene ja...

Er forresten helt enig ang drakt, det er mye fint innen drakt som kanskje er mer kledelig på en på femti enn en bløtkakekjole ja...:ja:


#39

Aminta sa for siden:

Nei, det, og at andre skal bry seg med hva man velger.

Men jeg ville ikke valgt en klassisk, hvit, lang, typisk brudekjole uansett, verken nå, eller da jeg var yngre. Nok ikke når jeg blir eldre heller, for jeg har virkelig aldri hatt den prinsessedrømmen. Det er faktisk helt utenkelig.
Jeg vil ikke ha et "klassisk" bryllup heller, hvis jeg i det hele tatt skal gifte meg.
Mannen er også der.


#40

Joika sa for siden:

Er det noen som faktisk bryr seg om hva andre velger her??


#41

Maz sa for siden:

Jeg var 35 når jeg giftet meg og tiden for å lesse på med jomfrulighetsymbolikk var forbi for meg.

Jeg synes jo fokuset bør være på ekteskapet og ikke bryllupet også men det er min mening og noe jeg tok konekvensene av selv.


#42

gullet sa for siden:

Jeg ville ikke valgt en typisk brudekjole eller full pakke dersom jeg skulle giftet meg etter fyllte førti.

Jeg som giftet meg i sommer (for 2.gang) som 45 åring, valgte kjole og bryllup etter eget hode(og litt for at brudgommen skulle si ja), enkelt og lettvint.

Jeg giftet meg i 1985 og det var mindre muligheter for å velge, og det var mindre å velge i, den gangen. I tillegg var jeg så ung at jeg i stor grad lot meg påvirke av alle som synes noe om det å gifte seg.


#43

Sitron sa for siden:

Gifte seg? Pføy!


#44

Blondie sa for siden:

Er det noen aldersgrense på det da? :gruble: Har jeg aldri tenkt over, hvertfall. Jeg sto hvit brud som 24-åring, med de to eldste barna løpende rundt beina. :humre: Jeg ville aldri brukt hvit kjole hvis jeg skulle giftet meg gang nummer to, men det har mer å gjøre med at jeg tenker at for meg er det en engangsgreie. Ekteskap også, egentlig, men nå er jeg jo fremdeles fornøyd gift med han jeg sto hvit brud med da. :knegg:

Det kunne aldri falle meg inn å reagere negativt på hva andre gjør med sitt bryllup. Dette med alder er da hvertfall fullstendig underordnet.


#45

Hasselnøtt sa for siden:

For all del, jeg hadde også tenkt det var søtt, hyggelig for dem og null problem for meg. Jeg hadde imidlertid funnet det en tanke komisk. Ikke på grunn av symbolikken i hvitt, men fordi jeg forbinder klassisk brudestas med yngre folk. For meg er det vel ett fett.


#46

Wix sa for siden:

Jeg ville gjort det. Hva andre velger er det samme for meg, jeg ville ikke tenkt noe spesielt om noen som giftet seg for andre, tredje eller fjerde gang valgte hvit kjole og stor fest. Har virkelig ingen tanker om at det ikke passer seg med hvit kjole eller fest ved bryllup uansett alder jeg.


#47

Señora sa for siden:

Folk må i utgangspunktet få velge selv hvordan de ønsker å gifte seg. Jeg valgte selv utenlandsbryllup og drakt da jeg var 26, og ville nok hatt et evt. bryllup nr. 2 på en strand langt borte heller enn å arrangere digert bryllup her hjemme.

Men da en tidligere nabo som hadde 4 barn med 2 menn, hadde vært gift og skilt 2 ganger, giftet seg i hvit stor brudekjole og digert bryllup med mann nr. 3. Der må jeg si at jeg hevet øyenbrynet altså.


#48

Enhjørning sa for siden:

Alder oppad?
Det har jeg virkelig aldri tenktpå, jeg tnker at det handler om egne preferanser.
Min søster, da 41, var bare strålende vakker da hun giftet seg i lang, hvit brudekjole. :love:


#49

Pusurkine sa for siden:

Når man gifter seg markerer man det på akkurat den måten man føles riktig for hvert enkelt par.
Hvit kjole og stort selskap er tradisjonelt og inkluderende, og jeg kan ikke forstå hvorfor noen skal mene at det blir feil.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, og min mann var IKKE der. :sur: Jeg ville bare spasere rett inn på Tinghuset og få orden i papirer og økonomi og alt, mannen skulle på død og liv i kirka og mente jeg MÅTTE være hvit brud ellers kom jeg til å angre. Jeg var svak og ga etter, og 2 måneder senere stod jeg med gravidmage og hvit kjole, foran presten. Jeg hadde jo en flott dag da, men jeg hadde ikke valgt det igjen. Jeg er så langt fra noen bridezilla som det går an å komme, og er sørgelig lite interessert i brylluper.


#51

Guava sa for siden:

Hvorfor hever du øyenbrynene av det?

#52

Maverick sa for siden:

Jeg var hvit brud mot eget ønske. :mumle:


#53

Señora sa for siden:

Med fare for å virke flåsete:
Jeg personlig hadde ikke villet ta i mot gaver fra familie og venner for 3 bryllup. Ja, jeg vet hun gjorde det.

Beklager. Det blir for dumt å ha 3 brudebilder av seg selv med 3 forskjellige store hvite flotte brudekjoler. Men for all del, hver sin smak.


#54

Divine sa for siden:

Hvorfor er det galt?


#55

Señora sa for siden:

Jeg sier ikke det er galt, jeg sier jeg aldri ville gjort det.


#56

Anne C sa for siden:

Jeg var nesten 30 når jeg giftet med og det ble i hvit/krem kjole. Men den var desginet til meg av en venninne og ser ikke ut som en brukdekjole. En annen farge på kjolen eller noe sånt hadde blitt helt feil. Hvis jeg skulle giftet med igjen nå så hadde det blitt i en lett sommerkjole på en karibisk øy.... Ikke noe kirkebryllup eller dill og dall. Hadde jeg giftet meg for første gang nå aner jeg ikke hva jeg ville gjort.


#57

Kula sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ville valgt hvit, lang brudekjole og ditto slør igjen. marengskjolebrud fra 1990


#58

Blå sa for siden:

Og Skilpadda sa akkurat det jeg ville ha sagt.

Jeg synes at alle skal gifte seg akkurat slik de vil. Både når det gjelder klær og fest (evnt mangel på fest).


#59

Pusurkine sa for siden:

Det viktigste er jo at man gifter seg akkurat slik man ønsker selv, selv om man har vært gift før osv osv

Diana Ross når hun giftet seg 41 år gammel:


#60

Skremmern sa for siden:

Jeg hadde ikke reagert, hevet øyenbrynene eller sett to ganger selv om damer over 40 giftet seg i hvite brudekjoler. Det handler om hva man liker, og ikke så mye om alder. Jeg synes f.eks. überkorte miniskjørt er like stygt på 18-åringer som 50-åringer. Skjørt som går over knærene er på ingen måte forbeholdt de yngste, det handler om hva man føler seg vel og komfortabel i.


#61

Polyanna sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ville valgt en veldig "brudete" kjole etter de 50. Altså, jeg snakker ikke om bløtkakekjoler, men en kjole som helt tydelig er en BRUDEkjole, ikke bare en lekker hvit kjole.

Slør ville jeg ikke valgt ved andregangsbryllup, tror jeg. Det var småkomisk nok som det var den første gangen. :knegg:

Jeg TROR at hvis jeg skulle giftet meg på nytt, oppi 40-50-60-årene, så ville jeg sett om jeg fikk noen til å lage en kopi av mammas helt enkle, hvite, rett-opp-og-ned knekorte brudekjole fra 1970. :)


#62

torsk sa for siden:

Nei, jeg ville nok ikke det, sånn helt uavhengig av alder. :gjesp:


#63

Tussa sa for siden:

Om eg skal gifte meg ein gong til skal eg ha ein Tulip-kjole. :hjerter: For meg handle det berre om at behovet for kirke-kvit kjole-hundre til middag-greiene ikkje blir like aktuelt med eit eventuelt bryllup nummer to. Eg hadde følt det litt ubehagelig på eit vis, og DET skal jo ikkje eit bryllup vere.

Samtidig syns eg det er viktig at folk får gjere som dei ønske, uavhengig av alder, antall ekteskap bak seg og barn rundt føttene.


#64

nikki sa for siden:

Må bare si meg helt enig med Lykken.


#65

løve70 sa for siden:

Jeg er ikke gift, og har heller aldri hatt noen drømmer om hvit kjole og bryllup i kirken. Så om jeg noen gang kommer til å gifte meg blir det ikke i noen typisk brudekjole.


#66

Ole Brumm sa for siden:

Aner ikke, hva andre gjør er meg revnende likegyldig.


#67

Fibi sa for siden:

Skulle jeg giftet meg igjen, så skal jeg absolutt ha hvit, lang kjole. Enten jeg er 35, 45, eller 75. :nemlig:

Jeg nøt nemlig å svinse rundt i brudekjole og slør, og får jeg muligheten til å gjøre det igjen, så hopper jeg i det med begge bena, uansett alder. :jupp:


#68

Pebbles sa for siden:

Fullstendig enig.

Jeg kan virkelig ikke fordra intetsigende og begrensende regler for hva man kan gjøre i ulike aldre og slikt. Jeg synes deter kjerringaktig å snurpe sammen munnen å være så himla opptatt av å plassere seg selv og andre i så klaustrofobiske bokser.

Nå formulerer jeg meg litt krasst her, og jeg retter det ikke mot noen bestemt - men sånn rent generelt kan jeg si at jeg virkelig ergrer meg over slikt.


#69

Joika sa for siden:

Dere er jammen meg lette å erge.
Om man ikke kan si sin egen mening uten at andre skal erge seg mener jeg... :fnise:


#70

GinaK sa for siden:

Jammen mange svar. Takk for den store responsen. Ut ifra det dere har svart så er det jo flott at man ikke trenger å tenke på alder for å få bryllupsdrømmen sin oppfyllt.

Mjau, den kjolen din var rålekker. :hjerteøyne:


#71

Millivilli sa for siden:

Jeg synes det er helt greit.


#72

Tussa sa for siden:

Heilt på sida av debatten, men slik kan det også gjerast! :rørt:


#73

Pebbles sa for siden:

Ja, nå følte jeg meg litt sånn :kjevle: altså, men jeg kan virkelig ikke fordra intetsigende regler for hva som passer seg hvor og når, før klokka 12 på en søndag, etter 50-års dagen, som gift, som mor, som skilt etc etc etc... :blabla:


#74

Pebbles sa for siden:

:hjerter: :hjerter:


#75

Joika sa for siden:

Men det er jo ingen som snakker om noen regler. HI spurte om hva man mente SELV.. :fnise: Det er jo ikke dermed sagt at man trer det over hodet på folk, selv om man diskuterer det her. ;)


#76

Joika sa for siden:

Jeg likte ikke strikkakjolen. Dvs kunne likt den om den stod mer i stil til mannen, som jeg syntes ser litt overpyntet ut i forhold til henne. :dramaqueen:


#77

Marge sa for siden:

Couldn't care less. Folk kan få gifte seg i joggedress hvis de vil for min del. :generøs:


#78

Søster sa for siden:

Frir til Torsk. Jeg er stolt av deg fordi du er så standhaftig.


#79

Søster sa for siden:

Åja, jeg synes det er helt idiotisk å gidde å mene noe om hva andre har på når de gifter seg, uahvngig av alder, kjønn, promiskuitet og eventuelle andre faktorer slarvemennesker henger seg opp i.


#80

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde ingen planer om å gifte meg i hvit kjole, men mannen ville gjerne at jeg skulle ha det. Jeg har aldri følt meg finere, og det var en følelse jeg unner absolutt alle. Helt uansett alder.

Men jeg må si at kjolen Haugtussa viste bilde av var helt fantastisk. Det hadde vært en perfekt kjole til bryllup nr 2, synes jeg. Jeg har jo gjort unna brudekjolebryllupet mitt.


#81

Pebbles sa for siden:

HI spør jo om vi synes det er "greit" at damer på 40+ gifter seg i hvit brudekjole, da!
Og bare det å skulle diskutere om det andre gjør er "greit" eller ikke (noe som er noe annet enn å diskutere hva vi selv ønsker å gjøre) gjør at jeg automatisk får pigger.

Kall det gjerne en fanesak! :kjevle:


#82

Joika sa for siden:

Klart det er greit. Men det ser teit ut. :nemlig:


#83

astrid_d sa for siden:

OM jeg noen gang skal gifte meg, vil jeg ha den kjolen Haugtussa viste frem. Den var fantastisk flott!


#84

Maz sa for siden:

Synes Joika oppsumerer godt jeg.

Jeg kan nok finne på å heve et øyenbryn eller to, men samtidig evner jeg å glede meg for andre.

Jeg har meninger om så mangt, det betyr ikke at jeg forventer andre er enig.


#85

turi sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det, men så hadde jeg ikke giftet meg i hvit kjole om jeg var 20 eller 60. Andre får gjøre som de vil!


#86

Canisa sa for siden:

Her er jeg helt på linje med ac. :nemlig:


#87

Fru Snurp sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva alder eller antall tidligere giftermål har med valget av kjole (eller størrelsen på arrangement) å gjøre. Har man funnet kjærligheten og ønsker å gifte seg har man vel lyst til å feire det like mye om man er over 40 og/eller selv om det ikke er første gangen? :gruble:

En annen ting er at noen kanskje gir slipp på eller endrer sine romantiske forestillinger når det gjelder kjole etc. etterhvert som man blir eldre, men jeg tror nok at mange ønsker drømmen fremdeles eller kanskje ønsker å gjøre det man ikke fikk sjansen til sist.


#88

Joika sa for siden:

Det er vel ikke snakk om å feire eller ikke, denne tråden. : pirker:


#89

Skilpadda sa for siden:

Jo, jeg oppfattet i alle fall de uthevede delene av hovedinnlegget som å dreie seg om det å ha et stort, tradisjonelt bryllup i det hele tatt, ikke bare det med kjolen:


#90

torsk sa for siden:

Nei, vettu dette er virkelig ikke bryllupsmat!


#91

Joika sa for siden:

Åh. :flau:


#92

Carrera sa for siden:

Jeg har lest denne tråden mange ganger nå, og jeg forblir like overrasket... Jeg kan ikke på noen måte hverken se eller forstå hvorfor så mange ville reagert på at en dame på 40+ stiller som hvit brud og feirer stort...

Selv om man er så "gammel", så betyr da ikke det at man ikke har lyst å gjøre det hele tradisjonelt...

Jeg nærmer meg 40 og er nygift. Vi hadde vært sammen i 17 år før vi giftet oss, og når det nå skulle skje, og vi valgte kirka, så var det en selvfølge at vi kjørte løpet fullt ut.

At noen evt skulle se rart på meg, og synes det var et teit valg, det falt meg ikke inn en gang. Heldigvis skulle jeg til å si, for hadde jeg ant det, så hadde jeg blitt trist.


#93

Obelix sa for siden:

Jeg ville aldri ha giftet meg i hvit kjole. Nå er jeg ikke gift heller, men om det skjer er kjolen ikke hvit og det blir ikke kirkebryllup og det blir ikke full pakke.

Hva andre gjør er meg revnende likegyldig.


#94

Fru Snurp sa for siden:

:lol:


#95

Fru Snurp sa for siden:

Er det noen som har sagt det? Det er vel heller graden av feiring, hvor mye (hvor stor) feiring som var saken?


#96

Maz sa for siden:

Hva er tradisjonelt? For meg er det langt fra tradisjonelt med jomfrulig hvitt når en er godt voksen, og ekteskapet er nærmere "slutten enn starten på samlivet".


#97

Michelle sa for siden:

Jeg så deg som lykkelig og meget vakker brud og jeg tror nok ingen som var i kirka tenkte at bruden var for gammel til et slikt antrekk. Kjolen kledde deg og brudgommen virkelig. Nå har jo du en kropp som en 20 åring også da:)


#98

Mrs. Longbottom sa for siden:

For meg ville det vært mer et spørsmål om at det var bryllup nummer to, og at jeg kanskje ville ha gjort tiltak for å skille det fra bryllup nr en, sånn opplevelsesmessig. Husker jeg jobbet i gullsmed før, og det kom inn en dame med to gifteringer som skulle files vekk dato og mannens navn i, slik at hun kunne bruke de gamle ringene til sitt nye bryllup. Heldigvis hadde hun fått de igjen fra ex-mannen, liksom, så slapp hun den utgiften. Det ble rart for meg.

Om jeg skulle giftet meg igjen skulle det garantert ha vært star trek-bryllup i Las Vegas


#99

Enhjørning sa for siden:

Det hadde vært rart for meg også.
Jeg klarer ikke engang bruke halskjedet eksen min ga meg til jul det året vi var sammen.


#100

Maverick sa for siden:

Jeg har sverget på at hvis jeg noen gang gifter meg igjen skal det være med en mann som lar meg gifte meg i jeans. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.