Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

California med barn?

#1

Skilpadda sa for siden:

Nærmere bestemt Los Angeles med en seksåring. :) Noen som har tips? Konkrete tips er flott, tips om gode nettsteder der man kan finne tips er også flott. Vi voksne har vært der et par ganger, og kjenner til f.eks. opplagte ting som Disneyland, Universal, La Brea og Santa Monica Pier, men vil gjerne ha flere tips. Gjerne helt enkle ting som hyggelige spisesteder og sånt også. Vi skal være der en ukes tid og kommer til å ha bil, så å kjøre et stykke går også bra (jeg tror vi må en tur ut i ørkenen, i alle fall).


#2

Lykken sa for siden:

Playboy Mansion?

:fjasefjasefjase:


#3

tinkadott sa for siden:

du har vel nevnt de plassene jeg var på når vi var der.

Men det skal finnes en tjærepark i sentrum en eller annen plass, med dinosaurusfigurer. Muligens noe som fenger og gir dere 20 min fred på en benk mens barnet studerer dinosaurer?


#4

Skilpadda sa for siden:

Det er nok La Brea du tenker på. :) Vi tenker å ta med Poden dit, ja - det er morsomt for voksne også, det. (Men de har ikke dinosaurer; fossilene der er mye nyere, bare sånn 30 000 år gamle. De har et stort skilt ved inngangen om at de ikke har dinosaurer - de har sikkert hatt skuffede barn og sinte foreldre der før. :knegg: )


#5

tinkadott sa for siden:

Ja nettopp. Tenkte da jeg leste øverste innlegget at det La Brea visste jeg ikke hva var.


#6

HSJ73 sa for siden:

Hei,

Vi bodde her i juni 2007, med en ettåring og en sjuåring: www.calmarhotel.com/. Det ligger i Santa Monica, veldig sentralt, med gangavstand til shopping og strand/pir, og det beste av alt er at det er leiligheter og ikke typiske hotellrom, så det var veldig behagelig å bo her med barn.

Nå så jeg at du ikke spurte om overnatting, men jeg lar det stå likevel. Vi leide sykler på strandpromenaden - anbefales! Det er sykkelutleie langs hele stripa, med alt av rullende farkoster til leie. Vi syklet fra ca. Santa Monica Pier til Venice Beach (det er vel omtrent så langt det går), og det er mye å se på.

Vi var i Florida for fire år siden, og gjorde unna Disney der, følte vi, så vi gjorde andre ting mens vi var i California. Dette badelandet besøkte vi: www.ragingwaters.com/. Vi brukte ellers mye tid på å se oss rundt fra bilvinduet, for det tror jeg ikke man kommer utenom. Folk kjører bil, og det er køer hvor som helst og når som helst.

J Paul Getty Museum: www.getty.edu/museum/ anbefales! Fantastisk utsikt, fantastisk arkitektur og morsomt både for voksne og barn.


#7

Maverick sa for siden:

Jeg kan egentlig bare bidra med grenseløs 'unnelse og Send Kort! :hyper:


#8

Hasselnøtt sa for siden:

Vi var i en Redwood-skog i nærheten av San Fransisco. Det var imponerende. Kanskje ikke som en dagsutflukt akkurat :hehehe: , men dersom dere kjører forbi er det verdt en halvtimes pausestopp. Ellers har jeg sikkert ikke tips som er nye for deg, dersom du har vært der før.



#10

Fruktflua sa for siden:

Vi har akkurat vært i California med en fjortis, og en seksåring. Vi kjørte dog fra San Francisco til San Diego, via Nevada.

Da vi var i L.A lå vi på et hotell nær LAX, og siden vi hadde leiebil var det lett å komme seg fra A-Å. Man må være ganske hardbarka som sjåfør for å henge med i trafikken, men er man det, så går alt greit. Et godt tips er forøvrig å prøve å unngå rushtrafikken. Og GPS er et must.

I L.A var vi i Disneyland. Vi valgte å legge turen dit på en torsdag for å slippe de helt store folkemengdene. I helgene er det stappa fullt der, og man kan risikere å stå i kø ved hver attraksjon i over en time.

Hva mat angår, så er man ganske trygg om man velger å innta frokost på Denny`s. Der har de alt en skapamerikaner kan ønske seg av mat. :nemlig:
Men om man søker de helt store kulinariske opplevelsene, så er ikke jeg den rette kvinne å få tips fra. Med en kresen seksåring, så måtte vi i hovedsak spise der vi visste at noe falt i smak hos ham. Det gikk mye i burgere og kinesisk for vår del.

California har MASSE å tilby barn i alle aldre.

Skal dere kun være i L.A?


#11

Fruktflua sa for siden:

Jo! Dere må jo besøke Santa Monica Boardwalk. Der er et ganske stort "tivoli" (hvilket det jo er på alle de større boardwalkene) som jeg tipper faller i smak hos alle seksåringer.


#12

Skilpadda sa for siden:

Den uken Poden skal være der blir vi nok stort sett i LA, ja. Eventuelt med dagsutflukter, kanskje til Joshua Tree for å se litt helt annerledes natur? Svigerinnen min bor i LA, og svigerforeldrene mine reiser over sammen med oss. (De skal ta med Poden hjem, og mannen og jeg blir igjen en uke; da drar vi nok på en langtur eller to.)

Jeg fant en webside med noen tips for barnefamilier, nemlig denne: www.travelforkids.com/Funtodo/California/Los_Angeles/los_angeles.htm Vi har vært inne på tanken om Getty, som HSJ73 også foreslo (jeg har vært der før), og så tenker jeg litt på Griffith Park, med observatoriet, dyrehage, Vill Vest-museum og ulike andre ting.


#13

Skilpadda sa for siden:

Santa Monica Pier står på listen, ja. :) Vi bodde i Santa Monica første gang vi var i LA, og det er veldig hyggelig i det området og over mot Venice Beach, ja.


#14

Guava sa for siden:

Jeg tror jeg ville tatt en tur til Tijuana hvis vi hadde vært i området. Jeg hadde heller ikke klart å holde meg unna Vegas, men da må man nesten overnatte.


#15

Skilpadda sa for siden:

Vi har vært i Las Vegas to ganger, og det er kjempekult, men jeg tror Poden er litt liten til å egentlig sette helt pris på det, særlig siden det er så langt å kjøre. Det får bli senere. :) Tijuana er også litt langt unna til en dagstur, synes jeg, men San Diego har forsåvidt blitt vurdert, så vi får se. Skulle vi vært lengre, hadde vi nok sikkert brukt et par dager på en tur sørover - den veien har vi ikke kjørt før, bare østover og nordover.


#16

Fruktflua sa for siden:

Det er en ganske drøy bit å kjøre fra L.A til Mexico. Vi droppa Tijuana da vi var i San Diego - rett og slett fordi det ikke er noen hyggelig plass.

Jo, vi kjørte gjennom Joshua Tree National Park på vei fra Nevada og tilbake til California. Vi stoppet i håp om at poden skulle få se skorpioner og rattlesnakes, men dengang ei. Men vi fikk knipset noen alldeles fantastiske panoramabilder i ørkenen. :nikker:

California har en storslagen natur å tilby, og seksåringen var spesielt imponert (vi andre også) over fjellpassasjen vi måtte over for å komme oss fra Las Vegas til San Diego.
Apropos Las Vegas; En utrolig kul by for voksne, men små barn har ingenting der å gjøre. Ingenting i Vegas er lagt opp for barn på noe som helst måte.
Men jeg er fast bestemt på at det ikke er så altfor lenge til jeg skal ha meg en festeuke (på voksenvis) i Vegas. :riktig:


#17

Fruktflua sa for siden:

Sea World og Gas Lamp District er verdt et besøk.


#18

iana sa for siden:

San Diego Zoo og Legoland har de vel ikke alt for langt unna. Eller hva med å besøke en ranch? Denne er fantastisk flott www.magaliwine.com


#19

tinkadott sa for siden:

Sea World i San Diego var veldig bra, og bør definitivt passe en 6 åring!


#20

Guava sa for siden:

Fruktflua.. Tijuana var virkelig hyggelig synes jeg og jeg hadde gjerne reist dit igjen. Jeg synes også det med at det er en grenseby med kontraster og alt det innebærer er noe for seg selv. Det blir også kontrast til det mer glatte San Diego.


#21

Fruktflua sa for siden:

Det var ikke veldig hyggelig da jeg var der i 97. Såpass lite hyggelig var det, at jeg ikke ville ta med ungene dit nå. Men det kan jo hende det har forandret seg til det mer positive.


#22

Guava sa for siden:

Jeg var der tre år etter deg og har venner som stadig vekk er der. Kanskje vi rett og slett bare legger vekt på litt ulike ting når vi skal oppleve noe. Hyggelig er kanskje ikke rette ordet for meg heller i forhold til det jeg så i Tijuana, men restaurantene og butikkene var absolutt en hyggelig opplevelse. Jeg synes San Diego var en alt for "glatt" by og jeg trives nok bedre på litt mer lurvete steder generelt.

#23

Cielo sa for siden:

Tror du dere kommer til å dra til San Diego? I så fall har jeg endel tips.

Og jeg har fire gratisbilletter til Legoland Cailfornia, det ligger i Carlsbad, mellom San Diego og Los Angeles. De kan du få, hvis du vil ha dem. :) Gyldige ut juni.


#24

Skilpadda sa for siden:

Takk for tilbudet! :) Jeg skal absolutt tenke over muligheten. Tror ellers ikke vi skal til San Diego denne gangen.


#25

Cielo sa for siden:

OK, bare si ifra. Vi fikk dem av venner som får så mange de vil gjennom jobb, så de trengte ikke å få dem tilbake. Jeg kjenner ingen som skal dit i nærmeste framtid, så billettene bare ligger her hjemme.

I L.A. har jeg bare vært kort med barn, men hvis dere skal til Santa Monica har de et stort Farmers Market hver onsdag, lørdag og søndag. Det var populært hos treåringen.

www01.smgov.net/farmers_market/

Vi var både på The Getty Center som ligger i Brentwood og The Getty Villa som ligger i Malibu. Begge steder så jeg at de hadde ulike opplegg for barn. Sønnen min var litt liten, men kanskje noe å sjekke ut for din?

God tur!


#26

Skilpadda sa for siden:

Takk for tipset. Santa Monica er veldig fint, og vi skal sikkert dit og rusle uansett, det kan jo være greit å velge en av dagene med marked. :) Det vi ellers har tenkt på er Disneyland, La Brea, Getty-museet, ett eller annet i Griffith Park (der er det mye forskjellig, både planetarium og et togmuseum og noe dyreparkgreier og ponnyridning), og Hollywood/Walk of Fame, og kanskje Hollywood-skiltet, og dra og bade et sted, og kjøre en tur ut av byen og se på ørken og annen annerledes natur - kanskje til en av de ganske små byene i nærheten. Vil ikke lage så mye opplegg at det blir slitsomt, men samtidig er det greit å ha noe planlagt for hver dag, slik at vi ikke kaster bort mye tid på å snakke om og tenke ut ting, det vil sikkert ikke Poden synes er så spennende. Litt shopping og en god del spising blir det jo også. Og mye kjøring. :)


#27

Cielo sa for siden:

Hvis dere har tenkt dere på stranden, så synes jeg Point Dume og Zuma som ligger et stykke ut i Malibu er de fineste. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.