Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser dere på nyttårsaften da?

#1

Shakira sa for siden:

Vi spiser kalkun, også varmer jeg julepølser eller farsekaker til barna ved siden av.


#2

maribo sa for siden:

Har ingen tradisjon for mat nyttårsaften; har vært en del år med elgbiff, men også heimlaga pizza osv.
Er vi hjemme så spiser vi det vi har lyst på, og er vi borte så tar vi det vi får ;)


#3

jolie sa for siden:

Kylling? Eller kylkun? Stek? Aner ikke. Vi har ikke hatt noen store tradisjoner for nyttårsmiddagen.


#4

Shakira sa for siden:

Er litt sånn tradisjonmenneske jeg. Mye på grunn av unga, hadde tradsjoner når jeg vokste opp også, men det ble uansett ikke særlig koselig. Hadde stemor fra h....... :sukk:


#5

kisha sa for siden:

Vi har heller ikke noen tradisjon på nyttårsaften. Den eneste tradisjonen er å dope ned to av hundene våre, som er livredde for raketter.


#6

DM sa for siden:

Man skal da spise pinnekjøtt på nyttårsaften. :nemlig:
Pinnekjøtt på julaften og nyttårsaften må til.


#7

Shakira sa for siden:

Det er jeg spent på med vår hund i år. Han blir ett år 23 desember, så nyttårsaften ifjor hadde vi jo ikke han.

Men her vi bor er det ikke ikke så mange rundt her, så veldig mange raketter blir det ikke.


#8

Shakira sa for siden:

Neida, ikke pinnekjøtt her i huset gitt. :p


#9

Tinka sa for siden:

Vi har enten kalkun eller ovnsbakt fisk, i år blir det kalkun.


#10

DM sa for siden:

Kalkun hører hjemme på 1. eller 2. juledag. :nemlig:


#11

Filifjonka sa for siden:

Vi pleier å ha kalkun med masse deilig tilbehør, og en god dessert som ikke trenger å være den samme fra år til år.
Pinnekjøtt er godt, men hører ikke hjemme på hverken julaften eller nyttårsaften for meg.


#12

Angelique sa for siden:

Vi har vanligvis spist kalkun.
Deilig


#13

Azi sa for siden:

Kalkun så klart! :D


#14

Carpe Diem sa for siden:

Har ikke så fastspikrede matradisjoner på nyttårsaften. Menyen er avhengig av hvem vi er hos, eller eventuelt hvem som er hos oss :ja:

I fjor hadde vi taco, da lillebror på 16 og et par kamerater av han var hos oss......:humre: (måtte ta hensyn til ungdommen.....)
Men som regel liker jeg å ha mat med litt mere festpreg. Kalkun eller hummer blir det vel ofte :nam:


#15

Filifjonka sa for siden:

Liker ikke ungdommen kalkun? :) Det er noe av det beste de vet hos oss.


#16

Anuk sa for siden:

Vi har pleid å ha ribbe (den middagen de fleste har på juleaften), siden vi ikke har pleid å få en skikkelig ribbemiddag i jula så sparer vi den til nyttårsaften.


#17

Benmurphy sa for siden:

Champagne.

Ben "Gjerne rosa" Murphy


#18

Vimsen sa for siden:

Jah!


#19

Carpe Diem sa for siden:

Attpåklatt lillebroren min er et eget spesiellt kapittel når det kommer til mat og hva han liker....:dåne:


#20

Blondie sa for siden:

Arrangerer vi selv, så spiser vi kalkun. :)
I år skal vi på hytta og kose oss sammen bare vi fire. :glede seg:


#21

Isolde sa for siden:

pinnekjøtt.. kakun er 1.juledags mat... selv om jeg ikke liker det.

har blitt noen år med biff og.. kommer litt ann på hvor vi er.


#22

Frost sa for siden:

Pinnekjøtt. :)


#23

Blåbær sa for siden:

Hos svigers er det kalkun.
Der jeg kommer fra er de ikke så nøye på det, så lenge det er nok alkohol.. stril


#24

Cathrine sa for siden:

Vi spiser kalkun.:D


#25

TBM sa for siden:

Vi er tre-fire familier som spiser 8-9 retters middag! Da er alle rettene - inkludert dessert regnet med. Mye skalldyr til å begynne med, deretter skikkelige biffer...

Vi velger i hovedsak mat som tilberedes på forhånd, men noe må jo stekes der og da. Ungene får pølser + mulighet til å smake på det meste av det andre.

Ypperlig måte å spise seg inn i det nye året på!


#26

Albertine sa for siden:

Vi spiser kalkun vi.


#27

Senna sa for siden:

De siste årene har det blitt kalkun.


#28

Huldra sa for siden:

Her jeg ha kalkun hver eneste nyttårsaften. Med mammas deilige potetsalat, waldorfsalat, rosenkål og saus. nam nam. Gleder meg allerede.


#29

Honda sa for siden:

pinnekjøtt

både hos svigers og hos mamma og pappa

turbo spiser gilde sine nissepølser ;) sånne små hehe


#30

Misty sa for siden:

Kalkun her også :ja:


#31

Tøsa sa for siden:

Selvsagt spiser vi det aller beste, pinnekjøtt! Slik har det alltid vært, på julaften og nyttårsaften!


#32

Sitron sa for siden:

Spiser pinnekjøtt om jeg er med familien. Ellers går det ofte i kalkun.


#33

Veronal sa for siden:

Er jeg den eneste som er vokst opp med fondue på nyttårsaften? Bordet ble selvfølgelig dekket med fonduetallerkner. :mimre:


#34

Eia sa for siden:

Champagnecoctail!

Og så kalkun.


#35

kisha sa for siden:

Har prøvd kalkun, men det smakte ingen ting. Det blir det ikke mere av her i huset.


#36

safran sa for siden:

Vi spiser som regel kulkan. Med alt.


#37

safran sa for siden:

Da har du ikke hatt det rette tilbehøret, vettu.


#38

Nenne sa for siden:

Kalkun med fløtesaus og ris og deilig waldorfsalat.


#39

Slettet bruker sa for siden:

Nyttårsaften har vi alltid selskap, og jeg lager treretters middag for minst 10 personer. Vi varierer fra år til år. Målet er at ingen skal ha fått den samme nyttårsmiddagen to ganger.:D (Men i fjor laget jeg Tinetoffs sjokoladefondant :tilber:til dessert, og den blir nok en gjenganger, er jeg redd).



#41

emm sa for siden:

Som regel kalkun.


#42

Observatøren sa for siden:

Turkey. Eller det vi har i huset. :knegg:


#43

Magic sa for siden:

Vi har alltid kalkun på nyttårsaften. Med fløtegratinerte poteter og waldorfsalat. :)


#44

~TM~ sa for siden:

Vi besøker de samme vennene hvert år og der får vi kalkun. :D Det er en tradisjon jeg virkelig liker. Både vennene og kalkunen.


#45

Søster sa for siden:

Vi har ikke noe spesiell tradisjon for nyttår, har hatt helstekt ørret, en mean kalkun, pinnekjøtt, hjortestek, lammestek, tapas/gudbrandsdalstapas (inkl en hel del lefse) kjøttsuppe.

I år tror jeg det blir pinnekjøtt siden vi ikke får det på julaften.


#46

morgana sa for siden:

Kalkun med waldorfsalat. Desserten er Dronning Mauds pudding og en nydelig dessertvin(Tokayer/Tokaji)


#47

carolin sa for siden:

Vi spiser pinnekjøtt. Jeg er veldig glad i kalkun, men mannen liker det ikke så da blir det pinnekjøtt.


#48

Selma sa for siden:

I år blir det kalkun, tror jeg. I fjor hadde vi tapas faktisk


#49

Niobe sa for siden:

Vi feirer nyttår sammen med vennegjengen, og vanligvis blir det spleise-koldtbord. Alle tar med litt. I år tror jeg kanskje vi serverer pinnekjøtt i stedet, men vi får se hvor mange vi blir...


#50

Ole Brumm sa for siden:

Det må til:jupp:

Her kommer vennene til oss, men de får pinnekjøtt.
Og jeg tror nok de er fornøyd med det :)


#51

Orkide sa for siden:

Champagne på nyttårsaften.

Hos mine foreldre er det som regel pinnekjøtt eller kalkun. Nå skal Mannen og jeg lage våre egne nyttårstradisjoner, og vurderer andebryst i portvinssaus i år. Tør ikke prøve meg på verken kalkun eller pinnekjøtt!


#52

Canisa sa for siden:

Kalkun med tilbehør (mandelpotet, waldorfsalat, saus, stekte epler ...)


#53

Canisa sa for siden:

Kalkun og pinnekjøtt er da lite "enkelt" om ikke enklere enn andebryst. :nemlig:
Kalkunen får et steketermometer i seg, puttes i en stekepose, settes i ovnen og tas ut når steketermometeret sier den er ferdig.
Pinnekjøttet legger du på rist i kjelen og dampkoker det til kjøttet løsner fra beinet. Husk å etterfylle med vann om det er nødvendig.

Andebrystet hørtes vidunderlig godt ut ... Kanskje jeg må legge det inn i romjuls/nyttårsmenyen?


#54

Orkide sa for siden:

Andebryst er veldig godt, og det har jeg gjort før så jeg vet jeg får det til.


#55

Canisa sa for siden:

Tenker jeg lurer inn andebryst 1. nyttårsdag. Har aldri tilberedt det før bare fått det servert. Noen gode tips??
Må det være ferskt, eller kan jeg kjøpe det nå og fryse det??


#56

Orkide sa for siden:

Du kan godt fryse det. Jeg kjøper nå og fryser ellers får jeg ikke tak i til nyttårsaften.
Jeg serverer det med portvinsaus, potettopper ( most potet i topper som stekes i ovn ) og fine grønne grønnsaker (husker ikke hva de heter på norsk :flau: )


#57

Therese sa for siden:

Har ingen spesiel tradisjon, er gjerne elgstek, eller raclett med masse godt.
I år har barna fått velge å da blir det raclett.
Det synes de er kjempe godt og synes det er gøy og steke og ordne maten sin selv og ta det de vil ha.

Pleier å ha masse kjøtt, maiskolber, løk, paprika, tomater, kastanjer, saus og poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.