Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Full pris for barn på charter?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg er fullstendig charternovise, men sjekker litt priser på de turene også, opp mot reisemålene vi ønsker. Men jeg reagerer på at vi tydeligvis må betale full pris for fireåringen, samme om han ligger i ekstra seng, eller i seng som allerede inngår i leiligheten. Er det vanlig? Er ikke barn billigere? Jeg har bare søkt på leilighetshoteller.


#2

Sitron sa for siden:

De store selskapene, som Ving og Star tour, har ofte reis alene med barn rabatter. Jeg betalte ikke full pris for noen av mine i fjor, selv om det bare var en av dem som lå i ekstraseng.


#3

Tallulah sa for siden:

Vi er begge foreldrene med, er det annerledes da?


#4

Sitron sa for siden:

Det finnes barnerabatter om man reiser to også. Om du går inn på f.eks. star tour sine sider, så kan du se hvilke reisemål/hoteller som tilbyr dette.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Har nettopp vært på tur med Ving. Var rabatt på ungene der ja.


#6

Tallulah sa for siden:

ok, så det er bare på noen reisemål? Det visste jeg ikke. Så kjipt.


#7

Sitron sa for siden:

1-romsleil. for 2 pers.
Produkter Voksen Voksen Barn 4 Pris Grunnpris* 5 648,- 5 648,- 5 648,- 16944,-

-1 715,-     -1 715,-       Øvr. tillegg/rabatter     JA     

 <strong>
  Totalpris     5 648,-     5 648,-     3 933,-     15 229,-           </strong>

Her er f.eks. et eksempel på at barnet ikke betaler full pris.

                                                                      <img class="bbimg" src="http://sdc.webctrl.se/dcsgssqaz05l7eox93pv3n3n1_4p2q/njs.gif?dcsuri=/nojavascript&amp;WT.js=No&amp;WT.tv=8.0.0" />

#8

Sitron sa for siden:

Jeg tror det er ekstrasengsrabatter på de fleste, men ikke lavpris for barn på alle.


#9

Tallulah sa for siden:

Hm, da var det kanskje bare de stedene jeg søkte da, som var litt annerledes. Noe som ikke forundrer meg, siden de også kunne friste med "ukentlig animasjonsteam på hotellet". :knegg:


#10

Inagh sa for siden:

Vi må søren meg betale full pris for Storebror når vi reiser til Gran Canaria i april. :snurt:


#11

Che sa for siden:

Vi reiser med Startour i påska. Storebror må betale fullpris. Med unntak av at han betaler 75 kroner for maten på flyet i stedet for 150 som vi betaler.


#12

Anne C sa for siden:

Jeg er ikke akkurat imponert over avslagene ungene får.


#13

Sitron sa for siden:

Jeg gikk omtrent minus 6 k i fjor.


#14

tinkadott sa for siden:

vi var på Sunwing Side resort og spa i somer, der ble det ca halv pris med avslagene barna fikk (VIng). Synes det så ut som om ving sine hoteller gav bedre barnerabatt enn andre hoteller i ving katalogen da? Og dessuten spiser barn gratis der om dere spiser der.


#15

Tjorven sa for siden:

Vi har akkurat bestilt chartertur. Fullpris pr person var ca 12 000 (to uker). Snuppa fikk 7000 kroner i avslag (hun er 4 når vi drar). Knerten koster nesten ingenting (250 kroner på flyet samt at vi må leie babyseng).


#16

Tallulah sa for siden:

Dere som får avslag i prisen, reiser dere til hoteller og anlegg, eller til leiligheter? Og hva slags reisemål?
Kanskje det er mest/oftest avslag på anlegg på tradisjonelle reisemål?

For oss er noe annet enn leilighet uaktuelt.


#17

Macky sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt oss tur. Vi får barnerabatt for storesøster. Grunnprisen hos oss er 9898,- for voksne og med lavpris for barn rabatten betaler vi 2595,- for henne. Lillebror betaler vi 250,- (da er barnesengen inkl. i prisen). Også kommer jo alle ekstra tingene vi skal ha (bamseklubb, balkong, basseng-hage utsikt mm i tillegg da + 150,- i flytillegg). Turen gjelder 14 dager i juni.


#18

tinkadott sa for siden:

sunwing resort og spa side beach var vi på. Leilighet (hotellet er 2 år gammelt)


#19

Callisto sa for siden:

Vi skal til Sunwing Resort & Spa Sandy bay til sommeren, der er det kun leiligheter.
Storesøster får 8181,- i rabatt. Lillesøster går for 250,- men hun er får ikke eget sete på flyet siden hun er under 2 år.


#20

Magnolia sa for siden:

På flyet er det vel full pris for barn over 2 år, med unntak av maten. De under 2 år er gratis på flyet, men til gjengjeld får man gleden av å ha dem på fanget hele flyturen. :svett:


#21

Tallulah sa for siden:

Nå fant jeg ut at det ene leilighetshotellet i Rimini jeg har sett på har omtrent halv pris for barn eller ekstraseng. Men leilighetene jeg så på Sicilia var det ingen rabatt på noe som helst vis. Det syns jeg er litt dårlig, når det er snakk om en ekstraseng.


#22

Tjorven sa for siden:

Turen vi har bestilt var til sånn ultra-charter; Sunwing resort ett eller annet på Mallorca. Vi skal bo i 2-romsleilighet. Knerten betaler vi for babyseng til. Jeg antar at snuppa får oppredd sovesofa på stua.


#23

Callisto sa for siden:

Her er hoteller med opptil 60 % rabatt for barn hos Ving.


#24

Tallulah sa for siden:

Takk for liste Callisto! Typisk at jeg ikke har så lyst til å reise til noen av de stedene.


#25

Sitron sa for siden:

Det er ikke sengene som koster, men selve reisen, har jeg inntrykk av.


#26

Honda sa for siden:

Nåe vi var på kreta august\set 07 betalte vi bare fly avgift på snoopy og 1200 kr for turbo. 14 dager i leilighet med 1 soverom . 4 sengplasser.
så fikk en 5000 kr i rabatt på turbo


#27

Billa sa for siden:

Cala Bona eller Alcudia kanskje? Sistnevnte skal vi til i august, og betale totalt 16 500 for alle 4 med mat på flyet og transport til hotellet. 3-roms leilighet. Lillebror på 3 får 2 500 i rabatt. Storesøster på 8 koster det samme som oss.


#28

Sitron sa for siden:

Syns vi fikk ganske gode rabatter på Kalliathea. Nå er dette hotell, men de hadde leiligheter også. Pris for meg er 11100 og ett barn til full pris på 9945. De to andre betaler jeg 4438 for. Så altså ca 5500 i rabatt pr barn.


#29

Elin sa for siden:

Rabattene går nok ikke så mye på reisemål, men heller på hva slags boalternativ dere velger. Dersom dere f.eks. velger en 3-romsleilighet hvor det da er soverom til alle, så oppnår man ikke de helt store rabattene. Velger man derimot en 1-roms eller 2-roms så kan man oppleve å få forholdsvise store s.k. ekstrasengs-rabatter.


#30

apan sa for siden:

Vi skal også til en Sunving Resort og har fått rabatt noe a la det Tjorven har for sin 4-åring (kanskje ikke urimelig siden S også er 4 når vi drar :knegg: ). Type han betaler rundt halvparten av oss. Tror det er rundt 4000 for ham og rundt 8000 for hver av oss.


#31

Tallulah sa for siden:

De stedene jeg har sett på har vært ettromsleiligheter, og toroms med ett soverom. Og endel av dem hadde ikke ekstrasengrabatt. Dette var med apollo.


#32

Sitron sa for siden:

Apollo har lite av dette, det er med de største og altså ofte dyreste operatørene man får gode rabatter. Se på Star Tour og Sunwing.


#33

Tallulah sa for siden:

OK, takk for tips. Jeg har nemlig bare vært på to charterturer i mitt liv, en forferdelig festetur til Magalluf som nittenåring, og en rolig avslappende tur til Parga i Hellas før vi fikk barn.
I år så trengte vi en billig ferie, sol og varme, så jeg tenkte jeg skulle prøve meg på charter igjen, men jeg tror kanskje ikke det er noe for oss allikevel.


#34

Sitron sa for siden:

Billig er vel ikke ordet som kan beskrive Syden om man reiser innenfor sesongen.
Dere kan jo alltids satse på en hopp-på-tur. Jeg har aldri gjort det med barn, men de som jeg kjenner til som har reist, sier at familier med mindre barn prioriteres til de bedre bostedene.


#35

Tallulah sa for siden:

:nikker: Ja, vi har vurdert det. I år skal vi egentlig spare penger til neste års gigantferie - halvannen måned roadtrip i USA. Men jeg vil så gjerne ha litt sol og varme i år også!


#36

Elin sa for siden:

Bare du finner en destinasjon du/dere kan tenke dere, så er jeg nesten sikker på at du vil trives med charterferie!:ja:

Ving og StarTour er veldig gode på "familie-pakker" og dertil gode rabatter for barnefamilier osv. Ving har egen lavpris-kalender på nettet. Sjekk ut den. Der kan det være tusener å spare dersom man kan reise litt utenom de mest populære ukene
Ving lavpriskalender

Dessuten er det nok også fortsatt slik at turoperatørene klarer å fremforhandle best (og størst) bostedsavtaler på de største destinasjonene, og der hvor de har egeneide familieanlegg (Sunwing/Blue Village) og at det derfor nok er enklere å finne frem gode rabatter på de største charterdestinasjonene.


#37

Tallulah sa for siden:

Takk for nyttige tips, Elin.
Jeg får litt hetta av sånne anlegg :sparke: Det hadde jo sikkert vært gøy for Glitterbarnet, men jeg tror kanskje vi foreldre ville gått litt i spinn. Men har faktisk tenkt litt på Mallorca, den øya er jo så liten at det går an å reise inn til Palma, ta en kjøretur langs kysten osv.

Men Alcudia, er det et sted folk bor også, eller er det bare turist? Går det an å finne en "gamleby" der hvor lokalbefolkningen spiser sin tapas f. eks? Det har jeg greid i Benidorm (Jeg har visst vært på en chartertur til!), der greide vi å unngå alle turiststedene fullstendig.


#38

Elin sa for siden:

Ja, det bor folk i Alcudia og Alcudias gamleby, men Alcudia er svært ja! Men flott med bra hoteller/leiligheter, nydelig lang langgrunn strand osv.
Her er hva Ving selv sier om Alcudia, en beskrivelse som passer bra!
Allsidige Alcudia
Alcudia består egentlig av tre ulike deler. Litt tilbaketrukket fra havet og strandlivet ligger Alcudias eldste sentrum - den gamle, opprinnelige bykjernen med typiske mallorkinske hus med historie i veggene, trange smug med solvarm brostein og et hyggelig torg med nydelig espresso. Det andre er havnen, Puerto de Alcudia, der mallorkinske fiskebåter ligger side om side med lekre seilbåter - flankert av restauranter, tapasbarer, kaféer, barer og butikker. Her ved havnen ligger også den fine, bilfrie strandpromenaden, der de fleste tilbringer kveldene på de mange uteserveringene. Det tredje Alcudia er strandområdet Playa de Alcudia med Mallorcas kanskje aller flotteste strand - hvit, bred og langgrunn med klart, turkisblått vann. Og akkurat her ligger vårt populære familieparadis Sunwing Resort & Spa Alcudia.

Men som du sier, Mallorca har jo så mye å tilby. Palma er jo bare helt fantastisk!!


#39

emm sa for siden:

Apollo har noe de kaller barnepris. Da betaler man i underkant av 1000 kr for å ha med barn. Vi satser på en tur til Naxos med denne dealen hit og det kommer på 495 kr pr barn:


#40

Tallulah sa for siden:

Det var fine hus, Emm!


#41

Krem sa for siden:

Jeg fikk litt noia av Alcudia, litt for mange svensktalende kelnere og brautende nordmenn. Vi var en dag på tur til en liten by som het Puerto de Pollenças, der likte jeg meg mye bedre. Ellers vil jeg slå et slag for mindre, greske øyer. Jeg har mer sansen for de.


#42

emm sa for siden:

Glitter: Vi var på Naxos for mange år siden, og likte øya godt. Dette stedet ligger litt unna Naxos by, og strendene er veldig fine her (hvis jeg husker riktig?)
Vi har feriert mye i Spania, men nå vil vi prøve litt Hellas igjen.

Kan forresten nevne at vi var på Vingresort ifjor, konseptet er bra og ungene elsket det. Men mannen min vil ikke på noe slikt igjen. :knegg: Og det er helt greit det også.


#43

Krem sa for siden:

Naxos er flott ja. Husker vi var innom en landsby i fjellene og spiste fantastisk mat. mener det var sitronmarinert lam. Storesøster var et år og hadde det fantastisk.

#44

emm sa for siden:

Godt å høre, vi var nemlig veldig nyforelsket sist vi var der, og det kan jo være at jeg husker både øya og strendene med de brillene.


#45

Krem sa for siden:

Vi hadde det dt flott der hvertfall. Lurer på om det var der det var en gammel borg i gamlebyen der vi bodde. Kjempekoselige, trange gater.

#46

Tallulah sa for siden:

Naxos, er det en by også, eller bare en øy?


#47

Krem sa for siden:

Naxos by er velden største byen på øya Naxos hvis je ikke husker feil.

#48

Tjorven sa for siden:

Men må man ikke ta båt for å komme til Naxos? Det kompliserer jo det hele en del når man reiser med små barn.


#49

Krem sa for siden:

Jo, fly til Santorini og ferje derfra. Det gikk veldig greit når vi dro, frøkna syntes det var spennende. og vi hadde en stor hjørnesofa alene vi satt i. (Hun var i klatrealderen, så å sitte på dekk føltes litt slitsomt.)

#50

løve70 sa for siden:

Stemmer det :nemlig: Vi reiste dit før vi fikk barn og tenkte med oss selv at det ikke hadde vært en aktuell tur med småbarn...Jeg kunne nok revudert det nå og reist dit med LilleVenn :) Naxos var absolutt et fint reisemål.


#51

Tallulah sa for siden:

Hvor lang tid tar fergeturen? Er det sånn skummel overbefolket ferge?


#52

Krem sa for siden:

Tror det var rundt 3 timer. Når vi tok ferja var vi alene inni ferja, mens det var flere ute på dekk. Langt fra overbefolket, og ganske stor båt. (Innredningsdekoren var forøvrig nydelig, med fokus på speil, plast og pastell. :knegg: )

#53

Tallulah sa for siden:

Speil, plast og pastell kan jo aldri få nok av. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.