Kva søren skal eg finna på med dei ? Skulle igrunn laga tandoori kylling trudde eg, men det forsvann vist ut i det blå.
Har ikkje fløte eller smør i hus som kan brukast. Grrr, eg vil helst berre hive dei i ovnen og la dei bli ferdig der.
Jeg har kyllingfileter stående i ovnen nå. Jeg legger dem frosne (eller ferske, men jeg har alltid frosne) i en form, har over smør som jeg har høvlet med ostehøvel og strør på masse godt krydder (i dag ble det Tandoori masala, salt og pepper). Det står på 180 grader i ca. en time, og så serverer jeg det med langtidskokt råris, hvor jeg har gurkemeie, paprika og hvitløk i kokevannet. Til dette pleier jeg å ha enten en rømmebasert, kald saus eller en varm saus. I dag blir det gresk dressingmix rørt ut med rømme, + salat til.
Ta kjøtthammeren og bank dem flate. Lag ruller som du fyller med et eller annet (jeg liker fetaost + soltørket tomat). Strø over litt salt og pepper og steik dem i ovnen (prøv 200 grader til de ser ferdige ut). Lag et eller annet tilbehør. Spis.
Eller strødd over revet ost, krydder og sånn derra most/ hakka smuler fra skorper eller knekkebrød. Gurimalla, hjelp meg :knegg: Hvertfall det blir smuler!
Og inn i ovnen. Det blir kjempe godt. Poteter eller ris ved siden av, gjerne en salat synes jeg med mindre salat og mer bønner o.l. Etter eget ønske selvfølgelig.
Parmesankyllingen min som jeg har lagt inn tidligere syns jeg er fantastisk. Saftig, godt og innmari lett å lage. Tilbehøret kan varieres.
Parmesankylling
(2 porsjoner, lett å utvide)
2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper
smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter
Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.
Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.
Joda, eg skulle gjerne laga det eine og det andre her, men uten meieriprodukter så blei det litt trassigt i dag.
Så det blei. Poteter kutta opp i båter, godt med kvitløksolje over, maldon salt, peppermix og provance krydder. Dei forsvann inn i ovnen.
Saus: Fresa ein løk, hadde ein klunk med kvitvin over, kokte ned og hadde kokosmelk over.
Kyllingen blei steikt på kvar side og lagt i sausen for å få den litt saftig.
Jeg kan bare sterkt anbefale glitters parmesankylling, den er blitt en gjenganger her i huset. Jeg syns også det kan være godt å dele kyllingfiletene i mindre biter så det blir mer skorpe, den er så god. :) Fint på tapasbord også. Da må steketiden reduseres, selvfølgelig.
Kyllingfileter m/valgfritt krydder på
1 glass salsa
Revet ost
Dekk form til med folie. Stek i ovnen i ca. 25 minutter på 220 grader eller til kyllingen er nesten ferdig. Ta av folien og brun osten litt de siste 5-10 minuttene. Server med ris og salat eller brød. Kjempelett og godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.