Jeg lager ofte pavlova om sommeren, men i det nyeste Kamille var det en oppskrift på vinterpavlova! :D
Den hørtes veldig god ut, og jeg tror vi skal prøve den til Peders ettårsdag. :jupp:
Her er den:
Ingredienser:
4 eggehviter
250 g sukker
30 g usaltede pistasjenøtter, finhakket
250 g mascarpone
200 g crème fraîche
50 g melis
1 kiwi
1/2 mango
1/2 gala melon
røde druer
pasjonsfrukt
appelsin
(det som måtte passe/friste av frukt, dette er forslag)
Ha romtempererte eggehviter i en ren og tørr bolle. Pisk de sammen sakte til de blir til mykt skum, øk hastigheten og tilsett sukker litt etter litt.
Pisk til blandingen er tykk, glatt og blank.
Legg bakepapir på et stekebrett, lag en sirkel på ca 20 cm. Fordel marengsen og strø over pistasjenøttene. Lag gjerne en liten grop på midten til fyllet etterpå. Stek på 110 grader i ca 2 timer.
Pisk sammen romtemperert mascarpone, crème f og melis. Fordel blandingen på bunnen, og pynt kaken med frukt!
Pavlova er noe av det beste jeg vet. Og jeg er ikke spesielt glad i kaker/desserter med frukt og bær. Jeg har store planer om å lage pavlova til helgens familieselskap, da med fersk ananas, banan og muligens druer. Og revet sjokolade.
Noen som har prøvd den?
Tenkte å bake den til mandag, da jeg har bursdag. Må ha med noe på jobb.
Er mascarpone godt? Lurer på om jeg skal lage den som oppskriften sier, eller bytte ut mascarponen med noe annet :hmm:.
For en nesten sunn variant, kan man blande vaniljekesam med cottage cheese og deretter ha på bær. Det er utrolig godt, og da er det en tilnærmet sunn kake, bortsett fra sukkeret i bunnen. :)
Det er i grunn fryktelig enkelt!
Og så kan man fint lage bunnen dagen før, og dekke den til med plast. Sånn at den holder seg seig inni. Men vær litt nøye når du lager bunnen.
Nei, det er kjempeenkelt. Det er bare å vispe sammen eggehviter og sukker og slenge det i ovnen til det stivner. Og så har du på krem og frukt e.l. etterpå.
Jeg bruker en pakke piano vaniljekrem, og blander med en liten kartong pisket krem. :jupp: Bruker ikke alt, for det blir ganske mye. Resten spiser jeg med skje. :flau: