Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterpavlova

#1

Nessie sa for siden:

Jeg lager ofte pavlova om sommeren, men i det nyeste Kamille var det en oppskrift på vinterpavlova! :D

Den hørtes veldig god ut, og jeg tror vi skal prøve den til Peders ettårsdag. :jupp:

Her er den:

Ingredienser:

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 30 g usaltede pistasjenøtter, finhakket
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crème fraîche
  • 50 g melis
  • 1 kiwi
  • 1/2 mango
  • 1/2 gala melon
  • røde druer
  • pasjonsfrukt
  • appelsin
    (det som måtte passe/friste av frukt, dette er forslag)

Ha romtempererte eggehviter i en ren og tørr bolle. Pisk de sammen sakte til de blir til mykt skum, øk hastigheten og tilsett sukker litt etter litt.
Pisk til blandingen er tykk, glatt og blank.

Legg bakepapir på et stekebrett, lag en sirkel på ca 20 cm. Fordel marengsen og strø over pistasjenøttene. Lag gjerne en liten grop på midten til fyllet etterpå. Stek på 110 grader i ca 2 timer.

Pisk sammen romtemperert mascarpone, crème f og melis. Fordel blandingen på bunnen, og pynt kaken med frukt!

:D

(Man kan sikkert bruke pisket krem og. :jupp: )


#2

Karamell sa for siden:

Ligner min sommerpavlova den der. :knegg:


#3

Nessie sa for siden:

Jeg har alltid brukt krem på min pavlova.


#4

Karamell sa for siden:

Ja, sant nok. Tenkte mest på frukten.


#5

Fibi sa for siden:

Pavlova er noe av det beste jeg vet. Og jeg er ikke spesielt glad i kaker/desserter med frukt og bær. Jeg har store planer om å lage pavlova til helgens familieselskap, da med fersk ananas, banan og muligens druer. Og revet sjokolade.


#6

ming sa for siden:

Åh, nå fikk jeg lyst på kake...
:prøver hardt å ignorere denne tråden, men innser at det ikke går:


#7

Fibi sa for siden:

Vaniljekrem. :nemlig:

#8

Skjevo sa for siden:

Vaniljekesam er snadder på pavlovakake. Lurer på om jeg blandet det med litt krem? Er så lenge siden jeg har laget det, men det er jo utrolig godt. :D


#9

Bayone sa for siden:

Gjerne blandet 50/50 med vanlig krem :nikker:


#10

Guttemammis sa for siden:

Denne så utrolig god ut! Spiste Pavlova i romjulen, var like godt da som om sommeren:nikker:

#11

Tussilago sa for siden:

Noen som har prøvd den?
Tenkte å bake den til mandag, da jeg har bursdag. Må ha med noe på jobb.
Er mascarpone godt? Lurer på om jeg skal lage den som oppskriften sier, eller bytte ut mascarponen med noe annet :hmm:.


#12

Nessie sa for siden:

Husker Marthe hadde kake med mascarpone iallefall, og den var veldig god.


#13

Hyacinth sa for siden:

For en nesten sunn variant, kan man blande vaniljekesam med cottage cheese og deretter ha på bær. Det er utrolig godt, og da er det en tilnærmet sunn kake, bortsett fra sukkeret i bunnen. :)


#14

Mississippi sa for siden:

:hyper: JA!!
Og min 'vinterpavlova' er toppet med krem/vaniljekrem, revet sjokolade, kanskje litt revet appelsinskall og dajmkuler.


#15

kokosbolle sa for siden:

Jeg har aldri laget Pavlova. Er det vanskelig? Det ser jo veldig godt ut. :)


#16

Nessie sa for siden:

Det er i grunn fryktelig enkelt!
Og så kan man fint lage bunnen dagen før, og dekke den til med plast. Sånn at den holder seg seig inni. Men vær litt nøye når du lager bunnen.


#17

Hyacinth sa for siden:

Nei, det er kjempeenkelt. Det er bare å vispe sammen eggehviter og sukker og slenge det i ovnen til det stivner. Og så har du på krem og frukt e.l. etterpå.


#18

Karamell sa for siden:

Tussilago: marsacpone er jo osten som brukes i tiramisu, så den egner seg til kaker.


#19

kokosbolle sa for siden:

Å, det høres bra ut! Jeg skal jammen prøve det.


#20

Camomilla sa for siden:

Pavlova er en fantastisk kake som jeg rett og slett ikke klarer å hold emeg unna.
Jeg pleier å blande krem og vaniljekrem på toppen.


#21

Camomilla sa for siden:

Kokosbolle: Kaken er superenkel å lage, selv jeg får til den. Som gi\uniss sier så kan du lage bunnen dagen før og pynte den dagen den skal serveres.


#22

Nessie sa for siden:

Jeg har også smeltet sjokolade og hatt på pavlovabunnen, før kremen og frukta. :nam:


#23

Fibi sa for siden:

Jeg bruker en pakke piano vaniljekrem, og blander med en liten kartong pisket krem. :jupp: Bruker ikke alt, for det blir ganske mye. Resten spiser jeg med skje. :flau:

#24

Camomilla sa for siden:

Kremt... Hørtes kjent ut.


#25

Bayone sa for siden:

Vi kaller det forresten bare for marengskake. Det er en skikkelig slager i vår familie, den er i alle selskap og blir bestandig spist opp :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.