Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva drikker man til sushi?

#1

leliane sa for siden:

Jeg har endelig sporet opp en sushi-leverandør her jeg bor! :jippi: Skal testes på lørdag sammen med venner.

Men hva drikker man til når man ikke har tilgang på sake og japansk øl?(Regner ikke med man får kjøpt det på Meny?)

Går det an å drikke vin til? Forslag?

:grønn:


#2

Tallulah sa for siden:

Hvitvin tror jeg vil funke helt greit, så lenge den ikke er for søt. Ellers ville jeg valgt et lyst og lett øl. Kan godt hende de har japansk øl på Meny, eller kanskje på polet?

Har du spist sushi før?


#3

Bille sa for siden:

Hvitvin er godt til sushi. :jupp: Ellers går det greit med vanlig øl også, det må ikke være japansk, synes jeg i hvert fall.


#4

Miromurr sa for siden:

Japansk grønn te. Eller ville du ha noe alkoholholdig?


#5

leliane sa for siden:

Ja, men ikke på halvannet år, så jeg gleder meg - veldig. Det er bare litt kleint med sushisteder her jeg bor.


#6

Esme sa for siden:

Lyst øl går veldig fint. Og så etter tips fra Skilpadda og Benmurphy: Champagne er også kjempegodt til sushi! Virkelig verdt å prøve.


#7

Veronal sa for siden:

Jeg drikker champagne eller riesling fra Alsace, men i følge denne artikkelen i Aperitif er det helt feil - i hvert fall sistnevnte. Øl og sake til sushi er visst minst like feil og drikkes visstnok i Japan fordi de ikke har noe annet. Man kan visst like gjerne drikke cola. Jaja, jeg tror jeg kommer til å kjøre på med mitt eget valg neste gang jeg spiser sushi. :knegg:


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg tror faktisk at de har japansk øl på Meny. Hvis ikke, så funker det fint med et annet lyst øl.

Jeg synes definitivt at øl er den beste drikken til sushi (selv om champagne høres forlokkende ut).


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg drikker gjerne Chablis til sushi. Men når jeg tenker meg om så drikker jeg gjerne Chablis til det meste, så det kan godt være det er helt feil.


#10

leliane sa for siden:

Haha - så mye for å prøve å gjøre det "riktige valget"! Da tar vi noe vi liker. Lyst øl og hvitvin burde dekke alle preferanser og behov hos selskapet, tenker jeg.

Takk for tips, alle!


#11

Benmurphy sa for siden:

Det man liker er jo alltid riktig, uansett hva andre sier.

Og «Hansuno Krisch, tidligere daglig leder av Tysk Vininformation (PR-byrå for tysk vin…)» er sikkert til å stole på i denne sammenhengen; la meg gjette hva han ville sagt om pinnekjøtt; «Øl og akevitt til pinnekjøtt blir helt feil; øl er upassende og vulgært, og brennevinet slår ihjel smaken av kjøttet; en tysk hvitvin passer derimot utmerket til alt fårekjøtt».

Jeg syns vanlig norsk pilsnerøl eller champagne er utmerket til sushi. Vi har prøvd billigere musserende vin, men de vi har prøvd har ikke vært like vellykket. Denne Guy Charlemagne-champagnen (den norske folkechampagnen) syns jeg passer godt til sushi; den har også den fordelen at den ikke er alt for dyr. Hvitvin syns jeg også er godt til, men jeg er enig med Krisch i at man ikke bør ha en med «for mye smak». Jeg liker hverken sake eller grønn te, så det utgår for min del.

Ben "fikk nye spisepinner til jul" Murphy



#13

scilla sa for siden:

Jeg synes også Champagne er veldig godt til sushi - har hatt akkurat dèt til middag i dag. Nam!


#14

Bluen sa for siden:

Vi drikker gjerne hvitvin til sushi - riesling var det sist, men alt går. :nemlig:


#15

Nebbia sa for siden:

Tyskeren har rett i én ting - sushi er ganske sart, og det er mange viner som vil overkjøre en sushi. Han har også rett i at mange tyske viner går fint til sushi, men med det meningsløse appellasjonssystemet man har i Tyskland er det komplett umulig for en uten inngående kjenskap til tysk vin å velge rett.

Riesling er en relativt smaksnøytral drue (som ung), så om den ikke besudles med eik, burde riesling generelt gå greit. Chardonnay er også smaksnøytral, og i Chablis, hvor bruken av eik er liten, finner man mye som fungerer bra til sushi.

Lette, elegante champagner fungerer også utmerket. Som f.eks. Benmurphys "folkechampagne".


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg foretrekker kirin eller asahi til sushi, om jeg ikke får det drikker jeg farris til, det er godt, syns jeg.


#17

Veronal sa for siden:

Hva er kirin og asahi? :blånn:


#18

Anne sa for siden:

Som meg :D

Men lyst, kaldt øl slår det meste.


#19

Skilpadda sa for siden:

Japanske øltyper.


#20

Joika sa for siden:

Sake.


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

Japans øl, ja.


#22

Marina sa for siden:

Jeg drikker som regel lyst øl eller grønn te til sushi.. vann eller farris fungere også greit :)


#23

Mamarazzi sa for siden:

Du kan jo prøve et glass lettmelk... :humre:


#24

Aminta sa for siden:

Vann, eller farris.


#25

Miss Norway sa for siden:

Sjampanje. (OH! My eyes!!!) Mild og lett... nam!

Jeg elsker sake, gjerne litt lunken, men ikke til sushi faktisk. Men etterpå sushien er det supergodt!


#26

Vianne Rocher sa for siden:

Champagne (moët & chandon brut impérial er knallgod:hjerter:) eller en Riesling jeg fikk anbefalt av en vinkelner og som jeg ikke husker navnet på.
Begge deler er kjempegodt til Sushi synes jeg. Men når jeg tenker meg om synes jeg alltid at Champagne er kjempegodt da :humre:

Vann er også en vinner-som alltid!


#27

Tammen sa for siden:

Jeg spiser sushi så ofte at om sprudlevann eller annen alkohol var fast tilbehør hadde jeg levd med kronisk boblehumor.

Til sushi drikker jeg gjerne vann, Farris, Imsdal fruktvann med kullsyre, eller PepsiMax.

Mmm … sushi


#28

leliane sa for siden:

Jeg tok dere på ordet og serverte hvitvin, Corona ( :hjerter: ), vann og Bris. Det funket som rakkern og alle var happy! Og det var fantastisk god sushi. :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.