Hvitvin tror jeg vil funke helt greit, så lenge den ikke er for søt. Ellers ville jeg valgt et lyst og lett øl. Kan godt hende de har japansk øl på Meny, eller kanskje på polet?
Jeg drikker champagne eller riesling fra Alsace, men i følge denne artikkelen i Aperitif er det helt feil - i hvert fall sistnevnte. Øl og sake til sushi er visst minst like feil og drikkes visstnok i Japan fordi de ikke har noe annet. Man kan visst like gjerne drikke cola. Jaja, jeg tror jeg kommer til å kjøre på med mitt eget valg neste gang jeg spiser sushi. :knegg:
Haha - så mye for å prøve å gjøre det "riktige valget"! Da tar vi noe vi liker. Lyst øl og hvitvin burde dekke alle preferanser og behov hos selskapet, tenker jeg.
Det man liker er jo alltid riktig, uansett hva andre sier.
Og «Hansuno Krisch, tidligere daglig leder av Tysk Vininformation (PR-byrå for tysk vin…)» er sikkert til å stole på i denne sammenhengen; la meg gjette hva han ville sagt om pinnekjøtt; «Øl og akevitt til pinnekjøtt blir helt feil; øl er upassende og vulgært, og brennevinet slår ihjel smaken av kjøttet; en tysk hvitvin passer derimot utmerket til alt fårekjøtt».
Jeg syns vanlig norsk pilsnerøl eller champagne er utmerket til sushi. Vi har prøvd billigere musserende vin, men de vi har prøvd har ikke vært like vellykket. Denne Guy Charlemagne-champagnen (den norske folkechampagnen) syns jeg passer godt til sushi; den har også den fordelen at den ikke er alt for dyr. Hvitvin syns jeg også er godt til, men jeg er enig med Krisch i at man ikke bør ha en med «for mye smak». Jeg liker hverken sake eller grønn te, så det utgår for min del.
Tyskeren har rett i én ting - sushi er ganske sart, og det er mange viner som vil overkjøre en sushi. Han har også rett i at mange tyske viner går fint til sushi, men med det meningsløse appellasjonssystemet man har i Tyskland er det komplett umulig for en uten inngående kjenskap til tysk vin å velge rett.
Riesling er en relativt smaksnøytral drue (som ung), så om den ikke besudles med eik, burde riesling generelt gå greit. Chardonnay er også smaksnøytral, og i Chablis, hvor bruken av eik er liten, finner man mye som fungerer bra til sushi.
Lette, elegante champagner fungerer også utmerket. Som f.eks. Benmurphys "folkechampagne".
Champagne (moët & chandon brut impérial er knallgod:hjerter:) eller en Riesling jeg fikk anbefalt av en vinkelner og som jeg ikke husker navnet på.
Begge deler er kjempegodt til Sushi synes jeg. Men når jeg tenker meg om synes jeg alltid at Champagne er kjempegodt da :humre:
Jeg tok dere på ordet og serverte hvitvin, Corona ( :hjerter: ), vann og Bris. Det funket som rakkern og alle var happy! Og det var fantastisk god sushi. :riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.