Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steking av svineribbe

#1

~TM~ sa for siden:

Hvordan steker dere ribben?

Svigermor steker ribben i oppdelte stykker, det er kjempegodt og resultatet er mye mer stekt enn når man steker den hel og skjærer opp etterpå. Det er visstnok en tradisjon fra Hedemark. (?) Moren min steker den hel og da blir ribben på mange måter mer "kokt" enn stekt i smaken synes jeg. Jeg er vokst opp med den siste varianten, men etter at jeg smakter svigermors må jeg innrømme at jeg foretrekker hennes variant.

Svigers maler forresten noen ganger sin egen medisterdeig, så deres medisterkaker er bare helt nydelige.


#2

Bokormen sa for siden:

Jeg foretrekker absolutt stekt ribbe. :)

Jeg vet at mange liker den blek og dampet, men jeg foretrekker den godt stekt og godt krydret.


#3

~TM~ sa for siden:

Så du steker den stykkevis og delt?


#4

safran sa for siden:

Ribben skal selvsagt stekes hel. Den blir så god og saftig!


#5

Carpe Diem sa for siden:

Jeg steker den også hel. Føler ikke at den blir dampet/kokt...? Det er bare på kafeer at det skjer,synes jeg :ja:


#6

Kirsebær sa for siden:

Jeg steker den hel, lar den hvile, deler den opp i serveringsstykker og ettersteker litt.

Nam, nam, nam, nam!


#7

Inagh sa for siden:

Slik gjorde min mor deg også - det blir kjempegodt!

... Og slik har jeg ambisjoner om å gjøre i år, da svigers har bedt om ribbe på julaften.


#8

Michelle sa for siden:

Det er viktig å krydre ribben mindt 2-3 dager i forveien.


#9

Albertine sa for siden:

noterer flittig


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg steker den hel, og den blir veldig god, saftig og sprø. På ingen måte dampet og blek. Jeg følger den fremgangsmåten som står i et sånt hefte man får gratis i butikken (fra Opplysningskontoret for kjøtt), tror det er den samme som du finner på matprat.no.
Jeg har fukgt den oppskriften i mange år, og rbben har alltid blitt helt perfekt.


#11

~TM~ sa for siden:

Eh... Det er mulig det er det svigermor gjør altså.



#13

kisha sa for siden:

Det har jeg også gjort hvis ribben ikke var ferdigstekt når jeg trodde den var det. Den blir bare helt kjempegod.


#14

Sue sa for siden:

Den deles i biter og saltes og pepres i ca 1 døgn før den stekes. Gjerne langtidsstekes. Blir så godt atte!:) Gleder meg til juleribba, jeg.


#15

~TM~ sa for siden:

Jeg tror jeg må ta en skikkelig prat med svigermor igjen.


#16

Nelly sa for siden:

Ribba saltes hel i 2 1/2 dag. Så kokes den til den er halvkokt (ca 1 time) Deles opp når den er blitt kald og stekes på 200 grader til den er deilig å sprø. (De halvkokte bitene kan også fryses for så og stekes seinere). Dette er den beste måten...hehe.


#17

Che sa for siden:

Ja, denne oppskrifta følger jeg også. Har alltid fått flott og god ribbe med denne oppskrifta! - Og illusjonen om at det å lage ribbe er en bragd har tapt seg.


#18

Mams sa for siden:

Jeg steker ribba hel. Følger det oppskiftsheftet som er i butikken.

Tar opp ribba noen dager før og ruter den opp før den er helt tint opp.Tar på salt og masse pepper. Viktig å få salt og pepper ned i rutene på svoren.
Jeg skjærer gjerne nesten helt ned til kjøttet og ikke bare øverst i hudlaget.
(mannen min mener jeg lager den beste ribba, i allefall den beste han har smakt) Selv spiser jeg ikke ribbe..................


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.