Svigermor steker ribben i oppdelte stykker, det er kjempegodt og resultatet er mye mer stekt enn når man steker den hel og skjærer opp etterpå. Det er visstnok en tradisjon fra Hedemark. (?) Moren min steker den hel og da blir ribben på mange måter mer "kokt" enn stekt i smaken synes jeg. Jeg er vokst opp med den siste varianten, men etter at jeg smakter svigermors må jeg innrømme at jeg foretrekker hennes variant.
Svigers maler forresten noen ganger sin egen medisterdeig, så deres medisterkaker er bare helt nydelige.
Jeg steker den hel, og den blir veldig god, saftig og sprø. På ingen måte dampet og blek. Jeg følger den fremgangsmåten som står i et sånt hefte man får gratis i butikken (fra Opplysningskontoret for kjøtt), tror det er den samme som du finner på matprat.no.
Jeg har fukgt den oppskriften i mange år, og rbben har alltid blitt helt perfekt.
Ribba saltes hel i 2 1/2 dag. Så kokes den til den er halvkokt (ca 1 time) Deles opp når den er blitt kald og stekes på 200 grader til den er deilig å sprø. (De halvkokte bitene kan også fryses for så og stekes seinere). Dette er den beste måten...hehe.
Ja, denne oppskrifta følger jeg også. Har alltid fått flott og god ribbe med denne oppskrifta! - Og illusjonen om at det å lage ribbe er en bragd har tapt seg.
Jeg steker ribba hel. Følger det oppskiftsheftet som er i butikken.
Tar opp ribba noen dager før og ruter den opp før den er helt tint opp.Tar på salt og masse pepper. Viktig å få salt og pepper ned i rutene på svoren.
Jeg skjærer gjerne nesten helt ned til kjøttet og ikke bare øverst i hudlaget.
(mannen min mener jeg lager den beste ribba, i allefall den beste han har smakt) Selv spiser jeg ikke ribbe..................
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.