Hønni sa for siden:
<u><strong><strong>Melkesjokoladekake i langpanne</strong></strong></u>
Hvis ikke DETTE er barnas favorittkake - så vet ikke jeg!! Men intet i veien for at også voksne kan forsyne seg grådig. Kaken er USEDVANLIG myk og deilig fordi den inneholder både en god del smør, sukker, egg og kefir. Den KJEMPEGODE sjokoladesmaken kommer av masse sjokolademelkpulver og hakket melkesjokolade i deigen. I tillegg er kaken dekket med fyldig melkesjokoladeglasur og pyntet med hakket melkesjokolade. Se også oppskrift på "Barnas konfektkake".
<strong>Ingredienser:
</strong>4 egg
500 g sukker
4 dl sjokolademelkpulver (Oboy eller Nesquick)
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
350 g smør
200 g melkesjokolade
Glasur:
300 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
Pynt:
100 g melkesjokolade
Fremgangsmåte:
</strong>Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Tilsett vekselsvis med kefir og det avkjølte smøret. Bland til du får en jevn deig. Rør i hakket melkesjokolade til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og glatt. Avkjøl til passe smørekonsistens.
Bre glasuren over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter. Pynt hvert kakestykke med litt finhakket melkesjokolade.
<strong>Tips:
</strong>Merk deg at kaken virker nokså myk og klebrig når den kommer ut av ovnen. Det er slik den skal være! La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen og smører på glasuren. Også når kaken er kald vil kaken virke litt mektig og klissete - og det er nettopp DET som er KJEMPEGODT!
Du bruker 3 store plater melkesjokolade (à 200 g) til denne langpannekaken.
Tror den er perfekt til mine barn som ellers bare spiser glasuren og lar det tørre kjedelige ligge igjen. Hvem har de arvet det av tro? :flau:
Det er bestilt fotballkake, så denne må kle grønn kokos...