Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har noen bakt denne sjokoladekaken?

#1

Hønni sa for siden:

                                                            <u><strong><strong>Melkesjokoladekake i langpanne</strong></strong></u>
                                                                                                                         Hvis ikke DETTE er barnas favorittkake - så vet ikke jeg!! Men intet i veien for at også voksne kan forsyne seg grådig. Kaken er USEDVANLIG myk og deilig fordi den inneholder både en god del smør, sukker, egg og kefir. Den KJEMPEGODE sjokoladesmaken kommer av masse sjokolademelkpulver og hakket melkesjokolade i deigen. I tillegg er kaken dekket med fyldig melkesjokoladeglasur og pyntet med hakket melkesjokolade. Se også oppskrift på "Barnas konfektkake".                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                            <strong>Ingredienser:
                                                                    
                                                                </strong>4 egg

500 g sukker
4 dl sjokolademelkpulver (Oboy eller Nesquick)
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
350 g smør
200 g melkesjokolade

Glasur:
300 g melkesjokolade
1 dl kremfløte

Pynt:
100 g melkesjokolade
Fremgangsmåte:

                                                                </strong>Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Tilsett vekselsvis med kefir og det avkjølte smøret. Bland til du får en jevn deig. Rør i hakket melkesjokolade til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og glatt. Avkjøl til passe smørekonsistens.
Bre glasuren over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter. Pynt hvert kakestykke med litt finhakket melkesjokolade.

                                                            <strong>Tips:
                                                                    </strong>Merk deg at kaken virker nokså myk og klebrig når den kommer ut av ovnen. Det er slik den skal være! La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen og smører på glasuren. Også når kaken er kald vil kaken virke litt mektig og klissete - og det er nettopp DET som er KJEMPEGODT!

Du bruker 3 store plater melkesjokolade (à 200 g) til denne langpannekaken.

Tror den er perfekt til mine barn som ellers bare spiser glasuren og lar det tørre kjedelige ligge igjen. Hvem har de arvet det av tro? :flau:
Det er bestilt fotballkake, så denne må kle grønn kokos...


#2

Tangerine sa for siden:

Jeg har bakt Barnas Konfektkake, og den var i alle fall utrolig god. Jeg skal prøve denne neste gang. :)


#3

Zip sa for siden:

Takk for tips. Denne skal prøves. :jupp:


#4

Tonjemor sa for siden:

Denne oppskriften printes ut med en gang og skal prøves førstkommende helg!


#5

Niobe sa for siden:

500 g sukker i tillegg til sjokoladepulver! Ohoi... Den høres veldig god ut da, så kanskje jeg skal bake den og ta med på hyttetur i helgen..


#6

Tangerine sa for siden:

Jeg tar litt mindre sukker, men den blir ultrasøt likevel. :)


#7

Ole Brumm sa for siden:

Dette virker som det er en variant av Barnas beste, skal teste ut melkesjokolade biter ved neste korsvei, men mer sukker tror jeg ikke blir aktuelt, synes den er søt nok som den er. :sparke:


#8

Dixie Diner sa for siden:

3 store plater melkesjokolade, nesten en hundrelapp bare i sjokolade. Yikes. Men den er sikkert verdt det. Jeg brukte jo 10 hele Smil i en kake en gang.


#9

Karamell sa for siden:

Jeg har bakt selve kaken en gang tror jeg, ihvertfall er den med O`boy og kulturmelk, men det var en annen glasur. Mulig det er den som heter Barnas beste, ja.


#10

Honda sa for siden:

Jeg har bakt sånn der kaker før men har lys kokesjokolade på toppen.


#11

Merete sa for siden:

Jeg bakte denne i går jeg:) Å den er helt utrolig;)


#12

Tangerine sa for siden:

Jeg lurer på å halvere den og lage rund kake. :)


#13

Sola sa for siden:

:ja: Åhhh så god den hørtes ut da!!! Skal prøve den i helgen, eller få min mor og ungene til å bake den til jeg kommer hjem fra praksis, hihi :ja:


#14

Tante Grønn sa for siden:

Den var god altså. Slo godt an hos barna, og de voksne gjestene.


#15

Lita sa for siden:

Denne hørtes god ut! Ikke prøvd, men skal helt klart prøves!!

Iset: Har du noe oppskrift på den kaka med 10 smil?
J-A er veldig smil-glad, så den måtte vært midt i blinken for han!


#16

Dixie Diner sa for siden:

Smil-kaken ligger på www.detsoteliv.no, der denne kaken også er hentet fra. Bare søk på smil eller se på listen over langpannekaker. :)




#19

Ema sa for siden:

Da er kaken bakt:). Siklet lenge på denne, måtte gi etter til slutt. Kaken ble vellykket, fin å se på og eldste gutten eeelsket den. For min del var den litt for søt...det er jo en del sukker i den.


#20

September sa for siden:

Da er tre plater melkesjokolade kjøpt inn og kaken skal bakes til helgen. :jupp:


#21

Hobbes sa for siden:

Langpanne = stor langpanne som hører til ovnen eller mindre langpanne?


#22

Hobbes sa for siden:

Det står der, ja. :blånn:


#23

Nuppa sa for siden:

Denne skal jeg bake nå. Prøver med litt mindre sukkert tror jeg. Nam, gleder meg. :D


#24

Hobbes sa for siden:

Mannen hadde visst lyst på sjokoladefondant i stedet. :rolleyes:


#25

September sa for siden:

Da er kaka bakt, ble god den. :ja:
Jeg brukte forøvrig bare halv mengde sukker når jeg lagde den.


#26

Tito sa for siden:

Jeg lagde denne nylig, og barna likte den veldig godt. For min del ble det for mye melkesjokoladesmak og litt for søt. Men jeg kommer nok til å bake den til barnebursdager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.