Inagh sa
for 16år siden:
Jeg er fullstendig grønn på bakefronten, men har - thank you Toro - klart å få ut en brownie-kake som er presentabel nok til å servere til gjester i morgen. Men jeg bør vel ha en form for glasur på den? :vetikke:
Så - hvordan lager jeg en god og enkel glasur, som ikke er så ille søt, kanskje - til brownies?
kokosbolle sa
for 16år siden:
Jeg bruker ikke glasur på brownies.
Men, hvis man skal ha glasur, er glasuren på bakekakao-pakka den beste!
Filifjonka sa
for 16år siden:
Jeg har heller aldri glasur på brownies.
kokosbolle sa
for 16år siden:
250g smør/margarin
1/2 dl kaffe
500 g (vel 8dl) melis
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
Smelt smøret, og ha i kaffe og resten. Varmes opp til alt er jevnt. Skal ikke koke.
Mmmmmm, denne glasuren trenger ikke kake, for å si det sånn. :slafse:
Inagh sa
for 16år siden:
Takk for tips, kokosbolle, men siden både du og Maxi sier dere ikke bruker glasur på brownies tror jeg jammen meg jeg bare skal gi beng i hele glasuren. :jippi:
(Og det sier vel litt om hvor glad jeg er i å jobbe med kaker og styr. :sparke: )
Karamell sa
for 16år siden:
Bare dryss litt melis på den og server med is/krem og kanskje bærsaus?
Jeg bruker aldri glasur på brownies.
Manga sa
for 16år siden:
Ingen glasur på brownies her heller.
Karamell sa
for 16år siden:
Og her er den beste glasuren til sjokoladekaker, synes jeg.
100 g smør, temperert
300 melis
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao (eller O`boy)
3 ss sterk kaffe
Aminta sa
for 16år siden:
Pleier bare å drysse melis på brownies. Og gjerne servere med is foreks.
Inagh sa
for 16år siden:
God idé å drysse melis over! Tror ikke jeg har is i huset, men det går kanskje å ha krem ved siden av?
Hjertensfryd sa
for 16år siden:
Eller så lager du bringebærdrøm til ( sjå vekk i frå alle tw produkta )
Bringerbærdrøm
Handleliste:
250 g frosne bringebær
2 dl kremfløte
100 g melis
40 g marengs/pikekyss
Knus pikekyss med grønnsaksmoseren.
Blend frosne bringebær og melis i Quick Chef.
Tilsett fløte og knust pikekyss. Blend noen få minutter.
Mei sa
for 16år siden:
Dryss melisen gjennom en tesil - sånn, om det ikke sa seg selv.
Agurke sa
for 16år siden:
Jeg bruker heller ikke glasur på brownies. Men det hender jeg sikter litt melis på, eller lager Brownies i snøen (altså vender dem i melis, mener det var Iset som delte en oppskrift her inne?).
allium sa
for 16år siden:
Hvis jeg føler behov for å pynte brownies, legger jeg en klatt smeltet sjokolade på hver bit, og trykker en valnøtt ned i sjokoladen.
Men som regel gidder jeg ikke. Det er viktigere at maten smaker godt enn at den ser pen ut.
Bayone sa
for 16år siden:
Urt sa:
Eller så lager du bringebærdrøm til ( sjå vekk i frå alle tw produkta )
Bringerbærdrøm
Handleliste:
250 g frosne bringebær
2 dl kremfløte
100 g melis
40 g marengs/pikekyss
Knus pikekyss med grønnsaksmoseren.
Blend frosne bringebær og melis i Quick Chef.
Tilsett fløte og knust pikekyss. Blend noen få minutter.
Ååååå, den der er god!! Passer veldig bra til Brownies :nikker:
apan sa
for 16år siden:
Jeg drysser også bare melis på, gjennom sil. Det blir altfor søtt med glasur, mener jeg.
valborg sa
for 16år siden:
Som apan, bare et tynt lag med siktet melis. Og da kan du lage fin-fine mønster. Klipp feks ut hjerte(r) som du legger på kaka før du drysser. Det melisfrie området du da får blir mønsteret. Lett å imponere!
Susanne sa
for 16år siden:
Glasur på Brownies ? Aldri hørt om en gang. Jeg strør litt melis over jeg. Men er sikkert godt med glasur også,men vil tro det blir veldig søtt ? Da browniesen er ganske myk inni også
Avelonia sa
for 16år siden:
Kan jo bare smelte sjokolade å ha over, men helst bare melis.
marra8989 sa
for 15år siden:
det jeg lurer på er vordan folk som henger her å snakker om kaker?
Salt sa
for 15år siden:
Huh?
Enhjørning sa
for 15år siden:
marra8989 sa:
det jeg lurer på er vordan folk som henger her å snakker om kaker?
Voksne. :knegg:
Kanina sa
for 15år siden:
Enhjørning sa:
Voksne. :knegg:
:kry:
marra8989: hvis du følger godt med i heimkunnskapstimene, så kanskje du også kan snakke om kaker en vakker dag. :nemlig:
Tjorven sa
for 15år siden:
Jeg baker mye, men har ikke glasur på brownies. Men den kan jo med fordel serveres med is og sjokoladesaus.
Derimot sitter jeg og lurer på om jeg må lages "Isets soaked" igjen. Den trenger MYE glasur, og glasur er jo det jeg synes er aller best.
Dixie Diner sa
for 15år siden:
marra8989 sa:
det jeg lurer på er vordan folk som henger her å snakker om kaker?
Hæ? Uforståelig setning.
Smash sa
for 15år siden:
Vi bruker vaniljesaus til brownies, og får det alltid servert andre plasser. Eller vaniljeis.
Nå fikk jeg veldig lyst på brownies. :nam:
Dixie Diner sa
for 15år siden:
Forresten så så jeg i et kakeblad at noen hadde hatt glasur over hele brownies-stykker, så de lignet på Petit Fours. Kjempenydelig og lekkert! Når sjokoladen var stivnet, hadde de ringlet over noe rosa (bringebær-melisglasur, kanskje?), de var lekre altså.
Tjorven sa
for 15år siden:
Iset sa:
Forresten så så jeg i et kakeblad at noen hadde hatt glasur over hele brownies-stykker, så de lignet på Petit Fours. Kjempenydelig og lekkert! Når sjokoladen var stivnet, hadde de ringlet over noe rosa (bringebær-melisglasur, kanskje?), de var lekre altså.
Da blir det jo en litt stor konfekt ...... kanskje egentlig ikke en dårlig ide. :nam:
Dixie Diner sa
for 15år siden:
Jepp, de lignet litt på disse her:
Sikkert kvalmende så det holder, men man skal jo ikke spise mange heller.
allium sa
for 15år siden:
marra8989 sa:
det jeg lurer på er vordan folk som henger her å snakker om kaker?
Folk som kan skrive norsk.