Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplekake til fest - har du oppskrift?

#1

Aiza sa for siden:

Vi skal arrangere overraskelses fest i forbindelse med 40 årsdag i morgen. Jeg har masse moste epler i fryseren og tenkte at jeg kunne bake noe med disse. Sliter litt med å finne en oppskrift som passer. Gjerne noe med nøtter, mandler osv. Noen forslag?


#2

Nenne sa for siden:

Jeg har forslag! :juhu: Den er med mandler og vaniljekrem. :nam:

Gammeldags eplekake

280 gram smør
280 gram sukker
360 gram mel
4 egg
2 ss vann
4 ts bakepulver
3 syrlige epler, skrellet og skåret i båter
Vaniljekrem, en pakke
100 gram mandler
Kanel
Sukker

Rør smør og sukker hvitt, ha i ett og ett egg, deretter vann og så det tørre til slutt. Ha deigen i en stor springform (28 cm). Klem eplebåter ned i deigen, slik at det blir tett i tett med kanter som står opp. Dryss over kanel og sukker. Smør deretter vaniljekrem over og dryss grovhakkede mandler over til slutt.

Stekes ved 200 grader i ca. tre kvarter. Serveres som den er eller med litt pisket krem.


#3

Tertit sa for siden:

Kanskje ikke akkurat det du er ute etter, men... Bruk muffinsmix som basis for eplekaka og tilsett det du ønsker å ha i den. Jeg pleier å ha eplebiter i røre, samt at jeg dekker med epleskiver oppå kaka. Det blir kjempegodt!


#4

Miss Norway sa for siden:

Apple Crumble er nyydelig, og lett å både lage og servere. Det gjør ikke så mye om den overstekes lissom. Serveres varm med is... :nam:

200 g mel
200 g smør
150 g sukker
2 ts vaniljesukker

Epler i båter/store terninger

Deigen smuldres sammen med hendene. Fyll en medium form, ildfast med et godt lag epler. Smuldre over deigen. I ovn 175 grader 30-45 min.

Denne passer til stor, sånn oval ildfast form.


#5

Ole Brumm sa for siden:

Bruker å lage sånn som MN. :jupp:

Ellers kan du ha epler i en ildfastform, og strø over en mel og sukker blanding (ca 1 dl mel og en dl sukker). Stekes i ovn ca 40 min, serveres med vaniljeis.


#6

Benzo sa for siden:

Åh, sukk og stønn. :smatter:


#7

Benzo sa for siden:

Nå står denne i ovnen, håper det er i midten?


#8

Nenne sa for siden:

Ja, det går nok bra. Legg evt. litt bakepapir over den hvis den skulle bli litt mørk før den er ferdig stekt.

#9

Benzo sa for siden:

Will do. :)


#10

Benzo sa for siden:

Pokker, den blir jo ikke stekt i midten. :niks:


#11

Nenne sa for siden:

Er du sikker på at det ikke er vaniljekremen?

#12

Benzo sa for siden:

Ja, men nå har den stått en time. Satser på at den setter seg. Den ble ikke så veldig pen å se på, det tøyt opp i midten. Har du forsøkt å bake den i en liten langpanne? Tror jeg prøver det neste gang.


#13

Nenne sa for siden:

Ja, det er kanskje en idé? :nikker: Jeg håper den smaker godt i hvert fall. :)

#14

turi sa for siden:

Denne oppskriften er gnistrende god!!

6 dl sukker
9 egg, vispes til eggedosis
300 gr smeltet meierismør
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
kanel/perlesukker
10/12 epler og pærer.

180 grader, og ned til 160 grader på slutten.
25-40 minutter i langpanne.


#15

Benzo sa for siden:

Smaken tror jeg ikke det er noe i veien med, men den ser litt amatør ut. Hadde tenkt å overraske med kake på jobben i morgen, men tror jeg utsetter det en uke. Isj, det var leit. :hehehe:


#16

Benzo sa for siden:

9 egg??


#17

turi sa for siden:

:jupp:


#18

Benzo sa for siden:

Den skal også prøves. :)


#19

turi sa for siden:

Anbefales!!

DM: :jupp: Langpanne!


#20

Aiza sa for siden:

Den høres god ut, jeg vil også prøve.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.