Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en fantastisk loff- eller rundstykkeoppskrift?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått en knallrød kitchen aid ( :lykkelig: ) og den skal innvies i kveld. Tenkte å bake loff eller rundstykker til i morgen, har noen en super oppskrift å dele med meg? Det må være noe fløffy. Og jeg har bare tørrgjær.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Denne har eg fått her inne hjå ei, den gongen eg spurte etter oppskrift på loff.

RUNDSTYKKER/LOFF

0,75 l melk
80g margarin

1pk tørrgjær
1kg mel
1,5 ts salt
2,5 ts sukker

Bland alt det tørre, smelt smør og varm melken. Bland alt i en bolle. Hev ca 30min.
Bak ut, enten som rundstykker eller legg deigen i brødformer og klapp deigen slik at den blir slett på toppen. Formen må smøres først.
Etterhev til dobbelt str, ca 30 min.
Rundstykker: Stek v 225 grader i ca 12 min
Loff: Steik v 200 grader i ca 40 min avhengig av størrelsen på foren. La loffen stå i forma til den er så kald at man kan ta i den med hendene uten å brenne seg, sett loffen på rist til avkjøling.

TIPS: Erstatt halvparten av melet med forskjellige typer grovt mel og man får grovere rundstykker/brød

Jeg pleier å bruke en stor 3 L UltraPlus form med lokk fra Tupperware (loffen blir kjempestor!) for å få best resultat, men den er god i vanlig brødform også. Følg med på steketiden om du har mindre form.


#3

Veronal sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med disse rundstykkene:

Havrerundstykker á la Veronal

12 dl vann (45 grader - varmt vann, altså)
1 pakke tørrgjær (tilsettes i det varme vannet)
Salt (1 ts ellers så mye du vil ha - hiv oppi det våte)
100 g smør (smeltes og has oppi det våte)
Halv pakke lettkokte havregryn
Tilsett så vanlig eller fibra hvetemel til riktig konsistens.

Heves til dobbel størrelse og bakes så ut til 32 rundstykker (to brett). Etterhev, pensle med egg hvis du liker utseendet på slike rundstykker og stek så ved 225 grader til riktig farge (15 min?).



#5

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg bakt selv i dag, mosol. :) De fine rundstykkene altså.


#6

mosol sa for siden:

Jeg genierklæres for de rundstykkene, altså! Skikkelige snoperundstykker. Og når jeg bytter ut margarin med meierismør tar det helt av :digger:


#7

mosol sa for siden:

De markedsføres for øvrig som Nennes rundstykker til venner som vil ha oppskrift - ikke som mosols :)


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke cottage cheese, tror dere kefir funker?


#9

mosol sa for siden:

Ja, det funker nok det også. Kefir har vel en søtere smak enn cottage cheese (selv om den er syrlig). Jeg ville testet!


#10

Nenne sa for siden:

Jeg ville ha prøvd, glitter. Det blir ikke helt det samme, men det blir sikkert bra. :nikker:

Jeg pleier også å bytte ut margarinen. Skal et være så skal det være. :)


#11

Benzo sa for siden:

Nenne sine rundstykker er orgasmisk gode. :nemlig:


#12

Tallulah sa for siden:

Da baker jeg de i morgen tidlig. Det ble Spellemannspris i stedet for baking i kveld. Tror jeg at jeg skal teste havrerundstykkene til uka, når jeg får handlet. Og kanskje de andre etterhvert, jeg tror det blir mye gjærbakst fremover. Takk for mange gode tips!


#13

Tallulah sa for siden:

Nå står deigen til heving, jeg gleder meg til resultatet. I stedet for cottage cheese blandet jeg kefir og fetaost, også slang jeg noen pinjekjerner i deigen.


#14

Kaija sa for siden:

Gratulerer med ny Kitchen aid. Nennes rundstykker er kjempegode. Jeg testet ut min nymaskin, Kenwood major, på disse i går, og det var serdeles mye enklere enn elting for håndkraft.


#15

Tallulah sa for siden:

De ble perfekte! Det er første gang jeg får til gjærbakst, og det helt uten å få ekkel deig på hendene.


#16

Skremmern sa for siden:

Åh, jeg vil også ha rød KA. :har rødt kjøkken:


#17

Nenne sa for siden:

Så bra. :)

#18

Lyppa sa for siden:

elskeråbakerundstykkeroglikerikkeåblideigetepåfingrenevilhaturkiskitchenaid


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.