Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saftige muffins

#1

Mandarin sa for siden:

Kom plutselig på at jeg må lage muffins til i morgen. Noen som har en saftig oppskrift?

:svetter:


#2

Nenne sa for siden:

Denne oppskriften ble lagt ut her tidligere, jeg husker ikke av hvem, og den er veldig god.

Muffins med hvit sjokolade og bringebær

Antall porsjoner:
ca 8-12 muffins
Ingredienser:
4¾ dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
1 egg
¾ dl olje (f.eks. rapsolje)
2,5 dl melk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader.

Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! (Jeg er av den modige sorten, så jeg endte opp med å kun få 7 stk. Ikke noe poeng å overdrive, de ble digre.) Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.


#3

Mandarin sa for siden:

Har jeg sagt at denne oppskriften er suveren?
:jupp:


#4

Nelly Nickers sa for siden:

Hvor kommer bringebærene og den hvite sjokoladen inn i bildet?
Takker for oppskrift, jeg er stadig på jakt etter den perfekte muffinsoppskrift.


#5

Mamari sa for siden:

Du hakker ca.75 gr.hvit sjokolade og 200 gr. frosne br.bær blandes i røra før du fyller oppi formene - nyyydelig!


#6

Harriet Vane sa for siden:

Den oppskriften som Nenne har her bruker jeg som basis til alle slags muffins. Bananer, revet sjokolade, frosne blåbær, melkesjokoladelinser, frosne rips og hvit sjokolade eller vaniljekrem, revet appelsin- eller sitronskall, det er bare å sette i gang!


#7

tink sa for siden:

Aha, der er kanskje svaret på hvorfor jeg aldri greier å få til gode muffins.

Denne skal jeg forte meg å finne en anledning for å teste ut.


#8

Libra sa for siden:

Når dere bruker vaniljekrem i muffins ... får dere krem til å legge seg pent og pyntelig i midten? Eller blander den seg mest med røra og forsvinner? Jeg vil gjerne ha en slik liten klatt i midten, men får det ikke helt til. :flau:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget sjokolademuffins med vaniljekrem inni, det er ikke vanskelig i det hele tatt. Du kleiser en god del røre i formen først, ikke for lite for da renner det ned i bunnen. Så har du på en god skje vaniljekrem og dekker det hele med mer røre, og steker. Røra må selvsagt være ganske tykk, ellers blander det seg. Litt mer flytende enn tannkrem, kanskje?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.