Jeg har nemlig kjøpt en sånn. Ikke for det vi skal bruke den til hverdags, vi er happy med kjøpt brød, men søndager og mandager er litt stusselige, så vi kjøpte den for å få ferskt brød på de dagene.
Jeg har prøvd den en gang. Bakte med sånn blanding, fiberbakst, og mengdeanvisningen i manualen, samt brukte program for fullkorn. Så i teorien burde jo det bli et bra brød, hvis man putter bra ting i.
Og godt ble det for så vidt, men det henger ikke sammen, sikkert delvis pga den enorme brødskivestørrelsen, men ikke bare derfor. Dette brødet hadde 'rydd' uansett fasong tror jeg. Og dagen etterpå - da gikk det ikke an å skjære brødskiver av det i det hele tatt, da sto du igjen bare med skorpa.
Har ikke prøvd loff enda, mulig det funker, eller et finere brød. Men jeg har ikke lyst til å bake loff hver søndag og mandag.
Kan jo bake 'for hånd' men det blir alt for sjelden noe av hos meg - synes dette var befriende lettvint, men det bør nå fungere sånn nogenlunde da.
Jeg har hørt at brød bakt i brødbakemaskin blir fort tørt, må spises samme dag sies det. Ellers har jeg bare erfaringer med glutenfritt i brødbakemaskin.
Jeg har veldig god erfaring med "matpakkebrød" pakkene som man får på rema i brødbakemaskin. Men det jeg har lagt merke til er at det blir mye mer kompakt i bunnen enn toppen. Derfor er toppen alltid best å spise. Synes og brødet er best første dagen.
Vi baker alt vårt brød i brødbakemaskin. Det blir tørt etter en dag, men vi bruker opp et brød om dagen, så det er ikke noe problem.
Med noen brød har vi opplevd det du sier. Det står i manualen til min maskin at man skal være pinlig nøyaktig med væskemengden, så det er jeg som regel og da går det bra.
Hvis jeg bruker for lite veske opplever jeg at det blir tørt og ryen etter en dag. Når jeg baker grovt brød i maskina bruker jeg passe på at deigen er passe klissent, da holder det seg godt i flere dager.
takk skal dere ha for gode tips. Må prøve flere av de. For jeg har ikke lyst til at dette skal bli nok en dings i samlinga i boden som samler støv. (selv om den bare kosta 300 på obs)
Vi har brukt brødbakemaskin nesten daglig i et år nå, og er kjempefornøyd. Det tok litt tid å komme fram til noen gode oppskrifter, og som det sies over her, er det veldig nøye med forholdet mellom vått og tørt. Vi bruker en blanding av sammalt rug, sammalt hvete, havregryn og hvetemel, og det blir fine, saftige brød. :)
Vann (ca. 20 grader): 3,8 dl
Olje: 1,5 ss
Sammalt rug fin, Sammalt hvete fin, Lettkokte havregryn (omtrent en tredjedel av hver): 200 g
Hvetemel: 400 g
Salt: 1 ts
Sukker: 1 ss
Gjær: 1 ts
Vi har variert forholdet mellom grovt og fint mel og også forskjellige meltyper, og det meste går bra så lenge vi passer på at det er 600 g totalt. Vi har en Kenwood brødbakemaskin, og disse mengdene er tilpasset den.
Det er viktig å legge sukker og gjær hver for seg så de ikke kommer i kontakt før bakeprosessen kommer i gang, og også passe på at gjæren ikke kommer i kontakt med væsken. (Men dette står sikkert i manualen din også.)