Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bruke cottage cheese i ostesaus til fajitas?

#1

Kaija sa for siden:

Jeg er midt i kokingen av en ostesaus til fajitas, men oppdaget plutselig at jeg har oversett philadelfiaost som ingrediens. Jeg har cottage cheese. Kan det brukes i stedet?


#2

Aminta sa for siden:

Jeg har hatt det i ostesausen til lasagne flere ganger og det er godt, i hvertfall.


#3

Kaija sa for siden:

Takk, da prøver jeg det.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Litt sent nå, men jeg ville ha kjørt den helt glatt først.


#5

Karamell sa for siden:

Jeg ville også kjørt den glatt.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg lager visst rar fajitas, for jeg har aldri hørt om noen ostesaus før.

Uansett så melder jeg meg inn blant de som tror det er en god ide å kjøre den en omgang med stavmikseren først. Ellers kan du risikere å få gummikuler i maten.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Det skal opprinnelig være ostesaus i fajitas, tror jeg, men jeg har ikke hørt om kremost, bare cheddar. Jeg pleier ikke å ha det i, men det er STEIKE godt. Får det alltid på mexicansk restaurant.


#8

Kaija sa for siden:

Jeg brukte cottage cheesen, og kjørte den i stavmikseren, ja. -Fant det ut helt uten å ha lest kloke tips her til og med. :) Det ble veldig bra. Men jeg hadde selvfølgelig også et godt lass med cheddar + en liten sneis med gulost som jeg hadde til overs. Det ble så godt at jeg gjerne kunne spist hele gryta med ostesaus uten noen annet ved siden av. -Men så er man jo oppdratt da...

Ellers er det Mim sin oppskrift jeg bruker. Limer den inn for den som er sulten.

Mims Mexicanske festmåltid til (minst) 6
to store pakker fajitas varmes i ovnen inni folie

Fyll 1)
400 svinefilet eller annet strimlet svinekjøtt stekt på sterk varme, skru ned når et er blitt brunt, ha i en hakket vårløk og en neve hakket koriander, 1 ts spisskummin, 1 ts paprika og og bittelitt salt. Stek videre på svak varme til det er gjennomstekt.

Fyll 2)
400 g karbonadedeig stekes med 1/2 hakket løk og 1 boks bønner, ha i 2 ss tomatpure, en kopp vann, 2 ts spisskummin og salt etter smak.

(man kan evt lage et kyllingfyll istedet eller i tillegg)

Ostesaus:
2 fess hvitløk, 1 hakket løk, 2 bokser hermetiske tomater kokes opp. Ha i 1-2 ts spisskummin, 1 hakket chili uten frø, litt salt, 1 ss sukker, litt pepper og kok inn i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1 boks philadelphia og 200 g revet cheddar. Ha i en neve hakket koriander, og la gryten stå på svak varme. Viktig med slipp-belegg i kjelen!

Guacamole:
2 avocado, 2 ss rømme, 1 fedd hvitløk, 1 neve persille, litt korander og 1 vårløk moses med stavmikser.

I tillegg: salat, tomater og agurker i biter, rømme.

Da er det bare å ta seg en fajita smøre på med masse ostesaus, ha på kjøtt, grønnsaker, guacamole, rømme etc og ete seg sprekkmett!


#9

Tjorven sa for siden:

Eh .... når jeg tenker etter så skjønner jeg hvorfor jeg aldri har sett noe til noen ostesaus i min fajitas. Den er basert på en Grete Roede-oppskift.

Det hørtes utrolig godt ut med ostesaus, men da blir jo den retten usunn også.


#10

Kaija sa for siden:

HYYYYSJ, sånt snakker man vel ikke om til en dame som akkurat har spist MASSE ostesaus. Det var jo både sunn tomat, løk og koriander oppi...


#11

Aminta sa for siden:

Den oppskriften (Mims) er rågod ja!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ikke usunn nei. Men kanskje fetende, om du følger GR. :knegg:
Cheddar-saus er såå godt. Forresten kan man vel kalle det usunt om man bruker disse ferdige pulverposene, noe jeg innrømmer at jeg har gjort endel ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.