Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere fra Oslo, hvordan er det å bo på Galgeberg/Vålerenga?

#1

Noba sa for siden:

En kjenning av meg ser på en leilighet i det området, men hun er ukjent i Oslo og lurer på om det er et ok sted å bo? Hun er avhengig av kollektivtrafikk for å komme seg rundt. Jobber i Nydalen. Hun er singel og førstegangsetablerer (?) på boligmarkedet og det er fryktelig vanskelig å finne noe til en pris hun klarer å betale, så det er ikke så mye å velge i. Noen som vil synse litt?


#2

Benzo sa for siden:

Det er veldig koselig på Vålerenga, tror det er en del her inne som bor der. Sentralt er det også.


#3

Noba sa for siden:

Det hørtes lovende ut, Benzo.


#4

Fru Snurp sa for siden:

Har ikke erfaring selv med Galgeberg/Vålerenga, men det var et av hovedområdene vi begynte å kikke i for snart 2 år siden før vi kjøpte på Carl Berner. Har hørt mye bra fra andre som bor der og virker som et veldig koselig og sentralt sted å bo. :ja:

Kikket på en blokkleilighet på øvre Galgeberg som lå veldig nærme t-banelinja, og ville ikke anbefalt akkurat det, men ellers var det mye fint!


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg bodde på Vålerenga og har nå flyttet et par hundre meter. Jeg stortrivdes og det var derfor vi ikke flyttet lenger.

Det er veldig sentralt. Man går helt greit til byen om man ønsker. Men man trenger det alldeles ikke, for bussen går hvert 5. minutt (til Nydalen faktisk). Bussen hele veien er litt upraktisk, så det er like greit å ta t-banen enten fra Ensjø eller buss til byen for å bytte.

Det er godt utvalg i matbutikker, men vi savner gode kaffebarer. Derimot er det en ganske god gourmetrestaurant; smia.

Jeg anbefaler varmt å bosette seg på Vålerenga. Det er flere her inne som bor der.


#6

Arran sa for siden:

Jeg bor like i nærheten og hadde ikke hatt betenkeligheter med området. Relativt rolig og kort vei til sentrum.


#7

apan sa for siden:

Jeg synes jo Vålerenga er noe litt annet enn akkurat Galgeberg.. Ville jo foretrukket Vålerenga hvis jeg kunne velge, men jeg har selv bodd på Galgeberg som singel og yngre (...) og det var finfint det. Sentralt, helt fint å gå til byen, litt lite kafeer ja, men til gjengjeld kan man jo gå til Grønland for en kaffe.

Jeg bodde rett ved bommen, der det også er det kjempeblokk-kompleks, Galgeberg 3. Der bodde ikke jeg, men jeg hadde to venninner som begge førstegangsetablerte seg i den blokken - det var veldig greit. Det komplekset er veldig ok, men jeg ville passet på ikke å havne helt ved toglinja, som nevnt over her.

Hvis venninnen din finner noe med grei beliggenhet til en fin pris, ville jeg slått til.


#8

Tallulah sa for siden:

Det er et veldig fint område. Hun kan faktisk ta 37-bussen derfra og helt opp til Nydalen, men det tar fryktelig lang tid. Da er det nok lettere å gå til Helsfyr (evt. ta 37-bussen den veien) og ta banen derifra. Det er sentralt og man går lett hjem fra sentrum, og man sykler hvor som helst.


#9

Noba sa for siden:

Oi, dette høres veldig lovende ut, tusen takk for alle svarene.


#10

maggypop sa for siden:

Jeg har bodd på Vålerenga, og stortrivdes. Skulle gjerne ha bodd der fortsatt, men husvære i den størrelsen vi ønsket oss ble litt for dyrt.
Det er et rolig område av byen. Lite trafikk pga bommen, og det er deilig. Dessuten er det en veldig avslappet stemning blant folk, nesten litt forsoffent. I like it.


#11

Juste sa for siden:

Jeg bodde på Tøyen i 4 år med barnehage på Vålerenga. Vi trivdes veldig godt, men flyttet ut av byen for litt over 1 år siden. Det var i hovedsak pga. plassproblemer men også på grunn av skolesituasjonen. Vi sognet til en av problemskolene og i Oslo og tok ikke sjansen på det. Når man flytter til Galgeberg/Vålerenga så flytter man til indre Oslo øst på godt og vondt. Et fantastisk sted, levende miljø og mange morsomme folk og bli kjent med (hei, hei Skilpadda og Benmurphy!). Men man får også med seg mye svevestøv, en del kriminalitet og bråk til alle døgnets tider. Det er prisen man må betale for å bo midt i byen, det plaget ikke meg nevneverdig mens vi bodde der men det er deilig og kunne slippe ungene ut og leke for seg selv her vi bor nå. Det kunne vi ikke på Tøyen.

Vålerenga er atskillig roligere enn Tøyen hvor vi bodde så dersom man finner et hyggelig sted og bo der så ville jeg ikke nølt. Prisene er høye der dog, det er et veldig populært sted og bo.


#12

Skilpadda sa for siden:

Vålerenga er veldig hyggelig, og Galgeberg er veldig sentralt, og de ligger tett innpå hverandre, så bor man på Galgeberg har man kort vei til hyggelige områder, og bor man på Vålerenga er det kort vei til busser og t-bane. Vi bor på Tøyen, ganske nær Galgeberg, og det er midt i smørøyet, sånn kollektivtransportmessig. Tre minutter til T-banen, som bruker åtte minutter til Nydalen (der jeg jobber) - det er ikke mange som har kortere vei til arbeidet. :) Vi har bodd i området i tretten år og trives veldig godt, selv om ulempene Juste nevner såklart er til stede. Kriminalitet har vi ikke hatt problemer med, og ikke bråk heller i grunnen, men det kommer nok litt an på hvor heldig man er med naboene. Trafikkstøy og forurensning er det selvsagt.

Jeg har ikke lyst til å flytte ut av sentrum, men kunne veldig godt tenke meg å bo i en rolig gate på Vålerenga - det er bare litt mindre sentralt, og har mye hyggeligere uteområder.


#13

gajamor sa for siden:

Jeg er ikke fra Oslo, men den gang vi var unge og barnløse bodde vi på Ensjø, rett ved siden av jernbanen. Det var absolutt ikke noe problem i forhold til støy, togene går såpass sjelden. Jeg ville vært mer tvilende til å bosette meg ved siden av tbanen på bryn.

Vålerenga/Ensjø/Galgeberg/Helsfyr/Kampen/Etterstad er kjempesentrale og hyggelige områder som inneholder alt man trenger. Det er også veldig varierende, alt fra små eneboliger til helt nybygde blokker.

Det er få steder som har så bra kollektivtransport; 37-bussen til byen, 400 og noe mot Alnabru og Ikea på Furuset, 5 forskjellige tbaner, og gangavstand til byen. Husbonden jobbet i Nydalen da vi bodde der.


#14

Aminta sa for siden:

Vi har bodd på Vålerenga og Kampen, og begge stedene er supre, jeg ville ikke nølt med å bosette meg der. Vi har ikke hatt problemer med verken bråk eller kriminalitet, og det er svært lite trafikk der hvor vi har bodd også så vi har ikke merket noe til det heller. Ungene har lekt utenfor husene, i gata, i parken og lekeplassene rett ved siden av osv.
Det er faktisk flere små "oaser" i de områdene, hvor man føler at man er langt på landet, og egentlig bor man veldig sentralt og kan fint gå til byen.
Og ja, det de andre har sagt om godt kollektivtilbud. Vi har bodd der uten bil.


#15

OlleVia sa for siden:

Ja, det er jeg helt enig i. Jeg og sambo bor selv på Galgeberg, og jeg må jo innrømme at det er jo ikke akkurat superkoselig her, men på Vålerenga er det fint.
Vi bor her nå i påvente av å finne ut hva og hvor vi skal bo videre,( ja, det kan godt ta hundre år det da ) som singel og uten barn, så er verken Galgeberg eller helst Vålerenga da, det verste stedet å bo. Er kort vei til matbutikker, Sats ligger like i nærheten, busser og t-bane...Lykke til!:D


#16

Maverick sa for siden:

Veldig fint der! :hjerter: Og det sier jeg ikke bare for å være patriotisk.


#17

Obelix sa for siden:

Skulle gjerne bodd i et av de gamle småhusene på Vålerenga.

Nå kjenner jeg ikke til området personlig, men svigerinnefamilien bor på Etterstad som jo er rett i nærheten og trives der.


#18

Noba sa for siden:

Takk for svar alle sammen, hun fikk god hjelp av denne tråden her. Det ble leilighet på henne, hun fikk tilslag på 150.000 kr under takst.


#19

Tjorven sa for siden:

Gratulerer så mye til venninna. Jeg skal vinke opp til henne en dag!


#20

Kanina sa for siden:

Gratulerer til venninna di!

Angående manglende kaffebarer: hvis man går litt, er det en veldig trivelig en ved Kampen kirke. :ja:


#21

Mams sa for siden:

Eksen min har flyttet til Vålerenga (rett over veien for skolen)
Det er veldig fint der, men jeg som bor på landet synes jo ikke det er så barnevennlig der som der jeg bor da.


#22

Tjorven sa for siden:

Og så har det kommet en "ny" i Vålerenggata. Der hvor det noe håpløse bakeriet var.



#24

Kanina sa for siden:

På hvilken måte da? Bare av nysgjerrighet. Her har vi fine uteområder, parker med lekeapparater, skøytebane og akebakke, kort skolevei, kort til butikker etc. Kort til naboene. Det eneste jeg kan tenke meg som negativt, er at Strømsveien er litt traffikert av langdistansebusser for tiden. Bydelsutvalget jobber med saken, tror jeg.

#25

Tallulah sa for siden:

Jeg syns Vålerenga er ett av de mest barnevennlige stedene i Oslo. Urbant, sentralt og rolig på samme tid.


#26

Tjorven sa for siden:

Av idiotiske grunner har vi aldri testet ut dette stedet. Siden jeg er "alenemor" for tiden, så tror jeg at det er en gylden anledning. Jeg har hørt mye skryt.


#27

Tallulah sa for siden:

Ja! Gjør det. :nikker: Du kan ringe ned på forhånd og bestille. Alt er hjemmelaget, til og med ketchupen. Tips: Ikke dra dit på dager med Vålerengakamper.


#28

Jenna sa for siden:

Og en ved Kampen Bydelshus. www.lillekampen.no

hilsen eks-Kampenboer som lengter litt tilbake og håper å flytte tilbake til bydel Gamle Oslo igjen; selv med barn


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.