Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sushi for nybegynnere

#1

Tonjemor sa for siden:

I dag tenkte jeg å prøve meg på sushi. Jeg skal ikke lage selv altså. Skal på et sushi sted. Hva er bra fisk for en nybegynner? Jeg har aldri spist dette før. Anbefalinger?


#2

Maverick sa for siden:

Åh, jeg hadde jomfruturen med en sånn Bento-boks (tror jeg det het), ymse fisk i den. Laks, tunfisk, smørfisk(?), noe annet hvitt, scampiting, ris, wasabi, ingefær, soyaolje og noe kyllinggreier, faktisk. :knegg: Nammenam. Jeg ble hekta. :advarer:


#3

Salt sa for siden:

Laks og kamskjell er i allefall ganske greie nybegynnerbiter, synes jeg.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Laks, tunfisk og scampi (ikke rå)?


#5

Esme sa for siden:

Starte med noen maki-ruller også? Jeg har inntrykk av at mange synes de er lettest å spise i begynnelsen.


#6

Pingis sa for siden:

Aj. Enda godt dette ikke var en Marian Keyes-tråd.

Forøvrig ingen sushiråd. Det er jo rå fisk!


#7

Turban Smukk sa for siden:

Ikke jeg. Jeg strever fortsatt med dem, hvilket muligens skyldes at jeg debuterte med makiruller med hvalspekk i midten. Usj.


#8

Maverick sa for siden:

Sa pingvinen.


#9

Miromurr sa for siden:

Makiruller er et fint sted å begynne synes jeg. Samt laks og kamskjell. Og kjør på med wasabi og syltet ingefær dersom du synes rå fisk høres skummelt ut, det fungerte fint for meg ihvertfall.


#10

Pingis sa for siden:

:flau:


#11

Mamarazzi sa for siden:

Ikke gjør som meg da, som dyppet fingrene i misosuppa fordi jeg trodde den var til å skylle hendene i..... :knegg:

Ja, det var på restaurant - og ja, det var en forretningsmiddag...

:sparke:


#12

Kanina sa for siden:

:knegg:

Syntes du ikke "vannet" så litt vel skittent ut?


#13

Mamarazzi sa for siden:

Tja, kunne jo ha vært noen japanske urter oppi der, som var svært bra for huden... :fnis:


#14

Tallulah sa for siden:

Kamskjell syns ikke jeg er for nybegynnere. Jeg syns det smaker blærgh. Laks og maki er greit å starte med. Og kokt scampi.

Ikke spise den grønne klumpen! Den skal du blandet ut i soyasausen og dyppe bitene oppi. Bland litt og litt til ønsket smak.


#15

Tonjemor sa for siden:

Ok, resultatet ble noe som beskrevet ovenfor. Makiruller med laks, avocado og majones og et par biter med scampi. Jeg blandet ikke ut wasabi med soyasaus:o Jeg tok pittelitt wasabi direkte på fisken. Jeg brukte ikke soyasausen i det hele tatt.. Det skal jeg huske på til neste gang.
Anyway.. Det var skikkelig digg da!! Tusen takk for all hjelp!


#16

Tallulah sa for siden:

Majones?

Likte du det? Er du sushifrelst? :hyper:


#17

Tonjemor sa for siden:

Ja majones, det var kjempegodt!

Jeg er frelst!!


#18

Maverick sa for siden:

Åh, og neste gang blander du ut litt og litt wasabi i soyasausen og dynker fisken og risen i det. Knallgodt! (Og takk til ymse FP-ere for trinn-for-trinnopplæring den gangen!)


#19

Esme sa for siden:

Og pass på å dyppe fiskesiden i soyasausen, ikke risen, da blir det for mye soyasaus.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg liker å drukne ris og fisk i masse soyasaus med masse wasabi, sånn at det kjennes ut som hele hodet skal eksplodere når jeg svelger! :hyper:


#21

Maverick sa for siden:

Ikke risen? :forvirret: Soyasaus er jo godt!


#22

Tallulah sa for siden:

:secret: Esme er pyse.


#23

Esme sa for siden:

Respektløse vestlige hedning! :knegg: Det ødelegger jo den fine balansen mellom ris og fisk! Jeg blander også soyasausen sterk, men jukser egentlig i forhold til japansk kutyme hvor de snur biten opp-ned og dypper. Jeg tar av fisken og dypper den i sausen og så legger jeg den tilbake på biten før jeg spiser den. Det har jeg gjort etter tips fra en kompis, og jeg synes det er bedre faktisk. Prøv en bit og kjenn!

Kanskje det er årsak nok til å tromme inn til FP-sushi-treff? Utforske dyppeteknikker?


#24

Maverick sa for siden:

Ja! Neste uke! Jeg har vann i munnen her jeg sitter...


#25

Libra sa for siden:

Gratulerer med sushidebut. Velkommen i klubben. :)

Jeg elsker sushi, men makirullene greier jeg ikke å lære meg å like. Jeg liker ikke smaken av sjøgresset og synes det smitter over på alt som er i nærheten.

Mine favoritter er tunfisk og smørfisk. Men, så har jeg lest at man egentlig ikke bør spise smørfisk på grunn av at fettet er giftig/skadelig. Er det virkelig skadelig i så små mengder?


#26

Veronal sa for siden:

Det Esme sa. Jeg skulle akkurat til å komme med en soyasausinnføring som jeg leste en-eller-annen plass etter år med risdynking. Jeg har ikke sammenlignet risdynking med utelukkende fiskedynking, men jeg gjør det for å leke erfaren. :knegg: (Jeg snur hele kladeisen, dah.)


#27

Esme sa for siden:

Da foreslår jeg torsdag 5. februar, kl 1900 et eller annet sted. Hvor? Nam Kang i Torggata? Nodee?


#28

Esme sa for siden:

:knegg: Kontroll: Ja. :hjerter:


#29

Tallulah sa for siden:

Jada, jeg vet det egentlig. Jeg kan snu-bit-og-dypp, men jeg liker å få renset bihulene mine. I gamle dager pleide jeg å ta med datene mine på Nam kang og utsette dem for servitørene som simpelthen elsket å erte folk som ikke hadde spist sushi før (dette var på midten av nititallet og sushi var ikke så utbredt). De pleide å blande ut wasabien for dem, og tvinge dem til å dyppe og spise mens de sto der og lo. Effektiv utsilingsteknikk av gutter med lite selvironi. :knegg:

Jepp!


#30

Veronal sa for siden:

:juhu: Jeg er med!


#31

Maverick sa for siden:

Nam Kang, ja? Og denne datoen er i neste uke? :latskapen selv:


#32

Maverick sa for siden:

Åhja, kan vi være så snill og si Nam Kang? Jeg jobber sent neste uke.


#33

Heiko sa for siden:

Yes! Jeg er med på torsdag! :hyper:


#34

Esme sa for siden:

Da banker vi det. Nam Kang Torsdag (om en uke i morgen) kl 1900.

Jeg ringer og bestiller bord på fredag. Send PM før kl 10 på fredag om du vil være med. Glitterchick, aC, Veronal og Heiko er notert.


#35

Skilpadda sa for siden:

Jeg vil også! :hyper: Eller hvis BM synes det er hans tur, så kan han få førstevalget, med mindre vi greier å grave opp en barnevakt (noen som har venner eller slektninger i barnevaktpasse alder i byen?).


#36

Candy Darling sa for siden:

Åh! Åh! Det må da være min tur nå? :alenemor hele uken: :hyper:


#37

Esme sa for siden:

For sikkerhets skyld: Det går an å være med selv om man ikke har møtt noen FP-erer før altså. Det er jo en super anledning! Om man synes at vi er teite så kan man i hvert fall sitte og spise god mat. :jupp:


#38

Candy Darling sa for siden:

:( Pokker ta alle djevelens jobbmiddager.

:gaah:


#39

Maverick sa for siden:

Nei, vettuhva, Scarlett! :skuffet: Hva med å ta en dobbeldate? Jobbmiddag og FPsushiøletreff kombinert?

Åh. Går det an å drikke noe annet enn øl til sushi?


#40

Candy Darling sa for siden:

Vi starter middagen åtte. Pokker ta.


#41

Esme sa for siden:

Æsj så kjipt! Hjelper det om vi starter sushi en halv time tidligere?


#42

Heiko sa for siden:

Jeg skal i allefall drikke øl! Jeg jobber hardt med å holde nyttårsforsettet mitt. Kommer rett fra skolen og er sikkert klar for litt avveksling fra alle føleriene til sosialarbeiderdamene...


#43

Candy Darling sa for siden:

Nei, dessverre, det er møte først. Men takk for at du spør. :klem:

OK, nok om meg. :flau:


#44

Maverick sa for siden:

Ja, nå kan vi finne ut om det går an å drikke noe annet enn øl.


#45

Turban Smukk sa for siden:

Hm. Skal man ikke dyppe risen? Jeg som strever vettet av meg for nettopp å dyppe risen og ikke fisken. Jeg trodde det var riktig jeg?


#46

Dragen sa for siden:

:dulte:

Vi starter middagen 1830, så jeg rekker kanskje å ta dere igjen etterpå? Jeg oppfordrer Heiko til å ta en titt på mobilen sin innimellom fiskebitene.


#47

Tussa sa for siden:

Eg har ein skjønn sushidebut i Krakow. Eg var svært skeptisk, men det VAR jo godt! Uansett, vi drakk ein plommevin til, og det var himmelsk!


#48

Heiko sa for siden:

Heiko tar oppfordringen. :yessir:


#49

Maverick sa for siden:

Alkoholfritt, var det egentlig jeg tenkte. :knegg: Ellers har jeg hørt at champagne til sushi visstnok skal være supert.


#50

Tussa sa for siden:

Å. :rødme:


#51

Kanina sa for siden:

Åh! Jeg er med!! Jeg tenker på sushi omtrent hver dag for tiden. :nam:


#52

Maverick sa for siden:

Ja! Kanina, du fikk meg jo til å tenke på sushi i går!


#53

Esme sa for siden:

Oppsummering: Torsdag 5. februar kl 1830, Nam Kang Torggata

Esme
Glitterchick
aC
Veronal
Heiko
Skilpadda og/eller Benmurphy
Dragen kanskje etterhvert (oppfattet jeg deg riktig, Dragen?)
Kanina


#54

rajraj sa for siden:

I alle andre land jeg har spist sushi i (ikke Norge foreløpig) har det vært mengder med majones i sushibitene. Er det det som egentlig er "regelen" av en eller annen merkelig grunn? Jeg synes det høres så pinglete og amerikanisert ut.


#55

Tonjemor sa for siden:

Nå bare titter jeg innom før jeg legger meg og ser at tråden min har blitt til et treff. Funny, funny!!

Jeg slet litt med spisepinnene bare så dere er obs på det. Sånn i tilfelle jeg kommer på treff, regner med jeg er invitert siden jeg startet hele tråden her. ;)


#56

Maverick sa for siden:

Amidriel er kanskje med! :gladspøkels:


#57

Maverick sa for siden:

Alle er invitert! Kom! Kom! Jeg trenger noen andre enn meg som kløner.


#58

Ami sa for siden:

Altså, jeg blir gjerne med - men spiser ikke sushi. :skremt:


#59

Esme sa for siden:

Japanere bruker masse majones de? I hvert fall finner man masse kule majonesskåler på alle disse nettbutikkene som selger japansk matboksstash.


#60

Maverick sa for siden:

Åj, det var hun jo selv også! :hyper:

(Gådd, jeg savner deg. :knegg: Kom deg hjem! Hører du!)


#61

Esme sa for siden:

Klart du er invitert! Men helst send en PM før fredag kl 10 da, sånn at jeg kan bestille bord for omtrent hvor mange som kommer.


#62

Ami sa for siden:

Soon, baby, soon! :hyper:


#63

Katinka sa for siden:

Å du søte så lyst jeg fikk på sushi! :frelst:


#64

rajraj sa for siden:

De gjør det, ja? :gruble: På sushien også, helt sikkert. Jeg fikk det til og med i Singapore, og det er Japan godt nok for meg. Merkelig, merkelig.


#65

Maverick sa for siden:

rajraj er selvfølgelig med bare pga. skvaldring i tråden, ja?


#66

rajraj sa for siden:

rajraj spiser kun sushi i Asia. :overlegen:

og har litt vondt for å gå for tiden …




#69

Marina sa for siden:

Ååååhh, nå fikk jeg skikkelig lyst på sushi :)


#70

Kanina sa for siden:

Altså, jeg kan godt prøve å holde et lite kurs? Jeg har lært å holde pinnene litt annerledes enn hva som er vanlig her i Norge. Det gir mer bevegelighet og stabilitet.


#71

Pepper Lemon sa for siden:

Nå rakk ikke jeg komme med synspunkter før dere hadde banket treffet allerede, men tillater meg å friste med at jeg spiste sushi på Nodee i går, hvor jeg fikk sushi med andebryst og stekt foie gras med rødvinsmarinert sushiris. Slå den! Den var rågod, men neppe egnet for soyadupping. Sånn med tanke på neste treff. :blafre:


#72

Tallulah sa for siden:

Majones kan være så autentisk det bare vil, men på sushi hørtes det ekstremt kvalmt ut. Jeg tror ikke min lommebok holder til Nodee-sushi, desverre.


#73

Pepper Lemon sa for siden:

Har du smakt sånne spicy tuna-maki, eller spicy laks, for eksempel? Jeg tror det er majonesblanding som er den spicy greia, og det er veldig godt.


#74

Kanina sa for siden:

Jeg kan godt være med å stemme for Tøyen-sushi i stedet? :blafre: Lommebokvennlig og godt. (Og nærme t-banen, så sent-jobbende aC-er ikke har noe argument).

#75

Tallulah sa for siden:

Det har ikke vært majonesblanding på mine spicy tuna, det er sikkert og visst. Men jeg skal ikke knock it before I tried it. Selv om det vrenger seg i meg av tanken.

Jeg er for øvrig med på Tøyen-sushi, jeg syns Nam Kang har tapt seg de siste årene.


#76

Pepper Lemon sa for siden:

Hm. Hva har de spicy greiene du har spist vært laget av da? Nå ble jeg nysgjerrig, kanskje jeg har tatt feil?


#77

Tallulah sa for siden:

Det har liknet på sånn sweet chili saus i grunn. Men ikke smakt helt likt. Jeg har bare spist det en gang, så jeg aner ikke om min versjon var vanlig eller ikke.

jeg googlet oppskrifter og det er visst majones i de fleste.


#78

Esme sa for siden:

Men hvor mange er det plass til på Tøyen? Jeg husker ikke helt, har bare vært innom for å kjøpe.


#79

Kanina sa for siden:

Det er nok helt sikkert plass til alle sammen, men det avhenger kanskje av om man kan bestille bord eller ikke. For det blir fort fullt der. (Vi hadde kull-samling der, den gang det var Renseriet restaurant, så plass er det absolutt).

#80

Kula sa for siden:

Jeg har bare spist de ferdige Sushibrettene man får kjøpt i butikkene. Men de frister veldig til å prøve noe mer avansert.


#81

Esme sa for siden:

Da kan jeg sjekke der først på fredag og om det ikke går, så bestiller jeg på Nam Kang.


#82

Gaia sa for siden:

Treff på torsdag i neste uke? :leppe: :gressenke:


#83

Skilpadda sa for siden:

Det er sikkert ikke fullt på Samurai på Tøyen på en torsdag. Og da kan jo Benmurphy og jeg bytte på å være der også. :knegg: :bor ett minutt unna:


#84

Maverick sa for siden:

Tøyen går bra for meg, men da er det alltids en mulighet for at jeg kommer fashionably late. Intet nytt herfra, mao.


#85

Heiko sa for siden:

Jeg kan sikkert klare å ta meg frem til Tøyen, jeg tror jeg vet hvor det er. :knegg:


#86

Maverick sa for siden:

Sikker, Heiko? :knegg:


#87

Tonjemor sa for siden:

Ohhh, det frister jo bare maks! Spise sushi med andre sushifantaster!
Dessverre så tror jeg at jeg har en tapas greie med jobben denne dagen.. løper å sjekker mail

Nei, det er visst 12. februar det. Da er det mulig jeg er med såfremt det passer med mann og barn.
Jeg bryr meg egentlig ikke hvor det er så lenge det er kort vei til banen.. Følger flokken.


#88

Skilpadda sa for siden:

Det er veldig kort vei til banen. :jupp:


#89

Divine sa for siden:

Jeg har nå blitt tipset om denne tråden, og skal sjekke i heimen om det er muligheter for å være med på torsdag. Er det noen påmeldingsfrist?


#90

Tallulah sa for siden:

Kan jeg ha en åpen plass? Torsdag er sambo ofte i litt sene møter på torsdager, men er som regel hjemme mellom 18 og 20. Så kan ikke jeg se det an? Kommer han i tide kommer jeg, hvis ikke sender jeg en sms.


#91

Esme sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle ringe nå snart og høre, det er vel sjelden at det er så farlig om det er +/- 1.

De som er med er altså
Esme
Glitterchick
aC
Veronal
Heiko
Skilpadda og/eller Benmurphy
Dragen kanskje etterhvert (oppfattet jeg deg riktig, Dragen?)
Kanina
Divine?

Bestille til 9 stk?


#92

Maverick sa for siden:

Kanskje Amidriel. Mest sannsynlig Amidriel.


#93

Hobbes sa for siden:

Er det spiseplikt, eller kan man komme litt utpå bare for å hilse på FP'ere? :blafre: :På strengt budsjett:


#94

Skilpadda sa for siden:

Klart man kan komme innom, bare. :) Hverken spise- eller ølplikt.


#95

Esme sa for siden:

Det er bare å stikke innom for alle som vil! :jupp: Og som sagt så pleier det visstnok ikke å være så fullt at det er vanskelig å finne sitteplass. Vi krammer oss sammen uansett.


#96

Hobbes sa for siden:

Herlig! For da rekker jeg trening først, og så en liten "hilsepåtur" etterpå. :lykkelig:


#97

Skilpadda sa for siden:

Har du bestilt, Esme? :) Med Ami, Honeybunny og Hobbes også?


#98

Esme sa for siden:

Jeg bestilte 10 plasser jeg. Det var 6 som var bankers, Dragen, Glitter og Divine var kanskje, så det går sikkert bra. De sa på Samurai at det ordnet seg sikkert med flere plasser om det trengs også.


#99

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg antar jo det, det pleier aldri å være fullt der. Jeg gleder meg!


#100

Hobbes sa for siden:

Samurai er den som er bak Mega, ved der gamle tannlegevakten var, ja?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.