DM sa for siden:
Fungerer det med glutenfritt mel i raspeballer? Noen med erfaring og anbefalinger? Kan jeg bytte det ut med havremel, eller glutenfri mix feks?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
DM sa for siden:
Fungerer det med glutenfritt mel i raspeballer? Noen med erfaring og anbefalinger? Kan jeg bytte det ut med havremel, eller glutenfri mix feks?
Tilde sa for siden:
Har ikke prøvd selv, men min søster lager de med glutenfritt mel.
Det går helt fint det. (Mener bare hun har sagt hun må bruke mer av det glutenfrie melet, enn vanlig mel?)
Veronal sa for siden:
Vi laget glutenfrie komler en gang. Brukte en oppskrift á la dette:
1,2 kg råskrelte poteter
400 gr kokte poteter
2 ts salt
3-4 dl byggmel
4-5 ss hvetemel
... og byttet ut hvetemel med potetmel eller maizenna. Husker ikke helt.
Svigermormor m/cøliaki syntes de var gode (og konsistensen kjentes OK ut, men jeg smakte ikke på dem slev).
DM sa for siden:
Finrasper eller grovrasper en potetene? Og har det egentlig noe å si?
Carpe Diem sa for siden:
Det er vel gluten i byggmel...?
Jeg lager glutenfrie komler/komper/raspeballer av raspete, rå poteter. Klemmer ut mest mulig av væsken, tilsetter litt salt og mel til deigen henger bra sammen (ikke for mye for da blir det sprettballer...;)) Bruker Jyttemel og f eks. litt Toro fin kakemiks. Da smaker det godt, man kan ikke kjenne forskjell på disse og de med hvetemel...:ja:
Lykke til!!
Veronal sa for siden:
Jeg rasper fint - det blir mer grøtete - frigjør mer væske fra potene.
Veronal sa for siden:
Det er ikke gluten i byggmel? :gruble:
DM sa for siden:
Joda det er gluten i bygg. :ja:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.