Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rensing og smøring av ski for dummies

#1

Beathe sa for siden:

Ja, aldri hadde vel jeg trodd at jeg skulle skrive innlegg i dette underforumet, men som relativt nybakt alenemamma har jeg skjønt at jeg har arvet oppgaven som skikyndig pappa også. :)

Poden har skidag på skolen i morgen. Han har arvet et par ski som (bortsett fra forrige tirsdag) ikke har vært i bruk på noen år, og som har noen år gammel smøring på. Poden har fått beskjed om å bruke blå smøring, og det stemmer jo bra ifht etiketten på skismøringen. Så langt alt vel.
Nå har jeg skrapt vekk det jeg kan av gammel smøring, og pappa er på vei med White spirit. :o (Ja, for det trodde jo jeg at jeg hadde i hus, men det ser ut til at eksen har tatt med seg den på flyttelasset.)

Jeg har altså: smøring (3 farger til og med, men bruker den blå), skrape og sånn der kloss.
White spirit snart på vei.

Noen tips i siste liten her?


#2

Lykken sa for siden:

Jeg var også smørenovise her, før sønnen begynte på skiskole. Jeg får tips fra pappa. :o
Kanskje litt sent for dette, men jeg kjøpte Swix basecleaner og sånn papirrull du får på sporten til rensing, veldig greit å få av da. Plusset på ned Universal klister i utstyret her . Vi har foreløpig bare blå og rød smøring, det har holdt greit, en lilla er visst også nyttig. Etter rens, legg på et tynt lag blå, stryk ut og legg på litt mer og stryk det ut. Bare i festsonen (som er ca under der bindingen er, ikke altfor langt ut på hver side). Du bruker klossen til å stryke det ut.
Lykke til!


#3

Beathe sa for siden:

Takk Lykken. Basecleaner og papirrull settes på listen om White spirit og gammel fille ikke funker optimalt. Det får jeg vel vite når Poden hjem fra skitur i morgen tenker jeg ;)


#4

Maxine sa for siden:

Og neste gang kjøper du smørefrie ski.


#5

Lykken sa for siden:

Ja, altså, jeg har smurt etter været og tips fra pappa som er "smøreekspert", men enda sier han hver gang at han har glatte ski. :o
Men vi får ikke lov å ta på klister, de ber oss bare rense og smøre med blåekstra.


#6

Lykken sa for siden:

Fyfy. Det er ikke de beste skiene.


#7

Maxine sa for siden:

Guttungen er mer fornøyd med dem enn de andre faktisk.


#8

Beathe sa for siden:

Joda, det har han hatt fram til i år. Nå er det naboens gamle ski han har. Og siden det er gratis arveski får det duge. Det er tross alt ikke så ofte han går på bortoverski når vi nesten bor i slalombakken.
En annen ting, bør de ikke bruke "ikke-smørefrie" ski av en eller annen grunn når de blir litt eldre? Som for eksempel 7 1/2 år? Eller er jeg helt på tur nå?


#9

Maxine sa for siden:

Mulig, mener å ha hørt det samme selv. Vi kjøpte et par smørefrie i fjor, etterpå fikk han et par vanlige (arvet). Eneste gangen det ikke fungerer med de smørefrie er på holke. Men da fungerer lite uansett. Han går mye på ski, så han vet hva han vil den gutten.


#10

mosol sa for siden:

Hvorvidt barn "skal ha" smørefrie ski eller ikke kommer vel litt an på om de får godt smurte ski eller ikke. Fordelen med smørefrie er at de har feste på stort sett alle fører, men de glir uhyggelig tregt utfor. Fordelen med smøreski er at de glir godt, men de må også smøres godt for å ha feste (kombinert med et snev av skiteknikk).

Jeg har gått mye på ski helt fra jeg var liten. Både til og fra barneskolen om vinteren, og senere på skitrening. Jeg vet ikke om smørefrie ski eksisterte den gangen :sparke:, men jeg kan heller ikke huske at foreldrene mine engasjerte seg så veldig sterkt i smøring. Jeg fikset det tydeligvis selv, og har likevel gode skiminner :)

Jeg slår et slag for smøreski, men smørefrie til de aller minste.


#11

Beathe sa for siden:

Takker for svar!

Nå er skiene skrapt for gammel smøring og renset med White spirit. Ser ut som om det gikk veldig bra. Har gått over med blå xtra etter Lykkens anbefaling om to lag. Pappas tips var å ikke ha de inne i varmen etter at de var smurt så nå står de ute på trappa.
Da er det bare å avvente Podens tilbakemeldinger i morgen. Han er nådeløst ærlig når han er misfornøyd, så jeg vet ikke om jeg gruer eller gleder meg til det. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.