Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frysing av krydderurter.

#1

Irma sa for siden:

Ja, hvordan gjør dere det?

Har en noen store krydderurtplanter ute i kassa nå som bør høstes før frosten kommer. Leser i en av våre ørti kokebøker at de skal fryses i vann eller olje. At de bevares bedre i olje, og at man da kan skrape av det man vil ha - fordi oljen ikke blir helt hard.

Erfaringer? Kan man ikke fryse de rett ned i en pose f.eks? blond


#2

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bare hakker dem og fryser dem, jeg. Persille og dill fryser jeg i store glass, som jeg bare tar ut av frysen og med en skje skraper jeg det jeg trenger rett i maten. Det har jeg lært av mor.

Å fryse i olje har jeg ikke prøvd. Du kunne kanskje prøve å kjøre urter og smaksnøytral olje til mos og fryse i isbitbeger?


#3

Irma sa for siden:

Ja, det er på den måten du har gjort jeg tenkte at vi skulle gjøre nemlig. Har gjort det før med gressløk blant annet, men jeg tenkte kanskje det ikke var alle urter som egnet seg. Det med isbiter sto som forslag til å fryse ned urter i vann, i den boka jeg nevnte. Tror kanskje vi prøver oss på ulike metoder jeg, så finner vi ut hva vi liker best. Det med å mose urtene i olje hørtes jo smart ut!


#4

Acsa sa for siden:

Når jeg har tørket det jeg føler for av urter lager jeg urtegeléer og urtesmør (med mye urter i forhold til smør) for vinteren. Urtesmøret holder seg fin i fryseren, jeg lager en rull i matpapir, og skjærer av en bit/skive med varm kniv ved behov. F.eks når jeg skal lage hvit saus i stedet for vanlig smør, en liten klatt på en fiskefilét før den havner i ovnen osv. Smaker nesten som friske urter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.