Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når er man tilgitt?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg sa noe som ble helt feil i tråden om den gutten som døde etter å ha fjernet mandlene.

Bakgrunnen for at jeg sa det jeg sa var at det på den tiden ikke var noen i tråden som kjente ungen - det var sånn sett foreløpig ikke en så personlig tråd som det er blitt nå. Derimot var det en der som gruet seg til å legge barnet sitt i narkose om noen få dager.

Og det var der jeg bommet da. Jeg skulle liksom trøste, og ja, la meg bare summere at det ble dødsteit og innmari smakløst.

Så fikk jeg da også mitt røde bær og klar beskjed om at det går ikke an, samt anbefaling om å rydde etter meg.

Jeg ba selvsagt om unnskyldning. Jeg liker ikke å støte folk og det var ikke meningen heller. Og selvsagt ryddet jeg i tråden etter meg også og fjernet hele greia.

Men fremdeles får jeg altså sinte prikker for det som sto der opprinnelig?
Hva skal man mer gjøre når man har gjort en feil enn å beklage og rydde etter seg og lære til en annen gang?

Ikke at jeg ikke tåler noen røde prikker, det går greit. Men av interesse - når du dummer deg ut på fp, hva er forventet av opprydning etterpå?


#2

Go\jenta sa for siden:

Jeg synes du har ryddet opp tilstrekkelig, ¨så synes det er rart hvis du fortsatt blir rød-prikket.


#3

Veronal sa for siden:

Jeg har ikke fulgt med i den nevnte tråden, men jeg vet at jeg tidligere har rødprikket innlegg som vedkommende innlegger har beklaget senere i tråden. Sånn sett så er det jo mulig at de rødprikkene kommer fra folk som har begynt å lese tråden kronologisk. Det betyr for meg ikke at det forventes mer opprydning enn det som faktisk kommer senere i tråden.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg har grønnprikket deg i den samme tråden fordi du ryddet opp på en veldig fin måte. Alle kan tråkke feil, men det er slettes ikke alle som er så villig til å innrømme at man har driti seg ut og prøve å fikse opp i det. Jeg synes det står respekt av det, derfor fikk en grønn prikk av meg.

De som fremdeles gir deg røde prikker har kanskje ikke lest resten av tråden? :vetikke:


#5

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har jo slettet innlegget jeg skrev for lenge siden - jeg ble prikket fordi det hang igjen noe av det i et quote. Innlegget mitt var ikke der til å prikkes mer engang. :furter:

Jeg så det, den ble jeg faktisk veldig glad for.

Det er en fin ting på FP synes jeg - at hvis man dummer seg ut så er man ikke nødvendigvis erklært som Dum Gås eller Ond resten av forumkarriæren. :klem:


#6

Slettet bruker sa for siden:

Da er det ihvertfall avklart at den som er sint for det som ikke lenger står der i tillegg mener at jeg er en dårlig forelder.

Jaja. Jeg føler sterkt at noen mistet all injurierende kraft sånn ca der. Og takker for tilbakemeldingene her. Godt at det er lov å gjøre feil iblant hvis man gidder å droppe å gjenta det. :neie:


#7

Benzo sa for siden:

Jeg aner heller ikke hva du skrev, men du har altså ryddet opp opp og det er jo bra.
Hvis jeg kommer over, for meg, særdeles støtende eller tankeløse innlegg, holder det ikke at vedkommende sletter innlegget. Tenker mitt en stund etterpå.


#8

Kirsebær sa for siden:

La det gå. Folk leser i en quote hva du har skrevet, de syns fremdeles det var smakløst, og de sier ifra til deg om det.

Sånn er det bare. Det er helt ok.

Jeg kan gi deg en klem for å veie opp, hvis det hjelper. :kos:


#9

Blondie sa for siden:

Mener du det? Poenget her er jo at innlegget ikke var ment støtende. Det er en vesentlig forskjell, føler jeg. Et feilslått forsøk på spøk er da noe helt annet enn å være direkte ufin?


#10

Slettet bruker sa for siden:

Klart det hjelper! :vilha:

Nå har jeg fått i meg en tekopp og kjefta tilbake så nå er jeg blid igjen. Jeg er langsint, men ikke langfurta. (Var vel helst det med at det var synd på unga mine som vokser opp med mine holdninger som fikk meg til å se ut som en kaffekjele med overkoking).

Så kom jeg på at dette er det store internettet. Det er mange her som mener litt av hvert. :)


#11

Avatar sa for siden:

Helt enig. Det var slik jeg oppfattet det som ble skrevet også.

Jeg har tråkket i samme salaten en gang, men det fikk ingen konsekvenser etterpå. Annet enn at jeg følte meg dum og var lei meg over det jeg skrev.
Noen ganger kan alt bli feil på internett, man ser ikke hvordan ting blir skrevet (sagt) og da er det lett med misforståelser.

Jeg er i alle fall veldig tydelig i kroppsspråket, veldig lett å lese.
Så hadde jeg sagt noe jeg har skrevet her, så er jeg temmelig sikker på at jeg ikke hadde såret noen. :nemlig:


#12

Benzo sa for siden:

Hvis du leser innlegget mitt så ser du at jeg IKKE har lest innlegget smilefjes refererer til. Jeg svarer på et generelt grunnlag, noe hun også spør om.


#13

007 sa for siden:

Lev med det ang go on!

Jeg skjønner ikke at du orker å bruke tid på dette. Du bæsja på leggen, tørker opp etter deg og sa unnskyld, noen har ikke komt over bæsjinga ennå og sånn går no dagan. Om 100 år er allting glemt og en rød prikk er ingen kule i hjertet.

(PS: Har ikke lest den aktuelle tråden, så jeg skriver generelt.)


#14

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tror nok at hvis noen hadde påstått at kvinner som bor på krisesenter skulle vært fratatt barna sine, så ville jeg nok husket hvem som skrev det. Sånn sett er jeg med Benzo.

Men hvis noen skrev en eller annen makaber vits for eksempel så ville jeg nok heller ledd godt. Eller sagt hva jeg mente og ferdig med det. Det skjer ganske ofte her inne at noen for eksempel lærer noe i løpet av en tråd, og det ser jeg på som positivt for den det gjelder selvom jeg kan ha vært meget uenig med vedkommende i starten.

Men det var absolutt ikke meningen å være ufin i det jeg dumma meg ut på i dette eksempelet da. Hvilket jeg tror skulle kommet frem ved at jeg forsøkte å rydde etter meg. Jeg mener at det er i overkant å erklære det som at det er synd på barna mine etter den historien der.

Og for ordens skyld var det noen som grønnprikket med en god latter også da.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Joa, jeg har roet meg ned igjen nå. :)


#16

Sessa sa for siden:

Denne skriver jeg under på:) Jeg har allerede lært:)


#17

Esme sa for siden:

Jeg synes at folk kan godt lese hele tråder før de prikker eller blir sure, nettopp fordi det kan være at noe har endret seg senere. Jeg synes det er litt stuck-up generelt å bli sur over en spøk som åpenbart ikke var vondt ment.


#18

Maz sa for siden:

Hos meg kan ting sitte i en stund om jeg er veldig sjokkert, men jeg er heldigvis glemsk. Enkelte nick demrer det at de har vært ganske patetiske en gang, men jeg husker sjelden lenge. Burde kanskje som noen jeg vet om lagre prikkelistene, men DER går grensen for meg. De er ikke så viktige.

Jeg synes det er greit når noen rydder opp, men også greit når folk står for det de mener. Falske unnskyldninger er for meg det værste.


#19

Fluke sa for siden:

Jeg leste noe av det du skrev i andres sitater, og hadde innlegget ditt stått hadde det garantert fått rød prikk herfra. Jeg oppfattet at du slettet innleggene fordi de ikke passet i tråden -ikke fordi spøken var direkte smakløs, og dermed kunne jeg nok rødprikket et annet innlegg om jeg fremdeles så rødt.
På grunn av dårlig korttidsminne (eller at jeg generelt ikke er langsint) hadde jeg glemt hele greia til nå.


#20

Guava sa for siden:

Å sende rødprikker etter at en bruker har slettet innlegg og i tillegg beklaget synes jeg virker som en sur ting å gjøre.


#21

Kirsebær sa for siden:

Ja, men det finnnes jo mange sure mennesker også da, så det er vel ikke overraskende at det skjer. :knegg:


#22

Guava sa for siden:

Det har du helt rett i.


#23

Blondie sa for siden:

Det å rødprikke er jo surt i utgangspunktet, egentlig. Jeg rødprikker selv, altså, og det er jo som oftest fordi jeg blir provosert. ;)


#24

Fluke sa for siden:

Utenfor denne konkrete saken:

Jeg er enig med deg, men syns allikevel det kommer litt an på hvordan det gjøres. "Jeg beklager at du ikke tålte å høre dette" er ikke det samme som "Jeg er lei for at jeg sa noe teit".


#25

Guava sa for siden:

Det er jeg enig i, men når innlegg er slettet synes jeg likevel det blir litt sent å komme med rødprikker.


#26

Sitron sa for siden:

Det spørs på personen som har sagt noe. Enkelte har langt mer kred enn andre når det gjelder å bli tatt seriøst for min del, så enkelte hadde dermed heller ikke blitt rødprikket i etterkant av sletting og unnskyldning. Andre, derimot, er mer brødhuer som jeg gladelig prikker.


#27

Skremmern sa for siden:

Jeg har fjernet quoten nå, smilefjes, du sa raskt ifra og beklaget deg, så jeg synes det er überteit å fortsette med rødprikkingen da. Hadde du derimot gitt bæng og ikke tatt til deg noe, er jeg enig i at du fortjener det som kommer. Jeg hadde prøvd å ikke bry meg, og synes i grunn at et sorry, dette ble dumt, bør være nok.

Helt i starten av min FP-karriere lå jeg ut en tråd jeg angrer bittert på, men gjort er gjort. Jeg er mye schmartere nå.


#28

safran sa for siden:

Link? :blafre:


#29

Blondie sa for siden:

Ja, link Skremmern?

Jeg tråkket virkelig i baret som tøff og kul prøver på SG i begynnelsen av min forumkarriere. I ettertid rødmer jeg bare jeg tenker på den tiden der. De tilga meg da og jeg var jo modde der i mange år, så ting blir borte etterhvert. :knegg:


#30

Skremmern sa for siden:

Hahahaha, nei. :hehehe:


#31

bina sa for siden:

Min erfaring er at røde prikker kan strømme inn lenge etter at ting er oppklart, og da oppfatter jeg det som at folk har bestemt seg for å markere seg uansett om du retter opp, beklager, omformulerer eller hva som helst. Noen elsker å markere sin "rettferdige harme" og gjør det uansett - med andre ord, ikke noe å bry seg om.


#32

Smurfine79 sa for siden:

synst saken kan bli lagt død nå ja :nemlig:, gjort er gjort og sagt er sagt :nikker:


#33

Blondie sa for siden:

Hør på bina, dette vet hun mye om. :knegg:


#34

Kirsebær sa for siden:

Jeg er enda forelsket i bina etter at hun faktisk viste inngående kunnskap om det "å kaste hansken". :hjerter:


#35

Miss Norway sa for siden:

Enkelte på FP har laaaang hukommelse. Det er bare å heve seg over det. Gjort er gjort, og unnskyldninger skal selvsagt tas til seg straks.


#36

Misteri sa for siden:

Jeg har også bæsja skikkelig på leggen her inne, la meg flat og fikk kreditt for det. Det går over smilefjes, sier som de andre, hør på bina hun vet. :)


#37

Skremmern sa for siden:

Ja, resten kan dere ta på PM. :knegg:


#38

bina sa for siden:

Jepp, røde prikker etter kontroversielle innlegg - det er midt i mitt kompetansefelt. :)


#39

Snippa sa for siden:

Gjør man virkelig det? Hvis jeg kommer sent inn en tråd, prikker jeg etterhvert som jeg leser, dersom jeg leser kronologisk. Jeg gidder ikke lete etter det som skulle prikkes i etterkant, dersom det er en laaaaaang tråd.


#40

Java sa for siden:

Jeg synes du ryddet opp på en ordentlig måte. Siden jeg sa fra at jeg synes du skulle slette føler jeg for å si fra at det slett ikke er jeg som er langsur og rødprikker smilefjes for feilslått spøk (i tilfelle noen skulle tro det). Jeg ble ikke sur for innlegget ditt, jeg synes bare ikke det passet der det sto.


#41

Slettet bruker sa for siden:

Nei, nei det var ikke Kanne. :)
Ikke Rødprikken fra BenMurphy heller som jeg reagerte på. Å si fra om innlegget var heeeelt ok. Det passet ikke inn der i det hele tatt. Jeg dumma meg ut.

Men å sende en prikk i dag og si at det er synd på ungene mine som må vokse opp med mine holdninger til homofile (ikke korrekt sitert) og presisere at det er trist med sånne som meg syntes jeg ble litt i overkant.

Så - jeg ble kjempesur og fant ut at jeg vil til bunns i om det er jeg eller prikksender som er vrang her nå - derav denne tråden.

Nå har jeg forlengst roet meg helt ned, spist frokost osv, så nå er jeg mer en smule lattermild over eget temperament - og andres.

Det er en tå man skal være forsiktig å tråkke på tror jeg - og det er den hvor man hentyder at en annen forelder ikke er en god forelder.

Jeg har ikke noe problem med selve historien jeg fortalte sett alene heller. Men den ble utrolig dust i den tråden der. Rett og slett ufin.

Og mens jeg er igang så benytter jeg anledningen til å presisere at jeg er mindre enn vanlig homofob, i tilfelle det henger igjen et slikt inntrykk hos flere enn den sinna prikkeren. :)


#42

007 sa for siden:

:skratte: Har du sendt sint PM også?

Godt du er over det.


#43

safran sa for siden:

Jeg skjønner godt at du blir sur for sånt, Smilefjes. Og det sier mye mer om avsenderen av prikken enn om deg. Slikt innhold er lavmåls.



#45

Slettet bruker sa for siden:

Hehe - ja jeg forsøkte å rydde opp med pm først da. Men det var da svaret kom at jeg ble lynings.

Menmen - vann under broen nå. Jeg er litt lattermild over meg selv. Være så bråhissig på selveste solskinnssøndagsmorgenen da. :fnis:


#46

Skremmern sa for siden:

Jeg synes ikke du skal unnskylde deg for at du reagerer som du gjør, smilefjes. Jeg hadde også blitt sint hadde jeg fått en sånn prikk, og det er helt greit å ta på vei, for det er jo ikke prikken du hisser deg opp over, men kommentaren.


#47

rine sa for siden:

Smilefjes: Hvor mange røde har du fått i din karriere her, egentlig? Det kan umulig være så mange, du tar jo slik på vei... :humre:

Kontrollpanelet må være litt fargerikt, det mener nå jeg. :riktig:


#48

Blondie sa for siden:

Jeg hadde også blitt sint for en så usaklig prikk, ja. Jeg pleier stort sett å svelge i meg rødprikkene og innse at jeg sikkert fortjener det, men ledsaget av en slik kommentar hadde jeg nok blitt forbanna. :nemlig:


#49

polarjenta sa for siden:

¨

Jeg tror ikke det er prikken, mer kommentaren som fulgte den hun reagerer på og der st\yns jeg det virker som hun er i sin fulle rett:nemlig:


#50

Agent Scully sa for siden:

Kanskje vi burde innføre et eget Skrifte-underforum? Der folk kan bekjenne sine synder, få sin straff, og bli tilgitt?
Deinde, ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.


#51

rine sa for siden:

Ja, det var en god idè! En egen FP -gapestokk hadde kanskje også vært noe. :gruble:


#52

Sitron sa for siden:

Ja, jeg syns nemlig at prikkeavsender burde outes sporenstreks.



#54

rine sa for siden:

Og settes i gapestokken?


#55

Slettet bruker sa for siden:

Ikke så innmari mange. :konfliktsky:
Men det var ikke prikken - det var det som ble sagt om ungene mine som skal leve med mine holdninger som gjorde at jeg kokte over.

Egentlig har jeg fått færre tyttebær enn jeg har ventet - det hender da jeg slår til jeg også med litt meninger med litt fart i?

Nei, det gidder jeg ikke. :)


#56

Sitron sa for siden:

Ja, gapestokk er morsomt.


#57

007 sa for siden:

Ja, altså, jeg ler av hissige Smilefjes som lager egen tråd (uten å bli übersutrende. (Gratulerer, det er det de færreste som klarer.)) Prikkekommentaren var lavmåls og slem.


#58

Agent Scully sa for siden:

Jeg syns personen kan oute seg selv! :skriftepress:


#59

Kirsebær sa for siden:

Det var selvsagt meg.

Jeg pleier egentlig alltid å slenge "dårlig mor-kortet" når folk kommer med upassende kommentarer. Det er bare sånn jeg er. :nemlig:


#60

Mille82 sa for siden:

Hei
Jeg synes ikke du skal sparke deg selv mere i leggen - gjort er gjort og alle sier og gjør ting de ikke mener, det er menneskelig.
Jeg sier masse uten å tenke flere ganger...
Så som alt annet så blir dette bra - men noen mennesker liker å straffe folk som gjør feil mere enn nødvendig - det føles jo bedre når andre får litt pryl for feil de har gjort så føler man seg litt bedre selv liksom..(?)
Stå på jeg synes din ærlige yndskyldning og beklagelse er mere enn nok til å børste det under teppet å la det bli.

Mille:p


#61

Skremmern sa for siden:

Da synes jeg alle uskyldige skal si fra i tråden, og sånn finner vi den skyldige.


#62

polarjenta sa for siden:

Skulle vi ikke finne den skyldige? :gruble:

Jeg er iallefall uskyldig:ja:


#63

007 sa for siden:

Yndskyldining? :skremt:

:kneblet:


#64

Skremmern sa for siden:

Jeg endret den feilen i løpet av sekunder.


#65

polarjenta sa for siden:

Men jeg er så kjapp, må vite :knegg:


#66

Kirsebær sa for siden:

Jeg har jo tilstått. :nemlig:

Nå kan dere glemme det hele.



#68

Agent Scully sa for siden:

Ja! Si alle det ikke var! :hargodtid:


#69

Tangerine sa for siden:

It wasn't me. :lys:


#70

Slettet bruker sa for siden:

Nei, jeg vil ikke det. Jeg vil holde på å være hemmelighetsfull kjempelenge isteden. :elsker oppmerksomhet, helst litt barnslig oppmerksomhet. :danse:


#71

Maverick sa for siden:

Det var selvfølgelig Sitron, alt er jo hennes feil, det har vi fastslått for lenge siden. Og Skilpadda, men det er mer treningsrelatert, tror jeg. :gruble:

:ikke lest tråden:


#72

Sitron sa for siden:

Alt er min feil. Krigen i Irak og alt. :snufs:



#74

Slettet bruker sa for siden:

Asså - mulig dere ikke kjenner igjen sitrusen vår her i det jeg skal si nå.
Men sitron skriver altså noen ganger noen aldeles nydelige prikkekommentarer. Av typen man før rørt klump i halsen av. : outer: :klemmer:


#75

Sitron sa for siden:

Eh ... gjør jeg vel ikke!



#77

Sitron sa for siden:

Nehei! tramper snurt i gulvet


#78

Misteri sa for siden:

Nå tror jeg du satte Sitronen litt ut... :knegg:


#79

Maverick sa for siden:

Du er så søt når du er sint. :hjerter:


#80

Slettet bruker sa for siden:

Joda - jeg har selv sett sitron hyggelig. :datapunkt: :sladrehank: :dukker for rødprikk:


#81

Sitron sa for siden:

Jeg var sikkert full eller dopet eller noe.


#82

Slettet bruker sa for siden:

Ja, det var du definitivt. :)
Gjøkke noe det. Ble glad likavel jeg. :)


#83

Sitron sa for siden:

Godt å se at du ror deg litt inn. fremdeles snurt


#84

Slettet bruker sa for siden:

Ror som bare det jeg. :angrer veldig nå: :not:


#85

Interference sa for siden:

Outer du at sitrusen kan være snill? :dåne:
Du må nok forte deg å redigere innlegget slik at ikke illusjonen brytes for alle her inne.


#86

Sitron sa for siden:

Ja, det burde hun. :slem:


#87

rine sa for siden:

Eller kanskje du nettopp var kommet hjem fra den siste daten din?
:hjelpsom:


#88

Sitron sa for siden:

Tja, det er mulig at nypult er en formildende omstendighet.


#89

Skremmern sa for siden:

Jeg blir sånn som andre blir når de er nypulte etter en 200 grams sjokolade. : outer:


#90

rine sa for siden:

Ja, man blir iallfall ofte i bedre humør. :nemlig:


#91

Maverick sa for siden:

Noen tar seg en sigg, andre går inn på FP og kozemozeprikker.



#93

Sitron sa for siden:

Kanskje jeg burde lage en tilgivelsestråd for evt. prikker uten harskt innhold.


#94

rine sa for siden:

Ikke tvil om hva jeg ville valgt....:sukk: (På min 26 dag uten snop.....)


#95

Slettet bruker sa for siden:

Har ikke spist sukker på flere år jeg. :titter forelsket bort på drømmeprinsen: :hjerter:


#96

Joika sa for siden:

Jeg syntes du var veldig korrekt. Du la deg virkelig flat og jeg syntes det står så respekt av det at det er nok for min del.... R.E.S.P.E.C.T... lalala.. :digger:

Noe jeg kan reagerer på, som jeg har opplevd andre steder og noen få ganger her, er at folk tar med seg holdningen, "jeg liker deg ikke", til neste tråd. Fra å omtrent aldri ha hatt noen store diskusjoner med denne personen, så har man det altså hele tiden en periode.

Det går over det og. :jupp:

En annen ting.. når man formulerer seg klønete og retter opp.. men så får fortsatt ikke tråden fokus på det som er ment, fordi det tydeligvis må sies hundre ganger, og man kan IKKE gi vedkomne litt slækk på det, fordi feile er menneskelig.. det syntes jeg er slitsomt...

Hilsen en som gjør hyppinge og mange slurvefeil.


#97

Benzo sa for siden:

:spiser digg og skuler bort på gubben:


#98

Teofelia sa for siden:

Du har mot, det skal du ha. Nå er det på tide å dukke. :knegg: Gravid? :gruble:

#99

Slettet bruker sa for siden:

Forskjellen på FP og andre steder. (Jeg er asylsøker fra et forum med en langsint dame og ingen ignorerefunksjonalitet. :ler:)

Jeg siterte for drømmeprinsen det jeg skrev og ventet på anerkjennende blikk, men så ser jeg at han har dratt fram en 200 g melkesjokolade fra skuffen sin? :skuffet:


#100

Skremmern sa for siden:

:nemlig:

Har bestilt meg Where do babies come from etter ordre fra mannen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.