Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lilja 4-ever

#1

Imma sa for siden:

Ser at denne i en annen tråd at denne er en sterk film. Har lyst å se den, men dersom det handler om pedofili,incest, osv så vil jeg helst unngå det. Kna noen gi et lite referat av filmen,uten å avsløre for mye.


#2

Kate sa for siden:

Den er vond.


#3

Bergensis sa for siden:

Den handlar om menneskehandel.


#4

Najade sa for siden:

Den omhandler trafficking, og ER sterk. Men absolutt severdig.

Men siden du formulerer deg som du gjør, så vil jeg definere den som en film du ikke har lyst til å se.


#5

Imma sa for siden:

Ok. Takk.
Får tenke litt på om det er noe jeg vil "utsette" meg for.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har sett den, og den er veldig, veldig vond. Jeg tilhører dessuten dem som i større og større grad ikke lenger tåler såkalt "sterke" eller "vonde" filmer (og jeg har en del teorier om hvorfor, men det er en annen sak). Lilja-filmen tålte jeg, og jeg tror det er fordi den klarer å balansere det sterke uten altfor grafiske virkemidler som nærbilder av overgrep osv. (som er noe av det jeg ikke tåler særlig godt). De antydes, men vises ikke direkte. Vel og merke har jeg bare sett den på DVD, på ikke altfor stor skjerm. Jeg ville ha anbefalt den, men du må jo selv avgjøre om du tror det er innenfor din subjektive tålegrense. For min del satt den i meg i lang tid etterpå, men jeg er likevel glad for å ha sett den.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tåler svært lite av sånt uten å bli helt ødelagt etterpå. Denne var veldig, veldig vond, men jeg taklet det nok bedre enn forventet siden det ikke var SMÅ barn i den. Det er filmer som involverer små barn på en vond måte, jeg virkelig ikke takler. Men den var vond, det var den, og jeg fatter virkelig ikke hva som kan drive foreldre til å gi så blaffen i sine egne barn, jeg blir helt satt ut!


#8

Kate sa for siden:

Den var nesten like grusom som boken "Et glass melk, takk". :leppe:


#9

Che sa for siden:

Man hater menn etter å ha sett den.


#10

Imma sa for siden:

Da tror jeg kanskje jeg dropper å se den.
Vektskålen min har altfor mye på den siden, og jeg tror ikke det er hensiktsmessig med enda mer der, for å si det sånn.


#11

Enhjørning sa for siden:

Det er grunnen til at jeg ikke skal se denne filmen:
Den boka var ille nok.
Jeg var ikke mnneske på flre dager etter å ha lest den.


#12

Guava sa for siden:

Ut i fra det du skriver vil jeg ikke anbefale å se den filmen nå. Den er vond. Jeg så den på absolutt feil tidspunkt og det anbefaler jeg ikke.


#13

Joika sa for siden:

Den er som sexhandel og moderne slaveri vil jeg si. Fryktelig trist film, men jeg syntes ikke det var fæl annet enn at man får virkeligheten for en del mennesker gnidd inn. Noe jeg mener folk flest ikke har vondt av egentlig. Jeg fikk i allefall økt forståelse av den mer enn vonde følelser.


#14

Guava sa for siden:

Jeg tror heller ikke folk flest har vondt av filmen, men jeg ser også at det ikke er lurt i alle situasjoner i livet å gni inn mest mulig vondt via film. Er man i en sårbar situasjon og vet på forhånd at grove voldtekter ikke er noe man ønsker å se så tror jeg ikke man har godt av det heller.

#15

Mams sa for siden:

Den har jeg ikke hørt om. Handler den om det samme?

Har sett Lilja 4ever og det er en sterk film. Vond å se egentlig.


#16

Trollet sa for siden:

Ja, de to handler mye om det samme.

Begge er utrolig sterke og vonde historier.
Jeg nesten gråter bare jeg tenker på de.


#17

emm sa for siden:

Er ikke helt enig med deg her. Det er mennesker som ikke tåler å få "gnidd inn" så mye mer enn det de selv alt bærer på sine skuldre. For seg selv og samfunnet rundt er det bedre å skåne seg i slike tilfeller.


#18

Joika sa for siden:

Jeg mener folk flest burde forholde seg til virkeligheten i mye større grad enn det som gjøres i dag.. generelt sett. Greit nok, så blir man nok noe herdet på sikt (skal en del til før jeg virkelig sjokkeres nå, og det er både bra og dårlig vil jeg si), men man får også innsikt om mennesker og situasjoner man bare kan drømme om. Jeg syntes det har gitt meg et veldig nyansert bilde på veldig mye, på tross av at jeg i utgangspunktet også vil si at jeg kan kvalifisere som en som ikke burde se dette pga tideligere opplevelser, om dette er et argument. :undrer: Jeg klarer fint skille egne personlige opplevelser og det at det finnes forskjellige individer i alle kategorier og samfunnslag, helt uten vansker.

Anbefaler fortsatt filmen. Den var grusom på mange måter, men det er fortsatt en film. :nikker: Jeg ville heller sett denne en feks Broene i Madisoncounty og sånt møl.


#19

Guava sa for siden:

Mener du med det du sier der at du og dine reaksjoner er en mal på hvordan andre bør takle ting?


#20

Joika sa for siden:

En film er en veldig uskylding måte og se andre mennesker og livssituasjoner på mener jeg. Da burde man ikke se nyhetene heller såfall.
Vi snakker ikke om å reise til krigen lizzåm. ;)


#21

Imma sa for siden:

Jeg er ikke spesielt skjør (vil heller si at jeg er ganske solid ;) ), men jeg ser og opplever nok dritt i hverdagen til at jeg gidder å bruke fritiden min til å "underholdes" av enda mer dritt. For å si det slik. Og ja det er faktisk ganske ofte jeg unngår å se nyheter, av samme grunn.

Nei, jeg lukker ikke øynene for virkeligheten, jeg bare skjermer meg litt slik at jeg skal klare å leve med den.
Jeg tilbringer så mye til utenfor "the comfort zone" at den tiden jeg tilbringer der,trenger jeg for å opprettholde en viss balanse.


#22

Marge sa for siden:

Jeg tror at mange mennesker trenger en realitycheck, og jeg tror mange mennesker har fått sin dose og trenger å skjerme seg selv som Imma sier her, rett og slett for å klare å leve med vissheten om alt det jævlige som foregår i verden. Det er ikke det samme som å gå rundt med skylapper. Ikke alle tåler like godt å få andres elendighet gnidd inn, hvordan vi takler dette psykisk er svært forskjellig fra person til person. Jeg har full forstelse for at enkelte filmer/nyheter/bøker rett og slett kan bli en påkjenning for en del mennesker.


#23

Guava sa for siden:

:nemlig: Noen mennesker er også så tilstede i reality at slike filmer ikke gir noen realitycheck i det hele tatt. På dager hvor jeg har opplevd vanvittig sterke ting på jobb er det ikke grinefilmer og realitycheckfilmer jeg først setter på om kvelden. Det ville være dårlig mentalhygiene rett og slett for min del. Jeg hadde mye større "forbruk" av den typen filmer før jeg begynte i jobb.

#24

Dixie Diner sa for siden:

Folk takler filmer forskjellig. Noen griner litt der og da og ferdig med det, andre blir overhodet ikke berørt, mens andre igjen går rundt og tenker på filmen i flere dager etterpå og er helt "ødelagte".


#25

Tøtto sa for siden:

Enig med deg der. Jeg tilhører dem som går å tenker på en slik film i mange dager etterpå. Jeg blir fremdeles kvalm når jeg tenker på den filmen, og det er mange år siden jeg så den nå. Men jeg angrer ikke på at jeg så den.

Jeg tror Imma bør vente med å se denne filmen nå hvis du føler deg litt sårbar for tiden:nemlig:


#26

Nora H sa for siden:

Gripende film. Den er vond, men som Joika mener jeg at de aller fleste har godt av å se slike filmer. Det er absolutt en tankevekker.


#27

Travolta sa for siden:

:nikker: Ja, jeg ble skikkelig mannehater av å se den filmen! Jeg synes det var sterk kost, og fikk helt vondt inni meg - vurderte faktisk å forlate kinosalen underveis. Filmen er bra og lærerrik, men dersom du ikke orker grusom skjebne, voldtekt og annet drit, så vil jeg anbefale deg å la være.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.