Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaffeljern

#1

Sunniv@ sa for siden:

Hvordan rengjør man dem?
Overtok min mors gamle jern, men det var så inngrodd av fett at jeg kastet det. Synd, for det var et godt vaffeljern.
Kjøpte et nytt et, og har prøvd å være flink med å tørke av og sånt. Men det er vanskelig å få av alt fettet, og jeg er redd for at det kan være en bakteriefelle. Kan jo ikke skylles under varmt vann heller, pga elektrisiteten. Prøver å tørke av med en våt og varm klut, men føler det ikke blir helt rent. Hva gjør dere?


#2

Teofelia sa for siden:

Jeg tørker over overflaten med tørkepapir med jevne mellomrom for å fjerne smuler og rester av vaffelrøre. Utover det regner jeg med at varmen tar knekken på bakteriene i løpet av de tre–fire første vaffelplatene. :blånn:


#3

Interference sa for siden:

Tørker over med tørkepapir eller lett fuktet klut med jevne mellomrom.
Som Teo sier, varmen dreper det som måtte være av bakterier.


#4

HP sa for siden:

Jeg har skylt vaffeljernet (platene) under rennende varmt vann (etter at hun jeg deler jern med noen uker tidligere skulle være "smart" å steke den siste platen på ettervarmen). Passet på at vinkelen var slik at det ikke rant vann inn i det elektriske. Fungerte bra. Vet ikke om jeg vil anbefale noen å gjøre det da ... :cool:


#5

Tåtti sa for siden:

Jeg gjør som Teo. Eller med ujevne mellomrom kanskje. Bakterier i vaffeljernet har jeg aldri tenkt på.

#6

Skilpadda sa for siden:

Bakterier er neppe noe problem, på grunn av temperaturen. :) Harskt fett kan muligens være et problem, men skulle det lukte vondt eller se veldig ekkelt ut, kan man vel bare hive den første vaffelplaten, tenker jeg. Jeg ville ikke bekymre meg om å få vekk alt fettet.


#7

Angelique sa for siden:

:ja:

Jeg har et vaffeljern etter oldemor i støpejern som jeg bruker stort sett hele tiden fremfor det elektriske.
Det skyller jeg av mens det fremdeles er varmt, som med stekepannen.

Vaflene blir dessuten utrolig mye bedre i dette jernet enne det elektriske.


#8

Gulla sa for siden:

Jeg legger et par ark med tørkepapir inn i vaffeljernet mens det er lunkent/litt varmt. Det får ligge der til neste gang jeg bruker det.
Papiret trekker til seg fett og smuler hvertfall, så får varmen ta seg av bakteriene.


#9

Mjau sa for siden:

Oi!
Steker du de på komfyrplata da eller?
Fikk lyst til å prøve det jeg nå..:ja:


#10

Angelique sa for siden:

Ja. Barna mine spør også om ikke jeg kan bruke det gamle fremfor det nye.
Vaflene blir virkelig mye bedre.


#11

Mjau sa for siden:

Oi oi oi, nå fikk jeg veldig lyst til å prøve det...
Lurer på om det funker like bra på induksjonsovn, men kanskje det er det dere har?

Og så må jeg jo finne et gammelt vaffeljer...

Sorry, ikke meningen å kuppe tråden. Gikk inn fordi jeg har samme problem, og kaster det gamle vaffeljernet i disse dager for å skaffe nytt, og evt dobbeltjern..


#12

mkj sa for siden:

hvordan rengjør man et vaffeljern? Jo man lager så klart en vaskevaffel


#13

Lita sa for siden:

:nikker:


#14

Mjau sa for siden:

Hehe, vaskevaffel :D


#15

Sunniv@ sa for siden:

Huh... Har aldri hørt om vaskevaffel før, men det må absolutt prøves. :nikker:
Likte den siste setningen: "Det anbefales ikke å spise vaskevaffelen!!!" :fnis:


#16

Teofelia sa for siden:

Ja, det er godt de advarer. :knegg:

#17

Kanina sa for siden:

Mjau: et vaffeljern i støpejern burde funke på induksjon, på samme måte som støpejernspanner?

Men til HI: man kjøper seg et Mikkel-jern! Platene kan tas av, og dermed vaskes under springen uten fare for elektriske komponenter. Veldig praktisk hvis man har matvareallergier i familien, i alle fall. Men jeg skulle ønske det fantes et "vanlig" vaffeljern med samme prinsipp, for Mikke-mønsteret gir jo ikke helt den samme følelsen som vanlig vaffelmønster.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.