Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Del dine tapas-oppskrifter

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg er stadig på utkikk etter nye oppskrifter på tapas, småretter og annet som er godt på koldtbord, tapasbord etc. Starter denne tråden i håp om at mange tar oppfordringen og legger inn noen av mine beste oppskrifter.


#2

Røverdatter sa for siden:

Kjøttboller med chili og hvitløk

1 pk karbonadedeig
1 dl farris
4 ss brødrasp
1 ts sennepspulver
1/2 ts chilipulver, eller 1/4 dels chili delt i små biter
1 fedd hvitløk
1 egg
salt og pepper

Brødrasp, sennepspulver og krydder røres ut med farris. La det stå i noen minutter. Rør inn egg, chili og hvitløk før kjøttdeigen røres godt inn i blandingen.

Gjennomstekes på middels varme.

Tomatsaus

2 bokser hermetiske tomater - crushed
1 boks tomatpuré
2 ss olivenolje
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss sukker
1/2 dl matfløte
basillikum
oregano
salt og pepper

Alt blandes og kokes i minimum 45 min.

Gratinerte pestomarinerte champignon

8-10 store champignon delt i båter
1 glass ferdiglaget pesto (ev. lage selv av frisk basillikum, pinjekjerner og oliven)
ost til gratinering (mozarella el. lign.)

Stek soppen lett uten å gjennomsteke den. La den ligge og renne godt av seg og fjern overflødig væske. Bland pestoen og soppen godt og la det gjerne stå noen timer i blandingen. Hvis det er blir mye overflødig olje/væske - sil av. Strø ost over og gratiner i ovnen til osten er smeltet og sprø.

Små saltkokte poteter

1 kg små, vaskede delikatesse poteter
like deler grovt havsalt og vann

Kok potetene i vann/saltblandingen til de er møre. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på den varme platen i ca. 1/2 minutt. Potetene får da et litt rynkete utseende.

Spansk omelett/tortilla med chorizo

8 store egg
2 ss vann
1 ss olivenolje
2 små, kokte poteter
ca. 200 g chorizo-pølse i små biter
2 tomater delt i terninger og uten frø
1 liten løk, hakket
100 g revet parmesan
salt og pepper

Bruk en gryte som tåler å brukes i stekeovnen. Jerngryte er ypperlig. Sett på grillen i stekeovnen på høy varme.

Varm olje i gryta og stek potet, chorizo, løk og tomat lett. Krydre med salt og pepper. Rør sammen vann og egg og hell dette over blandingen i gryta. Stek på svak varme. Løft av og til på sidene av omeletten slik at egget renner ned langs sidene. Når bunnen på omeletten har "satt seg", strø over parmesan og plasser hele gryta i ovnen under grillen. Stek i 3-4 minutter eller til alt egget er stivt og osten er sprø. Avkjøl litt før hele omeletten veltes over på fat og snus rett vei. Min knekker litt, men ikke verre enn at den lar seg dandere fint på fatet.

Aïoli
2 eggeplommer
2 fedd hvitløk
noen dråper sitron
salt
ca. 3 dl nøytral matolje
ca. 1 dl god oliven olje

Knus hvitløken og bland den med egg, sitron og salt. Pisk dette godt slik at fargen begynner å endre seg. Tilsett en liten dråpe olje og pisk iherdig til all oljen er absorbert i blandingen. Gjenta dette 4-5 ganger. Tilsett så olje i en tynn stråle, pisk hele tiden. Hvis blandingen skiller seg eller blir for fast i konsistensen kan den repareres med en liten dråpe vann.

Tomat- og mozarellasalat

1 stor bit fersk mozarella skåret i tynne skiver
5-6 tomater skåret i skiver
noen blader frisk basillikum, hakket
ruccula
pinjekjerner
1 ss god oliven olje
noen sitrondråper
maldonsalt

Rens rucculaen og leggen den i på et fat. Legg tomat og mozarella lagvis over der. Bland basillikum med olje og sitron og fordel utover salaten. Strø over maldonsalt og pinjekjerner.

Asparges med spekeskinke

1 bunt store asparges
1 pk. god spekeskinke (feks. Strandaskinke)
smeltet smør

Vask aspargesene godt og knekk av den nederste delen av stilken. Dypp dem i smeltet smør og surr spekeskinken rundt. Sett det hele i ovnen 5-6 syv minutter. Ca. 200 C.


#3

Tallulah sa for siden:

Dele manchego-ost i flate trekanter og danndere på fat sammen med pata negra-skinke? :blånn:

Neida, jeg har noen oppskrifter hjemme som jeg kan legge inn senere i dag.
(Men manchego og skinke er veldig godt altså, og bør være med på et hvert tapasbord)


#4

Røverdatter sa for siden:

Ja, et fat med manchegotrekanter, serranoskinke og noe god spansk salami og oliven er obligatorisk. :nemlig:


#5

Røverdatter sa for siden:

Jeg brukte forresten parmesankyllingen din til tapas i helgen, Glitter. Men jeg måtte bruke manchego siden jeg glemte parmesanen på kanten av ostedisken. Det funka det også.


#6

emm sa for siden:

Sulten ja. :sukk:
Her er det mye som skal prøves!


#7

Tallulah sa for siden:

Parmesankylling med manchego kan jeg tenke meg funker fint, ja. Det må jeg også teste ut.


#8

DM sa for siden:

Noen med flere oppskrifter? (Gjerne uten ost.)


#9

Noba sa for siden:

Heiko laget dadler om var surret i baconstrimler og stekt i ovnen. Oppskriften står her inne et sted, jeg fant den i alle fall. En helt spesiell og veldig god kombinasjon.


#10

mkj sa for siden:

kikertsalat med chorizo

Surr finhakket løk og hvitløk, ha i chorizo i biter. Dette blandes med en boks kikerter (skylles først) og et glass med 'syltet' paprika (vet ikke om den er syltet akkurat, men sånn uten skinnet på som ligger i lake) som du skjærer i terninger. Og så tilslutt masse finhakket bladpersille.

Dette er noe av det beste jeg kan lage til mannen min.


#11

Røverdatter sa for siden:

Lun potetsalat

1 kg. små poteter kokes møre med skallet på i godt saltet vann
1-2 rødløk hakkes
1 stor kvast persille finhakkes

La potetene avkjøles litt og del dem så i passe store biter. Legg dem i serveringsbolle med rødløk og persille.

Visp sammen
2 dl olivenolje
2 ts dijonsennep
1 ts sukker
saften av 1/4 sitron

Sausen skal vispes godt sammen slik at oljen ikke skiller seg. Hell sausen over potetblandingen og bland den godt inn.


#12

Eia sa for siden:

Mojosaus til de saltbakte potetene. Oppskriften nedenfor er fra Art of Taste og ligner på den jeg har brukt, som jeg ikke finner:

Rød Mojosaus:

  • 1fd hvitløk
  • 2stk rød chili (noe chili kan byttes ut med rød paprika for mildere smak)
  • 1ts spisskummen
  • 1ts malt paprika
  • 4ss vineddik
  • 2dl olivenolje
  • salt
    Rens og finhakk hvitløk. Del chili på langs ta ut hinner og frø og finhakk (gjør ev det samme med paprika).
    Ha hvitløk, chili / paprika og spisskumfrø i en morter og mos sammen. Tilsett paprika, eddik og olje mens du moser/ rører hele tiden.
    Sausen kan også lages i en liten hurtigmikser. Støt spisskum i en morter før den tilsettes i sausen.
    Smak til med salt.
    Visp inn litt vann hvis du synes sausen er for strek eller tykk i konsistens

#13

Meta sa for siden:

Gulrotsalat. Revne guerøtter med en dressing av kokosmelk og palmesukker. :nam:


#14

mkj sa for siden:

Jeg drar opp igjen denne gamle tråden. Skulle lage mojosaus til nyttårsaften, og fant en eller annen oppskrift, men den skilte seg hele tiden. Kunne piske den sammen igjen, men to minutter senere, skilt igjen. Den smakte greit da.

Er det noen som har en oppskrift som er utprøvd og god som lages MED loffskiver, for det mener jeg nemlig ganske bestemt at det skal være.

Hadde jeg kunne spansk så skulle jeg ha googlet en oppskrift, men skjønner desverre ikke bæret.


#15

Trois sa for siden:

Her var det mye godt. Skal servere tapas på lørdag så kom gjerne med flere oppskrifter.


#16

emm sa for siden:

Fint at denne kom opp igjen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.