IOA sa for siden:
Jeg tenkte å gi oldeforeldrene et tomt barnematglass med hjemmelaget godteri sammen med den obligatoriske fotokalederen. Noen som har noen gode oppskrifter å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
IOA sa for siden:
Jeg tenkte å gi oldeforeldrene et tomt barnematglass med hjemmelaget godteri sammen med den obligatoriske fotokalederen. Noen som har noen gode oppskrifter å dele?
DM sa for siden:
Jeg synes det er godt med sjokolade, kokkosfett (kaldpresset cocosa med smak for kokossmak, eller stekevarianten som tilsvarer delfiafett uten smak), og tilsette noen få dråper med pepermynteolje (den uten kokossmak). Det lagde jeg i fjor, det var utrolig godt. Fylte slike små konfektgreier med rød, grønn og gule glanspapirgreier. (Veldig bra forklart. :fnis: Sånne miniatyrmuffinsformer til konfekt.)
Acsa sa for siden:
Ulvejenta og jeg har laget fudge, det ble sinnsvakt godt. Men det er kanskje ikke velegnet til et barnematglass, det er jo litt smulete firkanter.
Vi har også laget sherrykandiserte valnøtter, det var også veldig godt.
Si fra hvis noe av dette høres aktuelt ut, så skal jeg finne fram oppskriften.
Slettet bruker sa for siden:
1/2 kg. melis
1-2 eggehviter
4 dråper peppermynteolje (kjøpes på apoteket)
1 knivsodd tragant (kjøpes på apoteket)
Mørk kokesjokolade (70%), ca. 1 1/2 plate for en porsjon.
Kna sammen melis, eggehvite, tragant og peppermynteolje til en fast deig.
Rull ut i en pølse og skjær opp i passende konfektstykker (jeg pleier å rulle ut kuler og trykke dem litt flate).
Smelt sjokoladen i vannbad, og trekk konfektene med sjokolade. Legges på bakepapir til avkjøling (NB! Ikke la dem være for lenge i den varme sjokoladen - da smelter de). Settes til kjøling (det går fint an å sjokk-kjøle dem i fryseren).
Enjoy. De smelter på tunga, og er aldeles nyydelige.
Kaz sa for siden:
Jeg vil gjerne ha oppskrift på fudge!
DM sa for siden:
Hva er tragant?
Slettet bruker sa for siden:
Det er et pulver, utvunnet av et slags gummitre. Det brukes også i marsipan, for å gjøre den seig og lett å jobbe med.
Lille Blink sa for siden:
Denne laget jeg i sist uke og det ble knallbra...
Jeg koktet det litt for lenge så de ble litt for harde...
Mine minte om daim syntes jeg:jupp:
FLØTEKARAMELLER
3 dl kremfløte
250 gr. sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør
Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør av og til.
Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.
Hell den flytende karamellmassen i en bakepapirkledd form, og la den avkjøles til romtemperatur. Del den deretter opp i passende firkanter. Oppbevares kjølig.
Magica sa for siden:
Fudge:
Jeg har ikke prøvd denne selv, men skal lage den etterpå. Hentet fra Kamille. (det er en reklame for Eldorado)
50 g smør
450 g Sukker
3 dl fløte
1 1/2 dl melk
3 ss vann eller væske med smak
100 Mørk kokesjokolade
Ha alle ingrediensene unntatt kokesjokoladen i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. Rør av og til. La massen koke på middels varme til den kan formes til en kule i kaldt vann. Trekk kasserollen av platen og ha i sjokolade og eventuelt hakkede nøtter eller tørket frukt. Rør godt. Hell massen i en ikke for stor ildfast form som er dekket med bakepapir. Sett fudgen kjølig. Del konfekten i passe biter med en skarp kniv.
IOA sa for siden:
Tusen takk for svar alle sammen, mye godt her! Etter å ha innsett at overtidsjobbing, julegavekjøp og julekortskriving kommer til å ta mye tid nå har jeg kjøpt noen bokser rettferdig sjokolade fra Max Havelar som jeg har i reserve. Sånn i tilfelle det ikke blir noe hjemmelagd.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.