Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dokumentar om Leslie, en ung gutt fra suburbia i Malmø

#1

Tallulah sa for siden:

For noen uker siden switchet jeg innom en dokumentar på svensk TV, om en ung gutt i Malmø, som ikke liker skolen og bare vil drive med musikk. Serien gikk over tre deler og følger Leslie fra han er 13 til han er 19. Det var en utrolig sterk historie, veldig hjerteskjærende til tider, men varm og god.

Vi får innblikk i hvordan han greier å skjerpe seg når han har sterke voksenpersoner som tror på ham, hvordan noen av disse svikter, tap og seire, sorg, sinne og glede og hvordan det går med ham til slutt. Jeg har grått og ledd og blitt litt glad i den lille gutten med det såre blikket og all poesien inne i seg.

Serien ligger på STVs sider i ca 30 dager til, og jeg anbefaler alle å se den.

svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=102197&a=1355895&lid=puff_1388391


#2

Pingis sa for siden:

Jeg svitsja også innom, og forble på kanalen. Tror jeg fikk med meg de episodene som var, og hadde akkurat samme reaksjon som deg, glitter!


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg kjenner jeg får klump i halsen og blir rørt bare jeg tenker på ham, jeg. Jeg har ikke fått sett alle episodene fullstendig så jeg tenker å få sett dem i sin helhet nå en kveld.

Det skal bli deilig å se dem i ett, siden jeg syns begge de to første episodene sluttet så hjerteskjærende. Etter å ha sett andre episode så trodde jeg det var den siste, og jeg måtte ringe sambo fordi jeg var så fortvilet.


#4

Pingis sa for siden:

Etter å ha sett den andre måtte jeg søke ham opp på nett, for å finne ut hvordan det hadde gått ... Den gikk virkelig inn på meg også, altså.

Spoiler
Og jeg måtte gjemme meg bak ei pute når han skulle si hadet til mora.

#5

Tallulah sa for siden:

Jeg hylgråt.

Spoiler
Spesielt når vi fikk vite hvor lenge hun ble borte samtidig med at de to lærerne sluttet.

#6

AprilRyan sa for siden:

Takk for tipset. Nå har jeg akkurat sett dem ferdig. Veldig bra og gripende.


#7

Turban Smukk sa for siden:

Takk for tips! Den skal jeg se.


#8

Tallulah sa for siden:

Nå går den i reprise på svt2! Det er første episode, så vidt jeg kan se.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.