Jeg lager ihvertfall tomatsuppe uten melk. Bokstomater sammen med sterk grønnsaksbuljong (uten salt). Bruker stavmikser for å jevne litt men beholder noen klumper. Serverer med hakket løk, fetaost og rømme til. :)
Då vart det litt verre med ein gong ja. Eg har ikkje prøvd med havre- eller rismelk, men vil tippe havremelk er den som er greiast å bruke. Rismelk synes eg ikkje er noko særlig til matlaging.
Jeg tror jeg skal lage den mest mulig lik toro sin, sånn for ungene sin del.
Men jeg skal teste ut med havremelk en dag i uka. Blir spennende å se om det blir bra. :D
Jeg lager tomatsuppe med kraft fra skinkekoking (i hvert fall i julen). Dvs. som Mims med jevning av smør/hvetemel, tomatpuré og så skinkekokekraften før sukker, salt og pepper.
:knegg: Nei, det visste jeg ikke... er den noe god da?
Jeg skal prøve Mim sin jaffal, er spent på om den blir god nemlig. ;) Jeg er ikke så god på å lage sauser, så jeg er spent på om jeg er god på supper.. hehe..
Hehe...tullemor,det har jeg fortalt deg en gang faktisk...teflonhj....:p
Den suppen er faktisk veldig god og brukes her hjemme og på jobben da vi har en liten gutt der som har samme diett som Sander. Helgø på mariero selger den posen. Men kan og tenkes Ultra har den....står i allergiavdelingen.
Her er en annen oppskrift vi bruker mye - også melkefri:
2 bokser hermetisk tomat
1,5 buljongterning blandes med 7 dl vann
1 løk
2 ss margarin
3 ss hvetemel
1 laurbærblad
2 ss tomatpure
salt og pepper
Begynn med å smelte margarin og frese finhakket løk. Tilsett tomater, varm opp. Dryss over mel og rør inn, spe med buljong. Kok opp, tilsett laurbærblad. Småkok i 10-15 minutter. Rør om av og til. Mos med stavmikser. Smak til.
Ja nå stusset jeg, for det er denne jeg har laget, og der står det ikke noe om melk! Kan hende jeg skulle prøve med melk, for ungene her synes den ovennevnte er litt sterk.
Jeg lager også en jeg har plukket opp fra Mim. Med jevning+ buljong+ tomatpure, hvor jeg har oppi tomater på boks, løk, hvitløk, gulrot, paprika f.eks. som har surret/kokt og så kjørt i blender.
Krydrer gjerne med type 'ungarske' krydder, dvs litt spicy paprika-aktig. Får gode tilbakemeldinger på den, selv om datteren min synes den i bhg er bedre (TORO tipper jeg) Den er jo helt silkeglatt, mens den jeg lager er litt røffere i kanten (og sunnere og smaker mye mer)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.