Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mims tomatsuppe

#1

Shamu sa for siden:

Kan man lage den uten melken? Og blir det noe godt da?
Har en liten jente her som ikke tåler melk...

Blir det godt å erstatte melken med havre eller rismelk, og i så fall hvilken gir best resultat?

Oppskriften på Mims suppe:

2 ss smør
1-2 ss hvetemel
1 lite glass tomatpure

  • smelt smør og rør inn mel, ha i tomatpureen

1 l vann fra vannkokeren, ha først i litt, deretter resten 2 blokker kjøttbuljong eller 2 ss helios-buljong has i

1 ts sukker has i
1 dl matfløte eller 2 dl melk

Smak til med salt og pepper

Kok makaroni i en kjele ved siden av, og ha i. Jeg bytter gjerne ut 1/3 av vannet med kraft fra kjøttbolleboks, og har i kjøttboller.


#2

Stikka sa for siden:

Jeg lager ihvertfall tomatsuppe uten melk. Bokstomater sammen med sterk grønnsaksbuljong (uten salt). Bruker stavmikser for å jevne litt men beholder noen klumper. Serverer med hakket løk, fetaost og rømme til. :)


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Eg lager denne ofte, men bruker alltid soyafløte i den. Har tre stykker her som ikkje skal ha melk :knegg:

Og så melkefritt smør


#4

Shamu sa for siden:

Vi kan ikke ha soya heller. :(


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Då vart det litt verre med ein gong ja. Eg har ikkje prøvd med havre- eller rismelk, men vil tippe havremelk er den som er greiast å bruke. Rismelk synes eg ikkje er noko særlig til matlaging.


#6

Benzo sa for siden:

Hva med kokosmelk? Det gir såklart en litt eksotisk smak på suppa, men jeg synes det er veldig godt.


#7

Shamu sa for siden:

Jeg tror jeg skal lage den mest mulig lik toro sin, sånn for ungene sin del.
Men jeg skal teste ut med havremelk en dag i uka. Blir spennende å se om det blir bra. :D


#8

Veronal sa for siden:

Jeg lager tomatsuppe med kraft fra skinkekoking (i hvert fall i julen). Dvs. som Mims med jevning av smør/hvetemel, tomatpuré og så skinkekokekraften før sukker, salt og pepper.

Bytt ut skinkekokekraft med buljong blir nok bra.


#9

tutta sa for siden:

Havremelk er helt supert å bruke i matlaging. Har god erfaring med det:nikker:.


#10

Stikka sa for siden:

Her er en annen variant av Mim-suppen som kanskje du heller kan prøve. :)


#11

Shamu sa for siden:

Tusen takk for gode tips! :)


#12

Dragen sa for siden:

Med fare for å banne i kirka:

Du vet at Toro har melkefritt tomatsuppepulver? Stor pakke, kjøpes på helsekost.


#13

Shamu sa for siden:

:knegg: Nei, det visste jeg ikke... er den noe god da?

Jeg skal prøve Mim sin jaffal, er spent på om den blir god nemlig. ;) Jeg er ikke så god på å lage sauser, så jeg er spent på om jeg er god på supper.. hehe..


#14

Pamina sa for siden:

Havrefløte bør vel kunne fungere godt også.


#15

Cron sa for siden:

Hehe...tullemor,det har jeg fortalt deg en gang faktisk...teflonhj....:p

Den suppen er faktisk veldig god og brukes her hjemme og på jobben da vi har en liten gutt der som har samme diett som Sander. Helgø på mariero selger den posen. Men kan og tenkes Ultra har den....står i allergiavdelingen.


#16

Shamu sa for siden:

Jammen du forteller meg jo så mye at jeg glemmer jo halvparten... :knegg:
Tror jeg må på matlagingskus hos deg snart snupps. :klemme: Allergikurs.


#17

Nessie sa for siden:

Hvem av disse tomatsuppeoppskriftene er best da tro? :undrer:


#18

Che sa for siden:

Storebror likte ikke mims tomatsuppe.


#19

Nessie sa for siden:

:skeptisk:


#20

Isolde sa for siden:

Jeg kjøpte melkefri tomatsuppe på Rema her en dag.

Knorr økologisk tomatsuppe. Inneholder: Tomater 58%, stivelse, salt, sukker, vegatabilsk olje, gjær ekstrakt, løkpulver, , hvitløk, basilikum, timian, krydderi. (hva er krydderi forresten?)


#21

Penelope sa for siden:

Her er en annen oppskrift vi bruker mye - også melkefri:

2 bokser hermetisk tomat
1,5 buljongterning blandes med 7 dl vann
1 løk
2 ss margarin
3 ss hvetemel
1 laurbærblad
2 ss tomatpure
salt og pepper

Begynn med å smelte margarin og frese finhakket løk. Tilsett tomater, varm opp. Dryss over mel og rør inn, spe med buljong. Kok opp, tilsett laurbærblad. Småkok i 10-15 minutter. Rør om av og til. Mos med stavmikser. Smak til.


#22

leliane sa for siden:

Ja nå stusset jeg, for det er denne jeg har laget, og der står det ikke noe om melk! Kan hende jeg skulle prøve med melk, for ungene her synes den ovennevnte er litt sterk.


#23

Stikka sa for siden:

Ungene her likte heller ikke Mim-varianten. Så vi holder oss til bokstomat med buljong framover. Litt skarpere i smaken passer nok oss best.


#24

tutta sa for siden:

Vi :elsker: Mim sin tomatsuppe hele familien!!! :tilber:


#25

mkj sa for siden:

Jeg lager også en jeg har plukket opp fra Mim. Med jevning+ buljong+ tomatpure, hvor jeg har oppi tomater på boks, løk, hvitløk, gulrot, paprika f.eks. som har surret/kokt og så kjørt i blender.

Krydrer gjerne med type 'ungarske' krydder, dvs litt spicy paprika-aktig. Får gode tilbakemeldinger på den, selv om datteren min synes den i bhg er bedre (TORO tipper jeg) Den er jo helt silkeglatt, mens den jeg lager er litt røffere i kanten (og sunnere og smaker mye mer)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.