Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dobbel suksess

#1

Left sa for siden:

Denne kaken er usannsynlig god, og jeg ble så glad i dag da jeg endelig fant oppskriften :lykkelig:

Ingredienser:
Sukkerbrød:
4 stk. egg
120 g sukker
120 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
Mandelbunn:
150 g mandler (eller nøtter)
150 g melis
4 stk. eggehvite
Suksesskrem:
4 stk. eggeplomme
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Til sjokoladekrem:
1 pl. kokesjokolade
ca. 3 ss sterk kaffe
Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
1 dl aprikossyltetøy
1 dl melk , juice, saft eller vin til dynking
100 g marsipan til roser

Tilberedning:
Piske egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, med bakepapir i bunnen, ved 160 °C i 30-40 minutter.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak til middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryseren.
Brekk sjokoladen i biter og smelt i kaffe. Rør sjokoladeblandingen inn i 1/4 av suksesskremen til alt er jevnt.
Del sukkerbrødet i tre og dynk lett. Legg først et lag sukkerbrød på fatet og fordel et tynt lag sjokoladekrem utover (spar litt til pynt). Fordel så ca. 1/4 av den stivpiskede kremfløten over. Legg på mandelbunnen og dekk med aprikossyltetøy og fløtekrem. Legg et lag med sukkerbrød øverst.

Resten av suksesskremen smøret glatt på toppen av kaken og ned på sidene, så langt det rekker. Resten av fløtekremen has i sprøytepose og sprøytes rundt kanten. Ved å ta sjokoladekremresten i en liten plastpose og klippe en liten åpning i et hjørne, kan kaken få sjokoladedekor. En bukett marsipanroser pynter kaken til fest.


#2

Marit K sa for siden:

:lalala:

Denne har jeg ikke sett, denne har jeg ikke sett, denne har jeg ikke sett...


#3

MokkMokk sa for siden:

Ååh, denne må jeg prøve en gang. Takk for oppskrift! :nam:


#4

Left sa for siden:

Jeg skal lage den i morgen, for da raser det inn med folk her. Jeg har en annen oppskrift som er usannsynlig god også, men det forutsetter at man liker både svisker og kokos. :nam:


#5

MokkMokk sa for siden:

Åh! En sånn sviske-kokos-kake tror jeg at jeg har smakt for mange år siden, og har lett etter oppskriften uten hell. Kanskje det er den du lager? Gimme gimme! :hyper:


#6

Left sa for siden:

La den ut i egen tråd :)


#7

Ibidelma sa for siden:

den er sikkert kjempegod! Er SÅÅÅ glad for at jeg syntes oppskriften så litt for avansert ut for mitt kunnskapsnivå når det gjelder baking :lettet:


#8

MokkMokk sa for siden:

Så det nå. Hm, den så ikke slik ut, tror jeg. Kan ikke huske at det var masse krem på den, ihvertfall. Mener det var en slags marengs-greie? :gruble:


#9

Left sa for siden:

Det er marengsbunn, og jeg lager aldri med så masse krem på. Nope.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.