Left sa for siden:
Denne kaken er usannsynlig god, og jeg ble så glad i dag da jeg endelig fant oppskriften :lykkelig:
Ingredienser:
Sukkerbrød:
4 stk. egg
120 g sukker
120 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
Mandelbunn:
150 g mandler (eller nøtter)
150 g melis
4 stk. eggehvite
Suksesskrem:
4 stk. eggeplomme
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Til sjokoladekrem:
1 pl. kokesjokolade
ca. 3 ss sterk kaffe
Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
1 dl aprikossyltetøy
1 dl melk , juice, saft eller vin til dynking
100 g marsipan til roser
Tilberedning:
Piske egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, med bakepapir i bunnen, ved 160 °C i 30-40 minutter.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak til middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryseren.
Brekk sjokoladen i biter og smelt i kaffe. Rør sjokoladeblandingen inn i 1/4 av suksesskremen til alt er jevnt.
Del sukkerbrødet i tre og dynk lett. Legg først et lag sukkerbrød på fatet og fordel et tynt lag sjokoladekrem utover (spar litt til pynt). Fordel så ca. 1/4 av den stivpiskede kremfløten over. Legg på mandelbunnen og dekk med aprikossyltetøy og fløtekrem. Legg et lag med sukkerbrød øverst.
Resten av suksesskremen smøret glatt på toppen av kaken og ned på sidene, så langt det rekker. Resten av fløtekremen has i sprøytepose og sprøytes rundt kanten. Ved å ta sjokoladekremresten i en liten plastpose og klippe en liten åpning i et hjørne, kan kaken få sjokoladedekor. En bukett marsipanroser pynter kaken til fest.