Jeg er alltid uheldig med smaken på de rapsoljene jeg kjøper, enten de er billige eller dyre. Smaker faktisk rapsolje fjøs eller er de bare dårlige, de jeg kjøper? Sist kjøpte jeg en til 70,- kroner på Obs, den stinket fjøslukt da jeg åpnet den. Sånn som Udos Choice, for de som har smakt/luktet på den.
Kan noen anbefale meg en kaldpresset rapsolje uten smak?
Cotswold Farm, het den jeg kjøpte. Glassflaske. Finnes det altså en norsk som ikke smaker fjøs? Jeg må gå og se. Du har smakt den? Jeg gidder ikke kjøpe katta i sekken enda en gang.
Vi bruker den. en til steiking og en som ikke tåler varme. til eks salater og jeg synnes ikke det er noes spes smak på den i det hele tatt. Mye bedre en olivenolje og soya som smakker blæ
Jeg er veldig fornøyd med Odelia. Bruker den både til baking og steking, merker ingen rar smak. I går lagde vi pannekaker med grovt mel og Odelia rapsolje ( + litt smør), de ble veldig gode.
Jeg hadde avsmak for rapsolje i flere år, etter at jeg hadde brukt rapsolje fra helsekostbutikk i grøten til jentungen da hun var liten. Den luktet pyh.
Oj, den rømmekaken med firkløver skulle ikke være der, det var egentlig en link til en sjokoladekake med olje. Jaja. Jeg lager alt du ber meg om, vet du.
Jeg lukter selvsagt på oljen før jeg ødelegger en hel kake med den. Men jeg tror rett og slett bare jeg bruker smør heller. Godt, skikkelig meierismør.
Meny hadde et uhorvelig stort utvalg av rapsolje. Jeg stod fjetret foran hylla i sikkert 5 minutter før jeg klarte å velge. Nå husker jeg selvsagt ikke hva jeg endte opp med.
Rapsoljer blir ofte harske, men jeg har hatt god erfaring med odelia til steking. Rapsolje ville jeg aldri brukt til baking, da sverger jeg til en blanding av gode nøtteoljer (valnøtt f. eks.) og solsikkeolje.
Siden vi har endel melkeallergikere i slekta er ikke alltid smør et godt alternativ.
Du kan sikkert prøve Odelia Steking (den norske). Jeg spurte Odelia en gang i e-post hva som var forskjellen på rapsoljene deres, og om alle var kaldpresset. Dette er svaret jeg fikk:
Odelia er fin.
Jeg pleier å bruke en jeg kjøper på storcash, en grønn glassflaske, den er og veldig god.
Men jeg hadde ikke brukt rapsolje i kaker, da heller nøtteolje som glitter (?) sa.
Forresten, hvis du baker en av de kakene der så har du bare med å invitere naboen altså. :nam:
Ja, Odelia har en egen rapsolje til baking og den pleier jeg å bruke, har aldri fått noe dårlig smak av det. Men hvis du er usikker kan du jo ta halvparten smør og halvparten olje.
Hvordan går det med salget forresten? Tråden som omhandler det er visst flyttet til et sted jeg ikke har tilgang. :mumle:
Svar gjerne på pm eller prikk om du ikke vil svare i åpent forum.
Takk som spør. Jeg flyttet tråden fordi Finn-annonsen lå der, men ellers er det ikke noe hemmelig som står, hehe. Vi har på en måte solgt, og det til prisantydning, men problemet er at dama la inn budet med forbehold om at kjøpet ikke kan gjennomføres før hennes egen leilighet er solgt. Hun bør først 1,8, så vi sa det var ok kun om vi fikk prisantydning og etter å ha tenkt litt så svarte hun ja til det. Så nå er det bare å vente, hennes leilighet legges ut på fredag og hun har en måned på seg. Spennende.
Jeg bruker helst ikke slike billige oljer, de er sjelden kaldpressede. Men av og til går det jo greit, en kake er jo vanligvis ikke så altfor sunn uansett. :p
Dere som opplever at de blir harske (smaker fjøs/fisk), oppbevarer dere dem i kjøleskap? Vi har aldri opplevd det, hverken med Odelia eller andre merker. Billige og dyre.
Jeg bruker Vita hjertegod sin Raps, og den smaker/lukter ingenting :niks:
Sist kjøpte jeg en plastflaske på Rema m/raps, og den er brukt til steking og i aioli. Maten har ikke smakt noe anderledes, så den kan også være trygg :sparke:
Hehe. Nå er Finn-annonsen borte uansett så jeg kunne lagt den tilbake, men du kan jo lese oppdateringen på PK, jeg oppdaterer der også. Det var 4 stk på visning. :)
Det gjør det på noen ja. Jeg pleier ikke å ha olivenolje i kjøleskapet, men alle andre oljer står som regel der. Jeg har også nøtter i kjøleskapet, alltid.