Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser dere stilken og bladene på brokkolien?

#1

Aiza sa for siden:

Eller det grønne på purren? Jeg lurer på om min barnelærdom er rett eller om jeg kaster unødig mye mat.

Jeg spiser altså ikke stilken eller bladene på brokkolien, kun litt av stilken tar jeg med. Når det gjelder purren så spiser jeg nesten bare det hvite.


#2

Blondie sa for siden:

Ja, det gjør vi. Sjuåringen hevder også hardnakket at han har lest (!) at det er det sunneste. ( :humre: )

Men altså, ja. Jeg har alltid spist det.


#3

Angelique sa for siden:

Ikke bladene, men stilken. Etter at den er skrelt og kokt.


#4

Alfa sa for siden:

Ikkje blada, men stilken. Og alt på purren bortsett frå den 0,5 ytterste cm at det grøne.


#5

Bluen sa for siden:

Samme her. :nikker:


#6

Miromurr sa for siden:

Stilken er jo det beste på hele brokkolien. :nam:


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker oftest bare toppene på brokkolien, og bladene bruker jeg aldri.


#8

Aiza sa for siden:

Kanskje jeg skal gå tilbake til kjøkkenet og grave i søppelbøtten. :duh:


#9

Mandino sa for siden:

Stilken, men ikke bladene. På purren spiser vi så og si hele.


#10

Blondie sa for siden:

Eventuelt bare spise stilken på neste brokkoli du kjøper. :humre:


#11

trøtt sa for siden:

Jeg spiser ikke stilken og bladene på brokkoli, men jeg spiser det grønne på purra.


#12

Søster sa for siden:

Hvis jeg bare bruker broccolibukettene i en rett, skjærer jeg stilken i biter, forveller og fryser den til bruk i suppe seinere, der passer ikke alltid toppene uansett.


#13

Lita sa for siden:

Spiser stilken, men ikke bladene.
På purren spiser jeg omtrent alt....


#14

Aminta sa for siden:

Nei, verken blader eller stilk på brokkolien, dvs. hjemme skjærer jeg vekk alt. Ute tolererer jeg litt stilk da, det hender jo det er det.
Men det grønne på purren spiser jeg ja.


#15

kiddo sa for siden:

Vi også :)


#16

Balanse sa for siden:

Ah, det var lurt. Stilken er best. Hva mener dere med bladene egentlig? Tar dere av de bittesmå grønne som kikker ut på siden, altså?


#17

Tjorven sa for siden:

Stilken, ikke bladene. Vi bruker ikke det grønne på purra, men jeg vet at min bestemor alltid gjorde det.


#18

Slettet bruker sa for siden:

Det grønne på purreløken smaker mye bedre enn det hvite. Stilken på broccolien er også mye bedre enn blomstene. Vi spiser ikke bladene, men resten.


#19

Left sa for siden:

Spiser noe av stilken, men ikke bladene.
På purren skjærer jeg nok et godt stykke opp på det grønne, kanskje det meste av det grønne faktisk når jeg tenker meg om.


#20

mkj sa for siden:

jeg spiser som deg, altså kaster mye. Spiser ikke det hviteste på purren heller jeg, kutter av ca 3 cm i den enden og nesten halvparten i andre enden..

Men brokkolistilken skal være sunn - det har jeg også hørt, men jeg synes ikke den er så veldig god at det gjør noe.


#21

Inka sa for siden:

Nemlig!


#22

Skilpadda sa for siden:

Brokkolistilken er best; jeg pleier å skrelle den, og da forsvinner de små bladene også. Jeg bruker mesteparten av det grønne på purren, eller det kommer litt an på hva jeg lager. Det hende ofte at jeg bruker bare den lyseste halvparten i f.eks. en gryterett, og så de grønne senere i en suppe eller noe.


#23

Inka sa for siden:

Det grønne på purren er jo knall i salat!


#24

Cazandra sa for siden:

Legger hele brokkolien oppi vannet, tar ikke av noe eller skreller.
Purren har jeg og lært meg å bruke hele på!:jupp:


#25

Robyn sa for siden:

Jeg bruker bare toppene på broccolien. Kjøpte broccoligrateng fra Findus og var så irritert over alle stilkene i den, plukket det ut og halvparten ble jo borte. Skulle kanskje ikke gjort det da... :o


#26

Turban Smukk sa for siden:

Brokkolistilker er kjempegodt! Man kan forvelle den, som Søster skriver, eler man kan hake den opp og steke den sammen med løk og krydder og ha som tilbehør, eller i omeletter og paier, eller i pasta. For eksempel.

Det grønne på purren er jeg derimot ikke noe flink til å bruke.


#27

Sue sa for siden:

Takket være denne tråden, brukte jeg stilken på brokkolien i en lakserett i dag - i tillegg til "blomsten". :kry:

Skal jammen meg forsøke meg på det grønne på purren også. Jeg synes egentlig det grønne er bedre enn det hvite, men når man kommer til det grønne er det så masse jord og skitt, så jeg gidder som oftest ikke ta meg bryet :lat:


#28

Mirasol sa for siden:

Signerer


#29

Tertit sa for siden:

Spiser stilken på brokkolien, men ikke bladene. :)


#30

Chanett sa for siden:

Ikke spise det grønne på purren? hm. Her er så underlig.


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg spiser stilken på broccolien, ja. Det er jo det beste. Jeg skreller den, og ofte gnafser jeg den i meg mens jeg lager mat. Jeg har ingenting imot å spise det grønne på purren, men ofte hiver jeg det fordi det er masse jord og dyr der (på økopurre, iallfall)


#32

iBam sa for siden:

Jeg spiser stilken, men ikke bladene


#33

leliane sa for siden:

Ikke hele stilken, men ganske mye. Og ikke bladene. På purren bruker jeg det grønne som ser friskt ut og stopper 2-3 cm fra bunnen.


#34

jnkvbk sa for siden:

De fleste vitaminene i purre er i den grønne delen, om det skulle være viktig :) Uansett er det jo den delen som har smak.

Ellers må jo purre vaskes godt. Det er stort sett de ytterste lagene som får jord/sand i seg, så et greit triks er å snitte øvre halvdel på langs en 2-3 lag innover og skylle godt.


#35

Stikka sa for siden:

Purren må jo vaskes da, før man bruker den. Da forsvinner jo jord og skit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.