Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker man våt loff i kjøttkaker i Norge?

#1

Aiza sa for siden:

Jeg lager kjøttkaker slik jeg har lært av mamma (hun er polsk). Kjøttdeig (i Polen bruker de IKKE kjøttdeig, men rent kjøtt som kvernes ) 1 egg, salt/pepper, løk også våt loff. Loff uten skorpe, legges i vann i noen minutter, så presser man ut vannet og loffen puttes i kjøttdeigen. Før steking dyppes kjøttkakene i griljeringsmel for så å stekes i masse smør. (de sjeldne gangene jeg lager dette så synes jeg smør går greit)

Er det noen andre som lager kjøttkaker på denne måten. De blir i alle fall saftige og utrolig gode.


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg lager dem ikke med våt loff, men gjerne med brødrasp eller tørt brød.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg bruker ikke loff i kjøttkakene, det er unødvendige kalorier i min bok. :sparke:


#4

Angelique sa for siden:

Som Kasia. Bruker da grovt brød.


#5

Aiza sa for siden:

Jamen da blir de jo ikke så saftige da! Grove brødrasp. :himle:


#6

Kirsebær sa for siden:

Ny tanke. :gruble:

Prøve neste gang. :nemlig:


#7

Røverdatter sa for siden:

Brødrasp er knust kavring såvidt jeg forstår.

Mine blir knallgode, men jeg har mye annet rart i dem også da.


#8

Aiza sa for siden:

Hvis de er så gode så er det flott med oppskrift.


#9

LilleRosin sa for siden:

Jeg har av og til brød/havregryn oppbløtt i melk.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker ingen brødprodukter, og mine kjøttboller blir helt fine. Men jeg har hørt om andre som bruker loff, men ikke bløtlagt loff.


#11

Aiza sa for siden:

:danse2:Ser ut som om mine kjøttkaker er unike i Norge:danse2:

(hvis vi ser bort i fra alle utenlandske som kanskje lager det på denne måten og noe magert undersøkelsesgrunnlag. )


#12

Tammen sa for siden:

Jeg må desverre skuffe deg, har lagd kjøttkaker med våt loff før. :nemlig:
Til hverdags bruker jeg masse knust husmann knekkebrød, og tilsetter veske/fuktighet. Kjempesaftige. :nam:


#13

Tilde sa for siden:

Bruker ikke våt loff i kjøttkakene nei.


#14

Agurke sa for siden:

:juhu: Jeg bruker bløtlagt loff eller annet lyst brød når jeg lager (spanske) kjøttboller.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker ikke egg, men kavring/brødrasp og fløte, øl eller farris.


#16

Joika sa for siden:

Skal teste dette en gang.. :jupp:


#17

daffy sa for siden:

Jeg bruker litt forskjellig. Enten ikke noe brødgreier i det hele tatt, loff bløtlagt i melk, eller grovt brød bløtlagt i melk.

Tinakokken i Sverige bruker alltid bløtlagt loff i kjøttboller har jeg fått med meg.


#18

Aiza sa for siden:

Smarte, smarte damen :nikker:


#19

daffy sa for siden:

Hvilket kjøtt kverner du til kjøttkaker forresten, Aiza. Jeg har kjøpt en kjøttkvern til kjøkkenmaskinen som det hadde vært morsomt å prøve ut.


#20

Aiza sa for siden:

:tullerdu: Jeg kverner da ikke kjøtt, så polsk er jeg ikke, neida kjøttdeig her. Men fy faen så fantastisk god spagettil bolognese min onkel laget av kvernet kjøtt. Det smakte noe helt helt annet enn når jeg laget det med samme type pose. Får besøk av onkel fra Polen i morgen og da skal jeg spørre ham. Jeg lurer på det samme selv.


#21

daffy sa for siden:

He he! Husk å oppdatere tråden når du finner ut, da.


#22

Maiden sa for siden:

Dette har jeg aldrig hørt om, men det høres knallgodt ut. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.