Observatøren sa for siden:
Eller eplekake, alt ettersom hva man putter i.
200g smør
200g sukker
4 egg
1 ts vaniljesukker (Tørleffs)
1 ts bakepulver
250g hvetemel (+/-)
4-6 epler i båter eller 12-14 plommer (uten stein)
Rør smør og sukker hvitt (det holder lenge at det er en jevn røre). Tilsett egg. Bland inn vaniljesukker og bakepulver. Tilsett deretter mel litt etter litt. Rør godt sammen. Den skal være fast, men mulig å dra utover på bakepapir.
Ta halvparten av deigen i en langpanne kledt med bakepapir. Legg på epler i båter. Jeg blander både epler og plommer når jeg finner noen gode, alternativt går all annen frukt svært godt. Pass bare på at den ikke er for bløt/fuktig. Dryss over kanel. Legg resten av deigen over. Dryss 3-4 ss sukker over til slutt.
Inn i ovnen (varmluft) på ca 200 grader i 20-25 minutter.