Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kreta i april

#1

Silence sa for siden:

Jeg skal med ungene og tanten min til Kreta i siste halvdel av april.

Jeg kunne tenkt meg litt informasjon om hva jeg kan vente meg med tanke på vær, er det på kanten av turistsesongen der, om det er noe jeg må være obs på og om det er noe vi bare få med oss. Skal bo på Triton, om det sier noen noe.


#2

Silence sa for siden:

Er det ingen som har erfaringer fra Kreta?


#3

leliane sa for siden:

Jeg har vært på Kreta i mai og september. Begge deler regnes for å være i "kanten" av sesongen, men vi har vært utrolig heldige begge gangene (25-35 grader). April er kanskje noe mer ustabilt, men det kan være veldig godt og varmt da også.

Det var varmere i vannet da vi var der i september, men blomstringen var fantastisk i mai. Drar for øvrig tilbake i september i år, så vi trives veldig godt på Kreta. Familievennlig og vakkert.

Bodde ikke så langt fra Triton selv. Det ligger i et rolig og familievennlig område - ikke som "festebyen" Platanias like ved. (Har forresten bodd i Platanias også, uten å bli plaget av nattelivet i det hele tatt.)

Anbefaler en tur til Chania hvis dere ikke har veldig små barn. Det var en positiv overraskelse av en by. Den flotte stranda Elafonissi ligger noen timers kjøretur sør på øya, men er virkelig verdt et besøk, om man ikke blir veldig bilsyk eller har barn som blir det. (Svingete veier.) Samaria-ravinen er utrolig flott for de voksne/store barna. Det er en dagstur med en god vandretur i nedoverbakke, så obs hvis man har dårlige knær... :sparke:

God tur!


#4

livit sa for siden:

Vi bodde på ett av nabohotellene til Triton for noen år siden.. Det så utrolig fint ut.

Det var ihvertfall ett rolig område litt utenfor Chania by. Moro å kjøre over fjellet til Elafonissi for å oppleve greske landsbyer hvor de kunne fint lite engelsk..


#5

Kaz sa for siden:

Vi var der i slutten av april for noen år siden. Vi hadde med fleecejakke til alle, og tykke sokker, og det kom godt med. De vi reiste sammen med hadde kun pakket til "syden-tur" og endte opp med å kjøpe seg litt tykkere klær til kvelden. Men det var en veldig deilig tur, vi var masse ute, gikk lange turer, men vi badet ikke så mye. Havet (og bassenget) var kaldt.


#6

Hyacinth sa for siden:

:nemlig:

Hilsen noen som måtte snu da vi var over halvveis pga unger som spydde og spydde og spydde...


#7

Silence sa for siden:

Takk for svar! Høres ut som om hotellet er som vi tenkte, rolig og fint for barn og avslapping. Ser for meg å ta noen bøker med meg og bare slappe helt av.

Kjøretur tror jeg ikke jeg gir meg ut på uten barnestoler, og har i tillegg en frøken på 3 som kan bli bilsyk.

Når det gjelder bading, så er det en fare for at barna tåler at det ikke er så varmt. (Nordnorske unger som aldri har vært på badeferie.) :humre:


#8

leliane sa for siden:

Du kan leie helt kurrante bilstoler. :) Men bilsyka er det jo verre med.


#9

Luvi sa for siden:

Vi var på Kreta i midten av April i fjor. I forkant av reisen fikk vi beskjed om at vi kunne risikere å oppleve all slags vær mens vi var der den perioden, men vi var veldig heldige og hadde strålende vær 12 av 14 dager, men det kunne i perioder blåse veldig kraftig. Vanntemperaturene var desverre ingenting å skryte av så sjøbad ble ikke aktuelt. Vannet i bassenget på hotellet var heller ikke oppvarmet så det var iskalt, men det er sikkert litt forskjellig ut i fra hvilket hotell man bor på kan jeg tenke meg. Det kan nok lønne seg å ta med litt varmere klær i tillegg til det lette sommertøyet.

Øya er i allefall utrolig flott på den tiden, frodig og vakker. :nikker:


#10

Silence sa for siden:

Det er over ti år siden sist jeg var på ferie lenger unna enn Sverige, så jeg gleder meg. Håper litt sol vil hjelpe på frøkena's atopiske eksem, og så får vi krysse fingrene for godt vær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.