Vår oppstart med ukeshandling har gitt meg et overskudd av pærer. De er begynt å bli veldig saftige, og det liker jeg ikke. I min munn skal pærene være faste og friske. Ikke myke, søte og saftige. Og så kom jeg til å tenke på noe pæregreier som mamma laget med kokte pærer i lake? Kan jeg lage det av disse pærene? Eller skal de være faste de som kokes? (Må de hermetiseres?)
Eller finnes det noe annet jeg kan gjøre med pærene?
2 kylling- eller kalkunfileter
2 pærer
1 ss honning
1 ss eplesidereddik
Rør sammen honning og eddik. Brun filetene i smør i panne, ha på salt og pepper. Skjær pærene i biter og ha dem i panna, hell over honning- og eddikblandingen, og stek på svak varme under lokk i 10-15 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Tilbehør etter smak (jeg laget dette i kveld og hadde hvitløksglaserte gulrøtter med et dryss av fersk koriander til).
Skrell pærene, del de i to og ta ut kjernehusene. Legg de i smurt langpanne med en eller to after eight sjokolader på toppen. Husker dessverre ikke hvor lenge de skal stå i ovnen og heller ikke gradene. Men dette er nam!
Du kan sikkert bruke dem i lake, da blir de jo mykere uansett. Jeg lagde en kjempegod pæredessert for noen uker siden, sånn halvveis selvkomponert:
Skrell og del pærene i to,ta ut kjernene.
Kok pærene i lake en stund (jeg husker ikke hvor lenge, 10-15 minutter kanskje? til de ble litt sånn gjennomsiktige som hermetiserte pærer).
Lake:
Vann
Sukker
Kanelstang (1-2)
Vaniljestang
Stjerneanis
Nellikspiker
Ha i en pose frosne skogsbær ved slutten av koketiden. Avkjøl (jeg lot det stå over natten).
Pærene tar farge fra skogsbærene, så de blir røde og fine.
Server pærene med bærene og vaniljeis. Dette ble utrolig godt altså! :nam:
Hvordan lager en hvitløksglasserte gulrøtter, og hvor får en tak i fersk koriander? (Er det en urteplante? :o) Vil du si at denne retten er barnevenlig? (Jeg ser for meg at eddiksmaken kan skremme dem vekk?)
Jeg er veldig glad i Muskat sin versjon bare at jeg har rødvin i tillegg - det er hovedsakelig for fargen sin del. Serveres med vaniljeis eller mascarponeegg. :nam:
Hvitløksglaserte gulrøtter er latterlig enkelt. Dampkok gulrøttene i skiver eller biter. Når de er passe myke smelter du smør i en kasserolle, lar et par fedd presset hvitløk frese i smøret i noen sekunder (hvitløken skal ikke få farge), hiver oppi de kokte gulrøttene og rører rundt i en faderlig fart. Voilà !
Fersk koriander ligner på flatbladet persille, men er mye mer spennende på smak. Det er det beste jeg kan tenke meg av friske urter, men du kan fint lage denne retten uten koriander også.
Retten er definitivt barnevennlig - min hyperkresne fireåring elsker den, og det sier ikke lite. Eddiken blir perfekt balansert av honningen, og sausen smaker ikke eddik i det hele tatt.
Jeg så på frokost-TV tror jeg det var en oppskrift som heter "Pærer i nøttefrakk", det så ut til å være en skikkelig god dessert som jeg egentlig alltid har hatt ambisjon om å prøve.
lag verdens deiligste dessert. Skrell pærene og del på langs i fire biter. Ta ut kjærnehuset. Legg dem i ildfast form og dekk dem godt med after eight sjokolade. Sett i ovnen på høy varme i et par minutter, til sjokoladen har smeltet og pærene er lune.
Serveres med vaniljeis. Utrolig godt.