Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmasjonsgave til egne døtre/sønner

#1

Angelique sa for siden:

Ja, hva skal dere gi deres datter/sønn i konfirmasjonsgave?

Jentene mine fikk smykker, enklere med jenter syntes jeg.

Storebor skal konfirmeres nå 10.mai, og jeg hadde egentlig planlagt å gå han mansjettknapper i gull. Hadde ikke luftet det høyt for noen i familien. I dag forteller min mor at hun skal gi han mansjettknapper og slipsnål i gull.
Da er jeg like langt i grunn. Han ønsker seg veldig Ipod Touch. Men kan jeg gi det?
Han får klokke av sin far.

Kanskje et gullkjede?
Bruker ca 5000,- til hvert barn.

Håper på svar med andre alternativer.


#2

Sitron sa for siden:

Jeg fikk 10 000.


#3

Tilde sa for siden:

Eldste jenta vår fikk bunad med sølv av oss.
Følger med i denne tråden, da jeg trenger tips til gutten skal konfirmeres. (Enda en stund til.)
Har ingen ideer om hva vi skal gi til ham, så det ender vel opp med pengegave.:)

Yngste jenta får nok bunad med sølv hun også. (Hvis hun ikke nekter å ha bunad da;-)


#4

Tertit sa for siden:

Syns godt du kan gi Ipod Touch, om det er det han ønsker seg. :)
Jeg har konfitmant neste år og han må vel også få noe utenom selskap, klær, fotografering m.m. Vet ikke hvor mye det blir enda, men syns vel egentlig at 5000 var mye jeg. Vi får se.


#5

Angelique sa for siden:

Med fire barn er 5000,- i tillegg til klær, selskap,blomster etc det jeg kan strekke meg til i gave.
Han får 5000,- til sammen av sin far.
Faren og jeg spleiser på selskapet som skal holdes hjemme hos meg, og jeg skal lage all maten.Koldtbord.


#6

Sola sa for siden:

Jeg fikk bunad av min mor. Jeg er glad jeg fikk noe som jeg kan beholde. En tlf vil nok sønnen din bytte ut etterhvert, og han får sikkert nok penger til en sånn tlf uansett. Jeg ville ihvertfall kjøpt noe som varte lenge. Kanskje han ikke blir særlig glad for et smykke eller lignende akkurat der og da men etter noen år vil han sikkert sette mer pris på det. Jeg ga tydelig beskjed til min konfirmasjon at jeg ikke ønsket meg smykker og fikk kun ett armbånd, ingen smykker, og angrer som bare det på det nå.


#7

maggypop sa for siden:

Eldstejenta til mannen ble konfirmert i høst. Hun fikk bærbar PC av oss - det var det hun ønsket seg.
Jeg synes også du kan gi gutten din iPod touch, hvis det er det han ønsker seg. Det ikke være en gave som nødvendigvis skal vare resten av livet, vel?


#8

Angelique sa for siden:

Jeg er enig med deg, derfor var det enklere til jentene mine.
Jeg fik kogså bunad av mine foreldre, noe jeg er veldig glad for nå.

Ipod Touch er forresten ikke en tlf, det er en minipc.
Iphone er det samme bare tlf i tillegg.
Han er ganske datanerd, han har ADHD og liker veldig godt å pusle med pc'er og dataspill.

Tror han får det og et gullkjede muligens. Da har han et minne for livet.


#9

Fruktflua sa for siden:

Har samme "dilemma" her. Datteren min skal konfirmeres i mai, hun også, og foruten festen - som kommer på minst 20000 kr, så aner jeg ikke hva jeg skal gi henne. Har lyst til å gi henne en gullartikkel, samt litt penger, men er veldig usikker.
Det var meningen at hun skulle få bunad, men jeg ser ikke muligheten økonomisk, for den hadde kommet på godt over 25000kr.

Gull varer jo livet ut, så det er vel alltid trygt, men er allikevel i tvil.


#10

TBM sa for siden:

Jeg har tenkt på bunad til alle sammen, men samtidig vil jeg at de skal få den "fysisk" når de har blitt enda noen år eldre.

Derfor tenker jeg at kanskje noen litt større og varige ting skal gis til konfirmasjonen. Kanskje helst skikkelig turutstyr ala ryggsekk, turstøvler, fjellski, brevandringsutstyr mm - men dette kommer jo ann på om de har lyst på det...


#11

LilleT sa for siden:

Min eldste ble komfirmert i fjor. Han fikk kr. 5000,- + to billeter (til han og en venn) til et stand up show han gjerne ville på.


#12

Sola sa for siden:

Den beste presangen jeg fikk til min konfirmasjon utenom bunaden da, var en tur-ryggsekk fra mormor og morfar pluss sovepose. Så i forfjor når min kusine skulle konfirmere seg spleiset meg og min mor på en ryggsekk til henne. Hun ble kjempeglad.


#13

007 sa for siden:

Min eldste skal konfirmeres i mai og han får bunad (når han er ferdig utvokst) og 10 000 kr.


#14

Nasse sa for siden:

Mine søsken og jeg fikk klokke av mine foreldre.


#15

Angelique sa for siden:

De gavene jeg har hatt mest glede av fra min konfirmasjon er bunaden og et leksikon. Leksikonet brukes fremdeles.

Datteren til søsteren min skal konfirmeres samtidig, og hun får bunad av min søster. Jeg skal være med å spleise på den største søljen.


#16

Michelle sa for siden:

Storesøster fikk London tur (dro med sin pappa) i gave fra oss. Bunad (Med nok innlegg slik at den kan vokse med henne) fikk hun av sin mormor.


#17

Avatar sa for siden:

Datteren til mannen skal konfirmeres i år. Hun skal få 10 000.
Han (vi) hadde tenkt til å gjøre mer ut av det, men de har ikke noe særlig kontakt, så jeg tror han har bestemt seg for å la det bli med pengene. :vetikke:
Ikke lett å gjøre noe mer ut av det når man ikke får noe respons fra barnet, med tanke på hva som ville glede det ...

Jeg trodde 10 000 kr. er vanlig jeg. Men det er kanskje mye...?
Vi har 5 barn. Blir noen kroner det gitt.


#18

Filifjonka sa for siden:

Mine har ikke fått 10.000, og jeg tror slett ikke det er sånn at "alle" får så mye. Det må da finnes mange familier som ikke har råd til å gi en så stor sum til konfirmanten, i tillegg til klær og selskap.


#19

Avatar sa for siden:

Nei, alle har jo ikke råd til det. Tror mannen føler et "press" på en måte, ikke fra oss, men fra den andre siden.
Datteren hans er eldst, så dette setter jo standarden for de andre barna også ...

Jeg syns 5000 kr. i rene penger hadde holdt. :nemlig:


#20

Divine sa for siden:

Jeg tror heller ikke "alle" får det. Jeg synes virkelig ikke man skal gå og tenke at man "må" gi så og så mye.

Vår konfirmant skal få tur til Japan neste år sammen meg og mannen. Hadde ikke vi voksne hatt noen interesse av en slik tur, hadde han aldri i verden fått noe så dyrt. Men på denne måten blir det opplevelse for livet for oss alle tre.


#21

Fibi sa for siden:

Jeg fikk bunad, selskap, og to tusen av bikkja. :knegg:


#22

Nasse sa for siden:

Jeg tror heller ikke at alle får 10 000,- av foreldre/besteforeldre osv. Men de får til sammen ufattelig store summer i dag. Jeg synes det egentlig går litt over stokk og stein ... Men det er nå min mening.


#23

Anne C sa for siden:

Mine unger kommer IKKE til å få 10000 av mamma og pappa i allefall. Jeg har vurdert å begynne å spare penger til konfirmasjonene til gutta. Det er jo noen år til, men det er jo sykt dyrt.


#24

Marge sa for siden:

Jeg fikk 5000 kr tror jeg. Fikk bunad av mine besteforeldre. Samboeren min fikk dress og litt penger. Synes iPod touch er en fin gave jeg. :jupp:


#25

krystallklart sa for siden:

Da jeg konfirmerte meg fikk jeg bunad og selskap. Noe av sølvet fikk jeg og, resten hadde jeg fått tidligere i julegave og fødselsdagsgaver.

Jeg ønsker å gi bunad til alle mine barn, om gutta ikke vil ha det så får jeg finne på noe annet. Og om vi ikke får jente senere, så får vi vel ikke gi bunad til noen.


#26

trøtt sa for siden:

Jeg har konfirmant til neste år. Ho får bunad med sølv + selskap av oss. Bunaden med sølvet kommer vel på ca 40 000 tenker jeg. Hun og jeg skal også en tur til London sammen.

Jeg håper alle ungene vil ha bunad. Det er kanskje tvilsomt at guttene vil det, men jeg håper det. Hvis noen av de ikke vil ha det så vil de uansett ikke få tilsvarende sum i penger. Det fikk eldste klar beskjed om da hun hintet om at hun ikke ville ha bunad.


#27

Dronningen sa for siden:

Vi antar jentene får bunad og gutten vet jeg ikke. Ikke sikkert de skal konfirmere seg en gang. Den tid den sorg.


#28

Tjorven sa for siden:

Jeg håper inderlig at ungene mine ønsker seg bunad i konfirmasjonsgave. Jeg skal bruke en del krefter på å bearbeide dem til å ønske seg det. Det er kanskje helt meningsløst med bunad til en ikke utvokst guttekropp, men det er det egentlig til jenter også.

Jeg synes en konfirmasjonspresang skal være noe som varer. Så "smykker" er en bra ting; både til gutter og jenter. Eventuelt middagsservise eller noe sånt.


#29

LilleT sa for siden:

Tja, jeg har ikke vokst etter konfirmasjonen min utover noen centimeter i livet. Med litt ekstra legg har det ikke vært noe problem. Jeg har bunaden min og bruker den fremdeles.

Bunad er for øvrig en flott konfirmasjonsgave. Mine gutter ble påprakket bunad da de var små og nekter å ha det nå. :snurt:


#30

Filifjonka sa for siden:

Mine tre gutter har ihvertfall vokst 15 cm like etter konfirmasjonen, dressen de brukte i mai var for liten til jul. Bunader har kanskje litt mer utvidelsesmuligheter, men jeg ville ikke kjøpt i størrelse guttekonfirmant. (Nå ville jeg ikke kjøpt bunad til dem uansett, da). :) Jenter er vel stort sett mer utvokst på den alderen.


#31

Tjorven sa for siden:

Jeg er nå 15 cm høyere og veier nesten dobbelt så mye som da jeg ble konfirmert, så jeg passer IKKE inn i bunaden min. Men det er altså mulig, bra.

Etter at jeg skrev det forrige innlegget så kom jeg på at snuppa fikk alt bunadssølvet til Finnmarksbunaden i dåpsgave, så nå er jeg helt sikker på at det blir bunad i konfirmasjonspresang. Jeg tror ikke at hun får noe valg en gang.


#32

Dronningen sa for siden:

Bunader må man regne med må legges ut eller inn gjennom et liv. Har gjort det 2-3 gang allerede. Jeg skal ikke ha en flott bunad i skapet til "jeg går i den". Den skal kunne brukes uansett.

Jeg tror forøvrig jeg nesten vil tvangsgi bunad i gave om de konfirmeres. De får ikke "samme sum" om de ikke vil ha bunad, liksom. Gutten vil antagelig få noe annet "varig". Har ikke helt tenkt på den biten. Men for meg er bunad i seg selv viktig, og ikke hva den koster.

Eldste fikk lillesølja, øredobber og mansjettknapper i bursdagsgave i år forresten, så det går jo den veien. Det var forøvrig fordi vi har en barnebunad i familien som hun nå kan bruke for første gang, men styres nok i den retningen uansett.


#33

Jessica sa for siden:

Jeg har konfirmant 10. mai. Han skal få kr. 5000,- etterhvert. Har nok ikke de pengene til dagen hans dessverre.

Søsteren ble konfirmert for 1,5 år siden. Hun fikk en sykkel til 5000,- kr.


#34

Bokormen sa for siden:

Jeg kommer til å spandere bunad på dem begge om de vil ha, men om det blir til konfirmasjonen aner jeg ikke. :) Som regel vokser vel gutta litt lenger enn jentene?


#35

Dronningen sa for siden:

Tenker vel litt sån vi også.
Kommer forøvrig til å være særdeles positiv om de ikke vil konfirmere seg også. :nemlig:


#36

Tertit sa for siden:

Enig med Nasse. Tror vi er litt redde for at våre barn skal skille seg ut i den forstand at de får mindre enn flertallet. Har inntrykk av at mange foreldre gir mer enn de streng tatt har råd til. Har snakka med mange foreldre om hva som blir gitt til konfirmasjonen. Det går da stadig igjen at de føler de må gi så og så mye fordi "alle" får det. Vanskelig å bryte den sirkelen og ikke vet jeg om jeg kommer til å ha "guts" til å gjøre det...


#37

IOA sa for siden:

Jeg fikk selskapet, en bunadssølje og 5000 kr av foreldrene mine da jeg konfirmerte meg. Vi er heldige og har en bunad som min mormor fikk sydd til sin konfirmasjon, som hennes tre døtre og fire datterdøtre har brukt i sine konfirmasjoner. Bunad fikk jeg da jeg var 17-18 tror jeg, og så godt som utvokst. Jeg har tenkt å gjøre det samme med Snuppa, og håper mormors bunad fremdeles er i grei stand til da. Den har vært MYE brukt!

Brødrene mine har fått penger så vidt jeg husker. De er 19 og 16, så det er ikke så lenge siden de konfirmerte seg. Men jeg husker ikke hvor mye. Søstra mi fikk det samme som meg.


#38

jane sa for siden:

Sønnen min fikk 5000 kr, pluss penklær og selskap.


#39

Maxine sa for siden:

Jeg fikk bunad til min konfirmasjon, den var såpass at den kunne syes ut en del. Den har blitt sydd ut mer enn max, og må nå syes inn igjen :knegg:

Jeg sparer til ungene på egen konto, som de skal få til konfirmasjonen. Det samme gjør mine foreldre.


#40

Chanett sa for siden:

Min bunad som jeg fikk til konfirmasjonen passer fortsatt. Jeg tror ikke at jeg er unik. Alle venninnene mine fikk også bunad og de passer også den fortsatt.

Jentene får bunad til konfirmasjonen og 5000 i 25 årsgave, gutten 5000 til konfirmasjonen og bunad i 25 årsgave. Det er i alle fall planen, men så har min mor begynt å snakke om at de vil gi bunad, så kanskje vi må tenke på ny. Men vi bør jo begynne å tenke. Bare to år til eldste konfirmeres. :nikker:


#41

Obelix sa for siden:

Jeg synes 5000,- er mer enn nok.
I tillegg kommer utgifter til selskap og klær.

Den fineste konfirmasjonsgaven jeg fikk var min mormors diamantøredobber og min første smokk som var blitt sølvforgylt.

Jeg skjønner heller ikke hvorfor man på død og liv må gi så mye i konfirmasjonsgave.
Mine nevøer og nieser har fått 15.-20.000,- av sine foreldre og ellers mye penger. Det selskapet har gått i er å telle hvor mye penger man har fått.


#42

Skremmern sa for siden:

Jeg aner ikke hva mine skal få når den tid kommer. Ikke bunad, hvert fall. Hvis de ønsker seg noe spesielt håper jeg vi kan opfylle det, hvis ikke får de en pengesum.


#43

007 sa for siden:

Jeg er en av dem som i manges øyne skal gi mye til barna mine (bunad+10 000,-), og jeg synes faktisk ikke det er så mye.
Noen velger å spare til barna og gi dem disse pengene når barna blir voksen, vi har valgt å gi en litt stor kunfirmasjonsgave, hjelp til kjøp av moped til 16-års dagen (5000,-), pengegave til 18-års dagen (5000,-) og hjelp til hvitevarer o.l ved etablering. Summen av dette blir nok ganske lik andres sparesum.


#44

Angelique sa for siden:

Enig 007.

Mine får maks 5000,- i gave til konfirmasjonen. Altså de tre eldste, men der er pappaen og jeg skilt. De får like mye av sin far, så summa summarun får de jo 10.000,- til konfirmsjonen i tillegg til alt det andre, klær etc.

Jentene fikk moped av oss i 16 årsgave og det får storebror også om han ønsker seg det. Ellers lik pengesum.
Mopedene jentene har fått har kostet rundt 10.000,-


#45

Nasse sa for siden:

Min eldste skal konfirmeres vår 2010. Han er 2årskonfirmant, dvs han tar undervisningen over 2 år i stedet for 1 år. Lettere å kombinere med andre fritidssysler. Det var det han ville, så det så. Vi har ikke snakket om hva vi skal gi han. Han får selskapet og kanskje et tilskudd til et kamera han ønsker seg, eller klokke, hva vet jeg. Kanskje en ny mobil. Den tid den sorg. Han får IKKE 10 000,- kroner av oss. Det er sikkert. Det har ikke vi råd til. Vi sparer til han og hans to søsken ja, men det er ikke mye hver måned. Summen blir strukket over flere år, og skal brukes til noe annet enn moped.


#46

007 sa for siden:

Vi gjør det vel forskjellig alle mann, både etter økonomi, tradisjon, behov og ønsker. Vi har råd til 10 000,- så for oss er det helt naturlig å gi ham så "mye". Alle konfirmasjonspengene skal inn på sperret konto og det han vil kjøpe seg for pengene (PC, kamera) må godkjennes av oss.

#47

Travolta sa for siden:

Jeg synes folk her er skikkelig rause, jeg. F.eks kr. 10.000 OG bunad, og sikkert også selskap (som ikke koster lite), ny dress, fotograf etc. Lurer på om ikke ungdommen i dag er enda mer bortskjemt enn da jeg var på samme alder?


#48

Travolta sa for siden:

Jeg fikk forresten bunad (kjøpt brukt) og litt sølv til, samt naturligvis selskap av mine foreldre. Den dag i dag synes jeg det holder.

Noe annet jeg lurer på er hva skilte foreldre gjør? Blir dere enig om samlet gavesum, eller får konfirmanten "full pakke" fra begge foreldre?


#49

007 sa for siden:

Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for andre, men jeg tror ikke at min sønn (som får 10 000,- og et selskap i mai, bunad om ca 8-10 år) blir bortskjemt fordi om han blir feiret på konfirmasjonsdagen (det skulle vel bare mangle?), har penger i banken (på sperret konto) og får et festplagg når han blir utvokst. Men for all del - det finnes bortskjemt ungdom, uten at jeg tror at det er størrelsen på konfirmasjonsgaven som skjemmer dem bort.

#50

Anne C sa for siden:

Gutta vil ha en god sum penger på sperret konto innen de er konfirmanter. Vi har ikke bestemt oss for hvordan de skal få den summen. Som konfirmasjonsgave, moped eller 18 års gave. Eller dele det opp. Pr i dag har de vel henholdsvis 10000 og 15000 på konto og de er 3 og 6 år. Så vi får se hvordan vi gjør det når tiden kommer. Det bør vel stå rundt 30000 der pr unge når de konformeres. Men de skal IKKE få hele den summen da.

Selv fikk jeg masse smykker, sølvskjeer og arvet bunad med sølv. Ikke mye penger. Fikk stereoanlegg av mamma og pappa som jeg ønsket meg.


#51

Travolta sa for siden:

Jeg mente det ikke så bombastisk som det kanskje virket altså, 007. Jeg leste tråden raskt, og fikk bare inntrykk av at mange får veldig mye i konfirmasjonsgave. Men alle gjør jo forskjellig, og sum sumarum blir det sikkert i mange tilfeller likt.


#52

IOA sa for siden:

Nå kom jeg på at brødrene mine har fått hver sin kniv. De får også bunad hvis de vil, når de blir eldre.


#53

trøtt sa for siden:

Da jeg ble konfirmert fikk jeg 3000 totalt av alle (mener det var 3000). Av pappa og kjerringa fikk jeg en ring og øredobber i gull, av mamma husker jeg faktisk ikke. Vet ikke om jeg fikk noe annet enn selskapet. Av bestemora mi fikk jeg bunad med sølv + 2000 kr. Jeg var nok den som fikk minst av alle mine venner.


#54

Anne C sa for siden:

Jeg fikk 3330 kr tilsammen :nikker:. Pluss smykker og masse fint. Men jeg konfirmerte meg i 1985 eller når det var.


#55

Anne sa for siden:

Vi hadde konfirmant for få år siden, hun fikk 10.000 i kontanter i tillegg til svær fest med 60 gjester til middag på et av byens hoteller. :)


#56

Nasse sa for siden:

Jeg konfirmerte meg i 1984, og jeg fikk til sammen kr. 1200,-. Jeg derimot en god del smykker. Jeg var kjempefornøyd jeg. Mens klassekameratene mine syntes at jeg hadde fått utrolig lite. Jaja...


#57

Honda sa for siden:

Når jeg ble konfirmlert i 97 så fikk jeg en titanklokke av mamma og pappa og tur til kreta For første gang. Vi har bestandig hatt dårlig råd og feriene er blitt tilbringt hjemme i Finnmark. Ellers fikk jeg en tur kniv,et smykke og et armband. og uten om Kretaturen og klokka så er jeg mest glad i kniven. Sykket er blitt brukt en del men er så utrolig glad at jeg ikke fikk smykker hos alle sammen:)
Jeg hadde ikke bunad for at vi fikk ikke sydd finnmarksbunaden til meg før konfirmasjonen ,for det var ingen som sydde sånt her. og fikk ingen nordpå til å sy den for oss.og ingen ville sy kystdrakt i blå barnefarge i voksen størrelse. Teiet folk grrr


#58

Divine sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er vanlig, men jeg og mannen min har ikke diskutert gave med konfirmantens far. Siden det er to husholdninger, mener jeg at det får være opp til hver enkelt forelder å bestemme. Men hadde det vært snakk om å gi bunad eller noe slikt, så måtte man jo ha blitt enig om den skulle være gave fra begge eller bare én av foreldrene.


#59

Angelique sa for siden:

Ja, her er det ikke "full pakke"
Vi snakker sammen, arrangerer selskapet sammen, deler på utgiftene og gir like stor gave.
Den gaven storebror får av oss til sammen er hva hans kamerater med gifte foreldre får av sine.


#60

emm sa for siden:

Dette får vi ta når den tid kommer. Vi sparer til jentene alt nå, men de pengene skal de på ingen måte disponere eller få vite om, de posjonerer vi ut når de flytter; utdannelse, hjelp til leilighet o.l.
Selv fikk jeg på langt nær flere tusen i konfirmasjonsgave, uten at det skal sette noen standard for hvordan vi løser det.


#61

Avatar sa for siden:

På mannens datter blir det "full pakke". :nemlig:
Bunad + + + fra moren, og 10 000 herfra.
Vi hadde aldri gitt bunad OG 10 000 kr. til vårt felles barn ...


#62

Hyacinth sa for siden:

Jeg trodde egentlig ikke det var vanlig med konfirmasjons- og dåpsgaver og sånt fra egne foreldre, som jo holder selskap.

Jeg fikk bunad av mine foreldre. Moren min sydde og monterte den selv, og sølvet var ikke inkludert. Men det var en fin gave som jeg nok setter mer pris på i dag enn den gang, selv om jeg jo hadde lyst på bunad.


#63

Dronningen sa for siden:

Vi kommer nok til å bruke noe av det vi sparer til dem på dette. For oss er ikke sparingen vi gjør til dem noe i sin helhet skal få når de flytter hjemmefra, men noe som kan gis på ulike tidspunkt. Kan også brukes på sertifikat, f.eks. Mine foreldre har forøvrig ganske god råd, da de bl.a. vant i Lotto i fjor, og har allerede satt inn noe til hvert av barnebarna. Så vi vet at midlene allerede er der sånn sett, samt at vi sparer en sum til dem hver hver måned. Vi ville ikke ha økonomi til å ordne alt på en gang + gave, om det ikke var planlagt på forhånd. Vi er dessuten en liten familie, og selskap involverer nok litt dugnad for å få ting på plass.


#64

mari1974 sa for siden:

Vi har konfirmant i mai og han kommer til å få 5000,- av oss og 5000,- av av sin mor og stefar.


#65

Mams sa for siden:

Eldstegutten min skal konfirmeres til våren.
Vi deler utgiftene til festen, som skal holdes her jeg bor og jeg lager maten.
Ligger an til at han får 10 000 av meg og brødrene sine, hva faren skal gi vet jeg ikke.

Mange synes å gi 10 000 er uhorvelig mye, men det er mange av de med den mening som vil gi bunad, som koster MYE mer.


#66

Blomst sa for siden:

Hadde jeg sagt hva niesen min fikk av min bror og kona, tror jeg dere hadde svimet av, det gjorde nesten jeg.

Jeg synes selskap, smykke og 5000, er en utrolig flott gave jeg, for ikke å snakke om bunad da, det må jo være knall å få i gave.


#67

Chanett sa for siden:

Ti tusen kroner kan man ikke ikle seg resten av livet. Det kan man med en bunad. En vesentlig forskjell, synes jeg.


#68

Mams sa for siden:

Jeg er enig i det (nå er det mange som ikke kan bruke bunaden hele livet heller da, men det er en annen sak)
Men for de pengene kan man faktisk kjøpe noe man kan ha glede av hele livet.

Jeg fikk ikke bunad (ville ikke ha) av mamma og pappa, men fikk en 3 ukers språkreise tur. Har ikke noe håndfast å ta på meg i ettertid, men har minner fra 3 uker som jeg drar meg meg resten av livet (i allefall helt til hukommelsen svikter)


#69

Zip sa for siden:

Lenge til her enda. Men alle kjem til å få bunad, storebror og. Storebror sin heng allerede klar i skapet med sølv og alt. Mannen fekk den til sin konfirmasjon, men fekk ny til bryllaupet vårt av bestemoren sin så den gamle blir storebror sin. :)
Eg fekk bunad og stereoanlegg så mulig det blir bunad pluss ein ting i tillegg.


#70

nikki sa for siden:

Hadde konfirmant i forfjor.Han fikk 7500,-+ ny motocross+utstyr.Han har dette som sin store hobby og er veldig aktiv.
Syns det holder i massevis.
Han sparte alle pengene han fikk og tok lettmotorsykkel lappen i fjor + kjøpte lettmotorsykkel.Det har han masse glede av nå.:ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.