petra sa for siden:
Hei!
Er det noen som har en god oppskrift på Sarah Bernard kaker?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
petra sa for siden:
Hei!
Er det noen som har en god oppskrift på Sarah Bernard kaker?
Skilpadda sa for siden:
Jeg prøvde oppskriften på krem.no i går, og de ble i alle fall veldig gode. :)
Enkle Sarah Bernhard
Ferdig kransekakemasse ca.500g
Trøffelkrem:
Fløte 1/3 l
Kokesjokolade 100g
Slik gjør du:
Kjevle ut kransekakemassen ca.1 cm tykk. Stikk ut rundinger ( hvor store du selv ønsker) og legg på bakeplate.
Ovnstemperatur: 210 grader
Steketid: 5-10 minutter
Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøles.
Pisk opp sjokoladekremen og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Settes kjølig før de dyppes i sjokolade. (Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere)
Jessica sa for siden:
Åhhh........... de ser jo bare så gode ut....
De mååå jeg bare prøve.
Takk ;)
MokkMokk sa for siden:
Jeg mener bestemt jeg så en oppskrift på dette i Iset's kaketråd. :nikker:
Skilpadda sa for siden:
Noen var i alle fall helt enig med meg. :D
Amelie sa for siden:
Åh, disse må jeg lage!
Det så jo veldig lettvint og gøy ut å lage? Gjelder bare å få tak i kransekakemasse - det har'em sikkert hos baker'n!
Skilpadda sa for siden:
Det har de til og med på Rimi og lignende, så det er ikke noe problem i det hele tatt. :)
petra sa for siden:
Tusen takk Skilpadda!! Dem blei knallgode!! Håper jeg har noen igjen til jul!:D
Fluke sa for siden:
Oi ...
late som om jeg ikke så denne tråden
Turte sa for siden:
Bilringen min takker meg fordi jeg ikke har tid til Sarah Bernard i år...
Christinamor sa for siden:
Jeg har en supergod oppskrift på SB, men i rund form.
Prøvde oppskriften på Krem.no en gang tidligere, men ble ikke fornøyd.
Hm, kanskje noe å bake i helgen?
Nessie sa for siden:
Jeg laget SB kaker forrige uke..
Jeg brukte denne oppskriften, og de ble FARLIG gode :D :D :D
250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter(små)
Fyll:
200 gr. smør,
3 dl. melis,
3 eggeplommer,
1 pl. revet sjokolade
Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler.
Legg på brett med teskjei.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.
Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade.
Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund.
Dypp de så i glasuren.
Skilpadda sa for siden:
Erfaringen så langt tilsier ellers at 1) kakene er nesten aller best rett fra fryseren (de blir ikke så harde, fordi det er lite fuktighet i dem, og kransekakemassen blir deilig seig), og 2) den porsjonen jeg lagde, kommer ikke til å vare til jul, så jeg må lage flere i helgen. :humre:
Nessie sa for siden:
Har mine liggende i fryseren jeg og :riktig: (og heldigvis er vi bortreist naa.. hvis ikke hadde visst halvparten blitt spist med en gang :o )
Ine sa for siden:
Er det nulig å si noe mer eksakt om steketiden? (5-10 min?) Det må da bli veldig forskjell på 5 og 10 min steking? Hvilken farge skal det ha?
Nessie sa for siden:
:humre:
Det varierer veldig fra ovn til ovn.
Du ser når de er sånn gyllen, skal ikke bli brune liksom.
Hos oss ble det rundt 6-7 min. Vi har ganske skarp ovn synes jeg.. må som regel steke ting på lavere temperatur/kortere enn anvist.
Cazandra sa for siden:
Å fy søren!:kneblet:
:knegg: Samme her!
Ine sa for siden:
OK. Takk for svar. Disse fristet nemlig :nikker:
Det er snakk om mørk kokesjokolade også?
Nessie sa for siden:
Mørk ja.
Disse er :elsker: og skal bakes i år også.
Ine sa for siden:
Takk for svar igjen. Ja, disse så så herlige ut at kanskje jeg må ta en prøveomgang allerede nå, og kanskje en til i desember :p (hører de kan gå fort unna :riktig:)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg liker best SB med sjokoladesmørkrem inni. Det er såå nydelig! Tror det er Guniss sin oppskrift jeg har brukt.
Karamell sa for siden:
I dag har jeg kjøpt kransekakemasse. Så gjenstår det å finne ut om jeg tåler mandler i år. :himle:
ItsOnlyMe sa for siden:
Det er kanskje baketid igjen snart..?
Karamell sa for siden:
Jeg skal bake sammen med Nessie i år!
ItsOnlyMe sa for siden:
Er dette den beste oppskriften? eller finst det andre som er bedre? Har ikke laget dem før, men SKAL i år!
Turte sa for siden:
Jeg sier det samme som i 2006. ;)
ItsOnlyMe sa for siden:
Sjokoladesmørkrem; er det den som neste blir litt sånn nugatt-lignende?
Karamell sa for siden:
Nessie har nettopp prøvelaget oppskriften fra det søte liv. Hun var fornøyd.
Tilde sa for siden:
De på bildet i innlegget ditt så bittelitt penere ut enn mine kan du si.:D
Ru sa for siden:
:dulte:
Jeg har nettopp laget sjokoladekrem a la Skilpadda, og kransekakemasse a la mormoren til Harriet Vane. Jeg lager dette hvert år, og hvert år må jeg gjemme noen for at det skal være i det minste et par stykker igjen til julaften. :knegg:
Pappalille sa for siden:
Mett og jeg har en kamerat som er rå på å bake, og hans SB er så gode at jeg får gåsehud og blir småkvalm bare av å tenke på dem ... Sjokoladesmørkrem inni, seige og gode, sjokolade utenpå. Herremin.
Hyacinth sa for siden:
Er det han som er Noen?
Karamell sa for siden:
Hvordan er SB å lage i rundform? Jeg vurderer hel kake, men det blir kanskje litt kvalmende?
Meissa sa for siden:
Jeg tenkte å lage disse i dag. Vi kommer sikkert til å fortære en del av dem, men vil jo gjerne spare noen til julaften. Hvor lang holdbarhet tror dere disse kakene har? Kan de fryses?
allium sa for siden:
Jeg har en boks i fryseren nå. Det er lurt å ha dem der, for da er terskelen litt høyere for å gå og småspise av dem.
Karamell sa for siden:
Den effekten har vi ikk sett ... :sparke: Jeg liker de best dypfrosset. :sikle:
Meissa sa for siden:
Da hiver jeg dem i frysern så har vi kanskje noen kaker igjen til julaften (det tynnes nemlig veldig ut i kakeboksene her, tror vi har mus i veggene, kakespisende mus :nemlig:). :D
Teflona sa for siden:
De MÅ vel fryses? Ellers er de vel ikke holdbare mer enn et par dager.
Jeg bruker et egg i kransekakemassen, tror det gjør bunnen litt seigere.
TheVoice sa for siden:
Jeg brukte kransekakemasse fra odense, den er god!
Prøvde oppskriften fra det søte liv, men troro det er bedre med en raspet sjokolade i smørkremen (eeeeeelsker dronningsjokolade).
Karamell sa for siden:
Jeg laget bunnene selv (oppskrift fra detsøteliv) og de ble veldig gode! Grovhakkede mandler.
Teflona sa for siden:
Jada, gni det inn! :julemania:
Nessie sa for siden:
Men altså, å lage bunnen(e) er jo enkelt. Det er jo det at det er flere runder og sånn som er styret her?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.