Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhard

#1

petra sa for siden:

Hei!

Er det noen som har en god oppskrift på Sarah Bernard kaker?


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg prøvde oppskriften på krem.no i går, og de ble i alle fall veldig gode. :)

Enkle Sarah Bernhard

Ferdig kransekakemasse ca.500g

Trøffelkrem:
Fløte 1/3 l
Kokesjokolade 100g

Slik gjør du:

  1. Hakk sjokoladen.
  2. Kok opp fløte.
  3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
  4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter)

Kjevle ut kransekakemassen ca.1 cm tykk. Stikk ut rundinger ( hvor store du selv ønsker) og legg på bakeplate.
Ovnstemperatur: 210 grader
Steketid: 5-10 minutter
Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøles.

Pisk opp sjokoladekremen og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Settes kjølig før de dyppes i sjokolade. (Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere)


#3

Jessica sa for siden:

Åhhh........... de ser jo bare så gode ut....

De mååå jeg bare prøve.

Takk ;)


#4

MokkMokk sa for siden:

Jeg mener bestemt jeg så en oppskrift på dette i Iset's kaketråd. :nikker:


#5

Skilpadda sa for siden:

Noen var i alle fall helt enig med meg. :D


#6

Amelie sa for siden:

Åh, disse må jeg lage!

Det så jo veldig lettvint og gøy ut å lage? Gjelder bare å få tak i kransekakemasse - det har'em sikkert hos baker'n!


#7

Skilpadda sa for siden:

Det har de til og med på Rimi og lignende, så det er ikke noe problem i det hele tatt. :)


#8

petra sa for siden:

Tusen takk Skilpadda!! Dem blei knallgode!! Håper jeg har noen igjen til jul!:D


#9

Fluke sa for siden:

Oi ...
late som om jeg ikke så denne tråden


#10

Turte sa for siden:

Bilringen min takker meg fordi jeg ikke har tid til Sarah Bernard i år...


#11

Christinamor sa for siden:

Jeg har en supergod oppskrift på SB, men i rund form.
Prøvde oppskriften på Krem.no en gang tidligere, men ble ikke fornøyd.
Hm, kanskje noe å bake i helgen?


#12

Nessie sa for siden:

Jeg laget SB kaker forrige uke..

Jeg brukte denne oppskriften, og de ble FARLIG gode :D :D :D

250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter(små)

Fyll:
200 gr. smør,
3 dl. melis,
3 eggeplommer,
1 pl. revet sjokolade

Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler.
Legg på brett med teskjei.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.

Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade.
Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund.

Dypp de så i glasuren.


#13

Skilpadda sa for siden:

Erfaringen så langt tilsier ellers at 1) kakene er nesten aller best rett fra fryseren (de blir ikke så harde, fordi det er lite fuktighet i dem, og kransekakemassen blir deilig seig), og 2) den porsjonen jeg lagde, kommer ikke til å vare til jul, så jeg må lage flere i helgen. :humre:


#14

Nessie sa for siden:

Har mine liggende i fryseren jeg og :riktig: (og heldigvis er vi bortreist naa.. hvis ikke hadde visst halvparten blitt spist med en gang :o )


#15

Ine sa for siden:

Er det nulig å si noe mer eksakt om steketiden? (5-10 min?) Det må da bli veldig forskjell på 5 og 10 min steking? Hvilken farge skal det ha?


#16

Nessie sa for siden:

:humre:
Det varierer veldig fra ovn til ovn.
Du ser når de er sånn gyllen, skal ikke bli brune liksom.
Hos oss ble det rundt 6-7 min. Vi har ganske skarp ovn synes jeg.. må som regel steke ting på lavere temperatur/kortere enn anvist.


#17

Cazandra sa for siden:

Å fy søren!:kneblet:

:knegg: Samme her!


#18

Ine sa for siden:

OK. Takk for svar. Disse fristet nemlig :nikker:

Det er snakk om mørk kokesjokolade også?


#19

Nessie sa for siden:

Mørk ja.
Disse er :elsker: og skal bakes i år også.


#20

Ine sa for siden:

Takk for svar igjen. Ja, disse så så herlige ut at kanskje jeg må ta en prøveomgang allerede nå, og kanskje en til i desember :p (hører de kan gå fort unna :riktig:)


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker best SB med sjokoladesmørkrem inni. Det er såå nydelig! Tror det er Guniss sin oppskrift jeg har brukt.


#22

Karamell sa for siden:

I dag har jeg kjøpt kransekakemasse. Så gjenstår det å finne ut om jeg tåler mandler i år. :himle:


#23

ItsOnlyMe sa for siden:

Det er kanskje baketid igjen snart..?


#24

Karamell sa for siden:

Jeg skal bake sammen med Nessie i år!


#25

ItsOnlyMe sa for siden:

Er dette den beste oppskriften? eller finst det andre som er bedre? Har ikke laget dem før, men SKAL i år!


#26

Turte sa for siden:

Jeg sier det samme som i 2006. ;)


#27

ItsOnlyMe sa for siden:

Sjokoladesmørkrem; er det den som neste blir litt sånn nugatt-lignende?



#29

Tilde sa for siden:

De på bildet i innlegget ditt så bittelitt penere ut enn mine kan du si.:D


#30

Ru sa for siden:

:dulte:
Jeg har nettopp laget sjokoladekrem a la Skilpadda, og kransekakemasse a la mormoren til Harriet Vane. Jeg lager dette hvert år, og hvert år må jeg gjemme noen for at det skal være i det minste et par stykker igjen til julaften. :knegg:


#31

Pappalille sa for siden:

Mett og jeg har en kamerat som er på å bake, og hans SB er så gode at jeg får gåsehud og blir småkvalm bare av å tenke på dem ... Sjokoladesmørkrem inni, seige og gode, sjokolade utenpå. Herremin.


#32

Hyacinth sa for siden:

Er det han som er Noen?


#33

Karamell sa for siden:

Hvordan er SB å lage i rundform? Jeg vurderer hel kake, men det blir kanskje litt kvalmende?


#34

Meissa sa for siden:

Jeg tenkte å lage disse i dag. Vi kommer sikkert til å fortære en del av dem, men vil jo gjerne spare noen til julaften. Hvor lang holdbarhet tror dere disse kakene har? Kan de fryses?


#35

allium sa for siden:

Jeg har en boks i fryseren nå. Det er lurt å ha dem der, for da er terskelen litt høyere for å gå og småspise av dem.


#36

Karamell sa for siden:

Den effekten har vi ikk sett ... :sparke: Jeg liker de best dypfrosset. :sikle:


#37

Meissa sa for siden:

Da hiver jeg dem i frysern så har vi kanskje noen kaker igjen til julaften (det tynnes nemlig veldig ut i kakeboksene her, tror vi har mus i veggene, kakespisende mus :nemlig:). :D


#38

Teflona sa for siden:

De MÅ vel fryses? Ellers er de vel ikke holdbare mer enn et par dager.
Jeg bruker et egg i kransekakemassen, tror det gjør bunnen litt seigere.


#39

TheVoice sa for siden:

Jeg brukte kransekakemasse fra odense, den er god!

Prøvde oppskriften fra det søte liv, men troro det er bedre med en raspet sjokolade i smørkremen (eeeeeelsker dronningsjokolade).


#40

Karamell sa for siden:

Jeg laget bunnene selv (oppskrift fra detsøteliv) og de ble veldig gode! Grovhakkede mandler.


#41

Teflona sa for siden:

Jada, gni det inn! :julemania:


#42

Nessie sa for siden:

Men altså, å lage bunnen(e) er jo enkelt. Det er jo det at det er flere runder og sånn som er styret her?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.