Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere åpnet opp tørketrommelen?

#1

mrc sa for siden:

I fjor høst gikk tørketrommelen vår. Jeg åpnet den da selv opp og kunne konstatere at feilen egentlig var ganske enkel å fikse, men synet av tørketrommelen innvendig skremte meg fra å bruke den videre.

Dette var en Bauknecht-modell - relativt rimelig, men ikke av de rimeligste.

Problemet var mengden støv/lo maskinen hadde i styrkingselektronikk og "overalt" innvendig. En liten elektrisk feil her og hele maskinen hadde vært overtent på et sekund. Mengden støv kan sikkert øke temperaturen i maskinen og ellers kunne skade en del maskineri når det blandet seg med smøreolje noen steder.

Så et tips for en del som har tørketromler som nå har gått noen år - det kan være en ide å sjekke hvordan de ser ut innvendig, og evt. gå i gang med støvfjerning innvendig i maskinen. Riktignok bør slikt helt utføres av servicepersonell e.l.

Tørketromler er forresten ganske høyt oppe på brannstatistikken i Norge....


#2

Miromurr sa for siden:

Tørketromler og vaskemaskiner. :ja:

Jeg har ikke tørketrommel, men har planer om å anskaffe en snart. Men jeg støvsuger inne i PC-kabinettet ca en gang i året (hver gang jeg skifter ut en del, eller noe går i stykker), der blir det også fullt av støv.


#3

allium sa for siden:

Jeg åpnet min for noen uker siden, da drivremmen røk. Det var skummelt, ja.


#4

mrc sa for siden:

Ja, var drivreim som var gått hos oss også. Men ville ikke begynte å fikse på en maskin som uansett var 5 år gammel og som dro så mye støv "inn" i maskinen... Med tanke på at tørketrommelen gjerne kan får en del runder per dag ble det heller å satse på noe som forhåpentligvis er bedre... og tryggere...


#5

mrc sa for siden:

Bør helst ikke bruke støvsuger i en pc. Rundt munnstykket/"røret" på støvsugeren han det danne seg felt med statisk elektrisitet. Bedre å bruke trykkluft - da løsner også også støv det det er vanskelig å komme til bedre.


#6

Isolde sa for siden:

Vi støvsugde inni for noen dager siden. Var store mengder ja.


#7

Elisabet sa for siden:

Vi har et filter inni tørketrommelen som skal tas ut og dusjes rent ca. 1 gang i måneden. Der er det store mengder lorester som ikke går i det vanlige filteret vi tømmer hver gang vi har tromlet. Hos oss virker det ikke som om det er mye ellers når vi åpner opp.


#8

Smurfine79 sa for siden:

Mener du der du tar ut det filteret og skyller av masse støv eller inni tørktrommelen? Jeg får tak i det ytterste,men ikke det innerste. Kan man bruke støvsuger der altså?


#9

Isolde sa for siden:

Vi måtte åpne hele trommelen uansett fordi mannen hadde bulket den (ikke spør) så den måte bunkes tilbake. Ødelegger nok garantien, men vår er over 2 år uansett.


#10

Elisabet sa for siden:

Det er et deksel vi må åpne i nedkant foran på trommelen, og inni der er det et stort metallfilter vi må ta ut og skylle, og det må være helt tørt før vi kan sette det tilbake i maskinen. Må gjøres ca. 1 gang i måneden. Det kan være smart og lese bruksanvisningen nøye, for det tok sin tid før vi oppdaget det her. :sparke: Sikkert forskjell fra merke til merke, men greit å sjekke.


#11

Smurfine79 sa for siden:

Det har jeg også, tar ut å renser jevnlig. Men kan det og skal det støvsuges der inn?


#12

krystallklart sa for siden:

Må det være helt tørt før man setter det inn igjen? :sjokk:


#13

Smurfine79 sa for siden:

:eek: oj, jeg har ikke satt det inn igjen helt tørt har skylt av å satt det inn igjen jeg :eek:


#14

allium sa for siden:

Jeg har også et sånt, og renser med jevne mellomrom. Likevel var maskinen full av lo da jeg åpnet dekselet på baksiden.


#15

Siwa sa for siden:

Vår var på service og fikk skiftet drivreim for ca 1 år siden, så kanskje jeg bør ta en titt inni den igjen snart :sparke:


#16

Mjau sa for siden:

Vi har kondenstrommel med et slikt metallfilter. med det er ofte fukt i det når jeg tar det ut for å skylle det, og tenker at det da kan være fuktig når jeg setter det inn? Stemmer ikke det da. :sjokk:

Ser for meg at det er masse lo inne i maskinen ja, og setter ALDRI på tørketrommelen når jeg skal bort eller sove...


#17

Smurfine79 sa for siden:

Det håper jeg også, for det samme har jeg og jeg har gjort det på samme måte. Men den er ikke fuktig når jeg tar den ut igrunn når jeg tenker på det.


#18

Mjau sa for siden:

Hm, min er fuktig når jeg tar det ut og det har blitt tørket sengetøy feks. Da blir det veldig mye fukt for maskina sikkert.


#19

Ru sa for siden:

Vår er under året gammel, og jeg rengjør filtrene etter hvert bruk. Ja, sånn bortsett fra det metallfilteret over kondenstanken, det tar jeg en gang i ny og ne og spyler. Jeg lar det bare renne av seg. Da er det like fuktig som etter bruk.

Jeg sjekker jevnlig vaskemaskinen for spiker, stein og spiler da. Teller det?
Ja, også reparerte jeg den for litt siden. :filer:


#20

Smurfine79 sa for siden:

Det filteret som er i døra er ikke vått, å ikke det som er under maskina i front heller....sånn egentlig


#21

Obelix sa for siden:

Vi renser filtret i døra etter hver bruk.
Ellers sier trommelen vår i fra når det er på tide å rense de andre filtrene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.