Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leverpostei

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg kommer til å lage leverpostei i år, men jeg kan jo dele oppskriften min med dere, i alle fall. :) Denne varianten lager foreldrene mine hver jul, den stod i Alt om Mats julenummer i 1972 eller deromkring. Jeg likte den veldig godt som barn også (og hvis man ønsker mer smak, så tåler den mer av både ansjos og krydder enn oppskriften sier).

500 g svinelever, skjæres i biter
300 g spekk i helt stykke, skjæres i biter
300 g spekk i tynne skiver (her har jeg med hell brukt bacon i stedet)
1/2 dl hvetemel
2 egg
2 dl kremfløte
5 rensede ansjoser eller 10 fileter
1 stor gul løk, skrellet og delt i store biter
1 rå potet
1 ss salt
1/2 ts peper
1 ts merian
1/2 ts timian
2 laurbærblad

Mal først lever, deretter ansjos, løk og spekk på kjøttkvern, mal til slutt poteten. (Foodprocessor kan brukes i stedet for kvern; prosesser da litt av gangen og hell over i stor bolle.) Bland egg og hvetemel til en jevn røre, spe med fløten og tilsett salt og krydder (ikke laurbærbladene). Rør denne blandingen inn i leverblandingen litt etter litt, sørg for at alt er godt blandet. Stek (eller mikrobølg) gjerne en klatt røre for å sjekke krydringen.

Kle en halvannen liters form med spekkskivene (eller baconet), hell røren i og brett spekket over, stikk laurbærbladene under spekket.

Stekes i vannbad i 200 graders ovn i 1 time og 15 minutter. Avkjøles under lett press (f.eks. en brødfjøl med en tallerken på lagt oppå posteien).


#2

Pamina sa for siden:

Duften av nybakt levepostei i huset er skikkelig jul, mamma og jeg lager det sammen hvert år. Det er skikkelig stas.


#3

Polyanna sa for siden:

Åh! Det høres snadder ut! Tradisjon som skal innføres, mon tro? Jeg er ikke noe på rull og sylte og den slags, men veldig glad i posteier. :)

Hvordan blir den baconen? Skal den spises, eller er den mest som "ramme"?
:helt uerfaren på hjemmelaget leverpostei:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.