Det var bare noe jeg fant på. :)
Jeg menr jeg kokte grønne linser i buljong med løk, gulrot og hvitløk til de var møre. Så hadde jeg i hermetiske tomater, salt, pepper og bittelitt sukker, kokte opp, og hadde i torskefileter og trakk til side. serveres med hakket persille og ris. Tror jeg. ;)
Denne synes jeg er veldig god, men den er litt sterk. Hvis du vil ha den litt mer mettende så er det godt med kylling oppi og nystekte rundstykker til.
RØD LINSESUPPE
1 løk
2 ss olje
2 1/2 dl røde linser (oransje) må skylles grundig
1 liter vann
2 grønnsak- eller kyllingbuljongterninger
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpure
1 purreløk
1 ts sambal oelek (chilipasta)
Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Vask linsene og ha dem i gryta med vann, buljongterninger, tomat og tomatpure. Kok i 30 min. Tilsett purreløken mot slutten. Smak til med chilipasta og eventuelt litt salt.
Serveres med sitron (presset over) og masse hakket persille.
1 dl grønne linser (som jeg angrer litt på, de er for store til dette synes jeg, så neste gang blir det gule istedet).
2 dl røde linser
1 boks hakkede tomater på boks.
1 gulrot
1/4 persillerot
1/3 squash
1 løk
1/2 hvitløk (single clove)
1/2 orange paprika
Litt cummin
Litt koriander
Litt paprika (hadde ikke chili)
Litt Graham Masala
1 ts urtebuljong
En god dæsj urtesalt
Så får vi se hvordan dette faller i smak. Det er lenge siden vi sist spiste linser.
Lillebror elsket det! Han satt og sa nam, nam, nam gjennom hele måltidet og nektet oss å rydde linsegryten av bordet, og så gikk han i rute ut på kjøkkenet og spiste "nam-nam" frem til han skulle legge seg. :humre:
Storebror var mer lunken, men jeg tror (håper) vi har ham litt på glid.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.