Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kronkontakt - hva er det?

#1

Musemus sa for siden:

Vi skal kjøpe denne lampa fra Ellos, og der står det at det er kronkontakt. Hva er det? Er det sånn at man monterer lampa rett i taket, sånn uten å sette inn stikkontakt? I så fall er det akkurat sånn jeg leter etter.
Help me - anyone?


#2

Musemus sa for siden:

Jøje meg, det ble mye sånn. :knegg:


#3

Bomull sa for siden:

Du har kanskje funnet ut av det!??

Uansett, en kronkontakt er en kontakt etter EU-standard og kan ikke brukes i Norge - ergo må den klippes av og dere kan koble på sukkerbit for direkte tilkobling til lyspunkt eller norsk støpsel hvis man skal ha lampen i kontakt.


#4

Musemus sa for siden:

Tusen takk. :)

Det svaret jeg fikk fra en i butikk var at lyspæra hadde stor sokkel, men da stemmer jo ikke det.


#5

Ru sa for siden:

Det er en sånn der svenskeplugg. :nemlig:

:Gud veit hvor mange lamper jeg måtte bytte plugg på da jeg flyttet hjem igjen fra Sveariket:


#6

Musemus sa for siden:

Er det sånn man kan gjøre selv? (Som i: har lov til å gjøre selv)


#7

Ru sa for siden:

Jupp.
Jeg har ikke fått kjeft av min bror for å ha gjort det selv, i hvert fall.
(Han er elektriker.)


#8

Musemus sa for siden:

Herregud, du svarte jo samme minuttet jeg skrev. :knegg:
Effektiv, ja!


#9

Bomull sa for siden:

Himmel, de må jo være helt på tur ... Kontakt har ingenting med lyspærer å gjøre i den forstand, annet enn at lyspæra må ha skikkelig "kontakt" i lampa!! Og det er noe som heter kronepære, men det er de små runde pærene man får med både liten (E14) og stor (E27) sokkel.

Å skifte støpsel er det fullt lov å gjøre selv; det er også fort og greit gjort! Klipp ledningen rett under støpselet som sitter på, eller til ledning har ønsket lengde, så kobler du bare de to ledningene som er inni (en brun og en blå) i hver sin side/skrue i det nye støpselet eller i hvert sitt hull i én side av sukkerbiten - er det jording (gul/grønn ledning) skal denne kobles i jordingen på evt. jordet støpsel eller i midten av sukkerbiten hvis du har jordet sukkerbit. Kobler du med sukkerbit/lyspunkt skal blå mot blå og brun mot brun. Ferdig! :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.