Min sikkert 20 år gamle mixmaster, forsåvidt pent brukt, takket for seg i helga. Den har bare en visp, fikk laget både krem og eggedosis, men synes nå det er på tide å kjøpe inn noe nytt.
Finnes det andre alternativer enn miksmaster, tenker på kitcnaid eller hva det nå heter, eller en sånn Kenwood. Skjønner at disse gjør MER, men vil jeg da i tillegg trenge en gammeldags miksmaster eller?
:abonnerer: Min mixmaster har også tatt kvelden - eller i alle fall bollen. Vi har diverse kjøkkenmaskiner, men de er så lite tilgjengelige og virker så kompliserte for enkle kakerører. :flau:
Min gamle mixmaster fungerer forsåvidt fremdeles, men den kostet omtrentlig 200 kroner da jeg fikk den som 15-åring (hjelpes, det er nesten 20 år siden). Jeg har jo hørt så mye om de fancy maskinene, men hva gjør de egentlig.
Hvis man kjøper ei større kjøkkenmaskin trenger man ikke mixmaster. Og kjøkkenmaskinene kan gjøre kulere ting, og er større og sterkere enn mixmasteren. Og Kenwood er best.
Kenwood er best og Kitchnaid er kulest, er det det som er ståa?
Jeg har en sånn mellomting mellom kjøkkenmaskin og foodprosessor, den kan sikkert også gjøre det jeg trenger, men den er stygg, har en million deler og den står i boden.
Hvor store deiger kan man lage med en Kitchnaid? (må innrømme jeg synes den er fin..)
Jeg har kitchen aid stående på benken hele tiden.
Fikk den til nyttår, så har ikke fått testet den så mye, men har baket to brød i den, og den eltet helt supert.
Den bråker ikke like mye som kenwood så man kan snakke når man bruker den.
Jeg har også raspet ost og gulrot i den, og vi har i tillegg kjøttkvern siden mannen jakter og vi kan kverne en del kjøtt hjemme.
Ja så er det slik press på den så vi kan lage moser og slikt.
Ekstradelene brukes på en måte som gjør at hele maskinen ikke blir skitten. Bare delen man bruker og det er veldig praktisk syns jeg.
Og så er bollen laget slik at man kan vispe små mengder selv om bollen er relativt stor.
jeg er så langt kjempefornøyd :)
og trenger ikke mixmaster lenger...
Har både mixmaster og kjøkkenmaskin. Gidder ikke dra frem hele droget og vaske store boller om jeg kun skal vispe litt vaffelrøre. Men bruker den store til det meste annet.
Jeg er oppvokst med en kenwood og har selv en ktchenaid.
Den største fordelen jeg kan se er at min bråker mye mindre.
Ulempen er vel for de som baker store brøddeiger noe jeg aldri gjør. For kenwooden tar mye mer i bollen av tunge deiger. Av rører og kakedeiger tar den mye den og. Husker ikke str på bollen jeg men.
Så om du baker store tunge deiger er kenwooden for deg, men da må du kjøpe den kraftigste typen tror jeg. Men mulig jeg tar feil. For kenwooden har flere styrker...
Ellers kommer de vel med noe av det samme av ekstrautstyr.
Jeg hadde satsa på en vanlig mixmaster også.
Jeg har hverken Kenwood eller KA, men misstenker at jeg ikke hadde giddet å dra fram de hvis jeg bare skulle piske krem eller vispe sammen noe fort.
Jeg har en Kenwood som jeg ikke kan få fullrost nok, min står på benken hele tiden- lett tilgjengelig. Jeg baker brød minst 1 gang i uka og er helt avhengig av den. Til mindre ting, som pisking av krem, mosing av grønnsaker har jeg en stavmikser med forskjellig tilbehør som står lett tilgjengelig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.